Auto’s met het minste onderhoud

Auto’s zijn duur, en daar kunt u niet omheen. Hoewel sommige betaalbaar zijn in aanschaf, kunnen ze ook duur zijn in het gebruik. Hoe het ook zij, niemand kan ontkennen dat onderhoudskosten een uiterst belangrijke factor zijn om te overwegen wanneer u een nieuwe auto wilt kopen.

Hoewel sommige auto’s als koopjes lijken omdat ze weinig kosten, kunnen verborgen kosten zoals onderhoud, brandstof en verzekeringskosten dat drastisch veranderen. Dat gezegd hebbende, als je een goedkope auto ervaring wilt, moet je evenveel aandacht besteden aan zowel de aankoopkosten en de onderhoudskosten respectievelijk.

Sommige auto’s kosten zo veel als $ 25k, $ 50k, of zelfs $ 100k + te onderhouden gedurende 10 jaar, dus zorg ervoor dat uw tijd te investeren in het kennen van welke auto’s te kopen, en welke te vermijden. Betaalbare, betrouwbare auto’s met een grote waardevastheid zijn meestal degenen om te overwegen.

Als zodanig, de Toyota Corolla en Honda Accord zijn beide bekend om hun betaalbaarheid en betrouwbaarheid. SUV-wise, de Toyota RAV-4, en de Honda CR-V zijn de twee goedkoopste SUV’s te onderhouden op dit moment. Wat sportwagens betreft, zijn de Mazda MX-5 Miata en de Honda S2000 het goedkoopst te onderhouden.

Toyota Corolla

Gemiddeld kosten veel auto’s meer dan $700 per jaar om te onderhouden. Dergelijke prijzen zijn te verwachten, en sommige mensen geloven zelfs dat $1k peanuts is omdat er auto’s zijn die 10 keer zoveel kunnen kosten. Hoe het ook zij, bijna geen enkele auto kan de jaarlijkse onderhoudskosten van de Toyota Corolla van slechts $310 verslaan.

  Beste elektrische auto's voor lange bestuurders

Deze prijzen variëren van jaar tot jaar, afhankelijk van de leeftijd van de auto, de staat waarin hij verkeert, de kilometerstand en de uitrusting, maar hoe je het ook bekijkt, de Corolla is koning. Dit is vooral omdat de Corolla superieure betrouwbaarheid en waarde biedt, net als elke andere Toyota.

Honda Accord

Betrouwbare Japanse auto’s zijn een terugkerend thema deze dagen, als zodanig, de Honda Accord achter de Corolla met ongeveer $ 400 per jaar voor onderhoud. Honda Accords zijn al tientallen jaren vrijwel overal te krijgen, en dat is de reden waarom de Accord zo weinig kost om te onderhouden.
Reserve-onderdelen zijn overal te krijgen, en bijna elke monteur heeft veel ervaring met het werken aan een Accord. Dat betekent dat de monteur sneller kan werken en dat verlaagt de arbeidskosten. Naast deze redenen is de Accord ook een heel betaalbare, maar toch redelijk degelijke auto.

Toyota RAV4

Geen wonder dat er een paar Toyota’s op deze lijst staan, want Toyota maakt de meest betrouwbare auto’s op de markt, met een behoorlijke marge. SUV-wise, de RAV4 is ook vrijwel in elke hoek van de wereld op dit moment, wat betekent dat onderdelen zijn gemakkelijk te komen, en goedkoop.

Dat gezegd zijnde, de RAV4 kost rond de $ 430 als het gaat om onderhoudskosten, wat aanzienlijk minder is in vergelijking met andere, meer premium SUV’s in dit segment. Toyota heeft de neiging om betrouwbaarheid, betaalbaarheid, populariteit en onderhoudsvriendelijkheid prioriteit te geven, die allemaal de onderhoudsprijs naar beneden brengen.

  Waarom zijn auto's uit de jaren '90 zo lelijk?

Honda CR-V

Met slechts $407 per jaar slaagt de CR-V erin om de eerste plaats te veroveren als de goedkoopste SUV in onderhoud en gebruik. De reden waarom is min of meer dezelfde als bij de rest van de auto’s hier vermeld. De CR-V is een goed gebouwde, populaire en betaalbare SUV.

Mensen weten wat ze gaan krijgen als er een nieuwe CR-V uitkomt, en dat is waarom mensen er zo dol op zijn. Doorheen elke generatie is Honda erin geslaagd om een reputatie op te bouwen van sterke, duurzame en redelijk geprijsde SUV’s, wat allemaal in het voordeel werkt van waardebehoud.

Mazda MX-5

Ik heb de MX-5 hier vermeld omdat je op geen enkele andere manier een sportwagen met een betere waarde kan krijgen. Met slechts 429 dollar per jaar is de MX-5 de beste sportwagen ter wereld wat onderhoud betreft. Naast deze lage onderhoudskosten is de MX-5 sowieso goedkoop in aanschaf, nieuw of gebruikt.

Hoe je het ook bekijkt, als je een sportwagen wilt, is het moeilijk om tegen de MX-5 in te gaan. Er rijden er veel van rond, en ze zijn heel gemakkelijk te bewerken en af te stellen. Geweldige rijeigenschappen, superieure wendbaarheid en een ervaring met het dak naar beneden maken van de MX-5 een geweldige cabriolet sportwagen.

FAQ Sectie

Welke auto’s kosten het meeste onderhoud?

Volgens enkele gerenommeerde financiële experts en onderhoudswerkplaatsen hebben auto’s van het merk BMW, Mercedes, Cadillac, Volvo en Audi na verloop van tijd de hoogste onderhoudskosten. De duurste 21ste-eeuwse auto om te onderhouden is echter zonder twijfel de Bugatti Veyron.

  Waarom zijn stationwagens uit de mode geraakt in de VS?

Als je een olieverversing wilt, kijk je tegen een rekening van $20k-25k aan. Als je nieuwe banden wilt, kijk je uit naar een rekening van $42.000. Als u uw banden een paar keer hebt vervangen, moet u uiteindelijk ook de wielen vervangen, en dat kan meer dan $50.000 kosten.

Waarom zijn sommige auto’s duurder in onderhoud dan andere?

Het is een bekend feit dat supercars het meeste onderhoud kosten. Dit komt omdat deze auto’s in beperkte hoeveelheden worden gemaakt en vaak exclusieve onderdelen en high-performance componenten gebruiken die aan strengere veiligheids- en prestatienormen moeten voldoen.

Bovendien zijn reserveonderdelen niet gemakkelijk verkrijgbaar en zijn de kosten voor verzekering, brandstof en registratie ook duur. Bovendien bieden dergelijke auto’s vaak futuristische technologieën die veel onderhoud kosten, en zijn er niet zo veel monteurs die een vergunning hebben om aan dergelijke auto’s te werken.

Zijn EV’s minder duur in onderhoud dan gewone wagens?

Gemiddeld zijn EV’s goedkoper in onderhoud omdat ze veel minder onderdelen hebben die vervangen of onderhouden moeten worden. Bovendien hoeft er geen olie ververst te worden omdat elektrische motoren zelfs geen olie gebruiken.

Er zijn gewoon niet zoveel onderdelen die stuk kunnen gaan bij een EV. Natuurlijk, als je je batterij moet vervangen, zullen deze voordelen verdampen omdat batterijen meer dan $10.000 kunnen kosten om te vervangen. In elk geval, als alles volgens plan verloopt, kosten EV’s aanzienlijk minder om te onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts