Wat is Mercedes Mansory?

Mansory is een onafhankelijk tuning bedrijf gevestigd in Duitsland sinds 1989. Mansory houdt zich al een paar decennia bezig met het tunen van alle soorten premium en exotische auto’s, waaronder ook premium Mercedes modellen.

Aanvankelijk was Kourosh Mansory, de oprichter van het bedrijf, alleen geïnteresseerd in het tunen van de duurste en meest exotische auto’s ter wereld, zoals Ferrari’s, Rolls Royces, Bentleys, Aston Martins, maar later is het bedrijf begonnen met het tunen van Duitse topmerken zoals Porsche, Mercedes, Audi en BMW.

Tegenwoordig staat het bedrijf bekend om zijn uitbundige en extravagante bodykits, uitwaaierende wielkasten en aandachttrekkende exterieurlakken. Ze doen ook aan performance tuning en interieur tuning wanneer ze vinden dat een model de Mansory behandeling waard is.

Je kunt gerust zeggen dat uiterlijk subjectief is, vooral omdat veel mensen vinden dat Mansory een auto vaak verpest. Het is een ongelooflijk moeilijke taak om auto’s zoals Ferrari’s te tunen, omdat ze al worden aanbeden om hun ontwerp. Je moet het Mansory nageven dat ze zelfs maar een poging wagen om zo’n taak te volbrengen.

Mansory en Mercedes – Luxe en extravagantie samengevoegd

De allereerste Mercedes modellen die de Mansory behandeling kregen waren de S-Klasse, de G-Klasse en de AMG GT. Alle drie deze modellen zijn de topmodellen van Mercedes, wat betekent dat ze al zijn uitgerust met het beste wat Mercedes te bieden heeft.

Mansory heeft echter besloten om een stap verder te gaan door deze modellen volledig opnieuw te ontwerpen en ze veel meer pk’s te geven, voor een flinke premie natuurlijk. Mansory doet meestal alleen cosmetische upgrades, zoals wide-body kits, low-profile wielen, en dure materialen upgrades zoals koolstofvezel.

Maar als u bereid bent om ervoor te betalen, kan Mansory ook uw interieur volledig opnieuw maken in de meest weelderige kleuren die u zich kunt voorstellen. Dit zorgt ervoor dat uw Mercedes uniek is en verhoogt de exclusiviteit, een term die wordt gebruikt om aan te geven dat u een speciale behandeling krijgt die voor velen ontoegankelijk is.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Mansory biedt ook allerlei performance tuning pakketten aan om uw Mercedes sneller en responsiever te maken. In feite is de sky de limit als u bereid bent ervoor te betalen.

Mansory – Het meest controversiële tuning bedrijf op de planeet

Zoals eerder vermeld, Mansory is bereid om bijna alles aan uw auto te doen als u bereid bent om ervoor te betalen. Veel mensen geloven echter dat Mansory een bedrijf is dat gespecialiseerd is in overvloed, buitensporigheid, en gebrek aan smaak.

Sommigen beschouwen hen als automobiele schurken, terwijl anderen geloven dat ze enkele van de meest opwindende auto’s op de planeet maken. Mansory is gespecialiseerd in gesmeed koolstofvezel dat enigszins op marmer lijkt, wat op zijn zachtst gezegd een marmietenlook is.

De designtaal die Mansory biedt is radicaal en het diametrale tegenovergestelde van subtiel. Daarom vinden veel mensen dat Mansory veel te opzichtig en overdreven is. De realiteit is dat Mansory doet wat u wilt dat ze doen, wat betekent dat de meeste auto’s die ze tunen eruit zien zoals ze eruit zien, omdat klanten het zo willen.

Ieder zijn ding, maar zo’n scherpe controverse brengt zeker het gesprek op gang en dat werkt uiteindelijk in het voordeel van Mansory. Als je een auto wilt die de conversatie op gang brengt en zeker de aandacht trekt, zelfs in het gezelschap van auto’s van miljoenen dollars, dan moet je bij Mansory zijn.

Mansory Performance – Luxe en exotische auto’s sinds 1989

Het is nogal begrijpelijk dat mensen onbeslist zijn en vaak zelfs twisten of de designtaal van Mansory een premium merk waardig is of niet. Wat echter niemand kan ontkennen is dat Mansory wel degelijk weet hoe je een auto snel maakt.

  Is de 2022 Mercedes AMG EQS de moeite waard

Dit is een gebied waarop de meesten van ons het erover eens zijn dat Mansory levert. Een standaard Mercedes C63 AMG biedt bijvoorbeeld 470 pk en 479 lb-ft aan koppel. Dit is te danken aan een bekende Mercedes 4.0L BiTurbo V8 die ook nog eens een topsnelheid van 180mph biedt.

Als u uw “instap” C63 niet-S AMG model naar Mansory brengt, zullen zij dit vermogen met plezier verhogen tot 650pk en 627lb-ft van het koppel zonder grote revisies. Dit zal uw topsnelheid verhogen tot bijna 200 mph.

Een van de gekste creaties van Mansory is de Lamborghini Carbonado EVO Roadster. De Aventador LP700-4 haalt 700pk uit een natuurlijk aangezogen 6.5L V12. De Carbonado verhoogt dat vermogen echter tot een belachelijke 1250 pk door twee enorme turboladers bovenop de 6.5L V12 te plaatsen.

FAQ Sectie

Hoeveel kost een Mercedes Mansory?

Dat hangt af van wat voor behandeling u wilt. Als u een eenvoudige styling upgrade wilt, zal het u waarschijnlijk een paar duizend dollar kosten voor de meest basale toepassingen. Maar als u bereid bent om dat uit te breiden en te kiezen voor een volledige behandeling Mercedes-model pakket, bent u waarschijnlijk gaat betalen meer dan $ 100.000 op de top van de auto’s MSRP prijs.

Zo kost de G63 vanaf nieuw ongeveer 156.000 dollar, maar als u het Mansory G63 Gronos-pakket wilt, moet u meer dan twee keer zoveel betalen.

Is Mercedes Mansory het waard?

Het is nogal moeilijk om een tuningpakket van 150.000 dollar te rechtvaardigen, vooral omdat u uw geld niet terugkrijgt wanneer het tijd is om de auto te verkopen. Mensen die een Mansory auto kopen zijn echter niet per se geïnteresseerd in waarde, maar eerder in exclusiviteit en extravagantie.

  Wat is de beste Mercedes SUV om te kopen?

Als u van een mooie auto houdt en u het niet erg vindt om geld uit te geven aan iets unieks, gedurfds en buitengewoons, dan is Mansory uw soort tuningbedrijf.

Wat is het beste Mercedes tuning bedrijf?

In het begin was AMG het beste Mercedes-bedrijf, maar AMG werd later door Mercedes overgenomen en het werd officieel Mercedes-AMG. Er is tegenwoordig een grote hoeveelheid tuningbedrijven die Mercedes auto’s doen, maar bijna geen enkele is zo bijzonder als Brabus is.

Al met al behoren de Brabus Mercedes modellen tot de meest indrukwekkende en begeerlijke getunede Mercedessen, want Brabus is wat terughoudender, maar minstens zo indrukwekkend.

Heeft het zin om een Mercedes te tunen?

Mercedes besteedt grote sommen geld om hun auto’s zo goed mogelijk te laten aanvoelen en rijden. Soms heeft het dan ook geen zin om een Mercedes te tunen. Sommige modellen zoals de Mercedes Benz S-Klasse kunnen het beste ongemoeid gelaten worden omdat ze ontworpen zijn om comfortabel te zijn.

Andere zoals de G63 of de C63 worden vaker getuned omdat het zinvoller is om deze auto’s te tunen. Het zijn niet de meest comfortabele of krachtige auto’s op de markt wat betekent dat er veel dingen zijn die je met deze auto’s kunt doen als je het geld hebt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts