Wat is Mercedes BlueTec?

Mercedes-Benz loopt al jaren voorop met de meest innovatieve voertuigtechnologieën op de markt. Het is dan ook geen verrassing dat ze met de BlueTec technologie op de proppen zijn gekomen, wat een geweldige innovatie is.

De Mercedes-Benz BlueTec-technologie is een schone dieseltechnologie. Voertuigen die op diesel rijden zijn over de hele wereld steeds populairder geworden, dankzij hun brandstofefficiëntie. In het verleden dacht men bij diesel aan een vrachtwagen, maar de efficiëntie heeft ertoe geleid dat veel mensen dieselauto’s zijn gaan gebruiken.

Of u nu een vrachtwagen, luxe SUV of bestelwagen van Mercedes-Benz met BlueTec wilt, u kunt het krijgen. BlueTec techniek werkt om vervuilende emissies te beperken, wat helpt om het milieu te beschermen. Deze technologie heeft veel bijgedragen aan de reputatie van Mercedes-Benz als een van de meest milieuvriendelijke autofabrikanten ter wereld.

Wat zijn de voordelen van BlueTec?

BlueTec-technologie heeft veel voordelen voor bestuurders en het milieu. Omdat het de vervuiling van het milieu vermindert, kunnen bestuurders genieten van een stillere en efficiëntere motor zonder in te boeten op vermogen. Het zorgt ook voor een beter brandstofverbruik dat ongeveer 6 tot 8 mijl per gallon hoger ligt dan de tegenhangers die op gas rijden.

Het beste deel is dat u niet hoeft in te leveren op functies als er een verscheidenheid van Mercedes BlueTec modellen om uit te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Mercedes-Benz BlueTec SUV, bestelwagen of de E-Klasse.

Welke Mercedes modellen hebben BlueTec?

Mercedes-Benz E 350 BlueTec

Een van de populairste Mercedes-Benz BlueTec-voertuigen op de markt is de Mercedes-Benz E 350 BlueTec. Deze auto beschikt over een 3,0-liter turbo V6 diesel, die tot 210 pk bij 3400 t/min levert. Hij beschikt ook over achterwielaandrijving en heeft een efficiënt gecombineerd brandstofverbruik van 25 mpg.

  Welke Mercedes rijdt het best op gas?

Aangezien hij is uitgerust met BlueTec, heeft deze auto een uitzonderlijke EPA broeikasgasclassificatie van 5 als het gaat om emissies. De uitstoot van koolstofdioxide ligt op 15.000 mi/per jaar.
Met een dergelijke efficiëntie en lagere emissies, zult u blij zijn om deze auto te hebben. Een nieuwe Mercedes E 350 BlueTec sport sedan gaat voor ongeveer 53.000 dollar.

Mercedes-Benz GL 350 BlueTec

Als u op zoek bent naar de beste Mercedes-Benz SUV met BlueTec technologie, zult u genieten van het Mercedes-Benz GL 350 BlueTec model. Deze krachtige SUV heeft een mediaanprijs van $ 60.000, wat oké is voor zijn uitzonderlijke kenmerken en prestaties. U zult ook genieten van Mercedes’ high-tech en luxe functies.

De GL 350 BlueTec 4Matic vierwielaangedreven beschikt over een 3.0-liter intergekoelde turbodiesel V-6 motor die tot 240 pk levert. Hij beschikt ook over een uitstekend brandstofverbruik en heeft een EPA score van 26 mpg snelweg en 19 mpg stad.

Net als andere top-SUV’s van Mercedes is de Mercedes GL 350 BlueTec comfortabel en voorzien van veel veiligheidsvoorzieningen. Sommige van de veiligheidsvoorzieningen waarmee het wordt geleverd omvatten remassistentie, nachtzicht, elektronische stabiliteitscontrole, lane departure warning, en traction control. Het is een van de goedkoopste Mercedes SUV’s met BlueTec technologie.

Mercedes-Benz Sprinter BlueTec

De Mercedes-Benz Sprinter BlueTec is een manusje-van-alles. Daarom wordt hij door velen beschouwd als de beste bestelwagen voor passagiers en vracht. Kopers zullen dol zijn op zijn vierwielaandrijving, waarmee hij over elk terrein kan rijden. Ook al is hij duur, hij is elke dollar waard die eraan wordt uitgegeven.

  Welk model is de kleinste Mercedes SUV?

De bestelwagen kost ongeveer 36.000 dollar, wat vrij hoog is in vergelijking met andere bestelwagens. Hij wordt echter geleverd met een 3,0-liter V6 dieselmotor met turbocharger die tot 188 pk levert. Bovendien heeft hij een uitstekend brandstofverbruik van 16 mpg in de stad en 20 mpg op de snelweg.

Wat u moet weten over BlueTec

Wat betekent BlueTec bij Mercedes?

BlueTec is een door Mercedes-Benz ontwikkelde technologie om de uitstoot van dieselvoertuigen te verlagen, meer bepaald de uitstoot van stikstofoxide (NOx). Het is ook de marketingnaam voor Mercedes-Benz motoren die met een gesofisticeerde stikstofoxide-reducerende technologie voor de emissiebeperking in hun dieselauto’s uitgerust zijn.

Hoe werkt BlueTec?

In lekentaal houdt deze technologie in dat de motor de uitstoot controleert door de uitlaatgassen via de katalysator te persen, waar ze met AdBlue (additief op waterbasis) vermengd worden en uiteindelijk zuurstof en stikstof produceren.

In detail werkt de BlueTec-technologie via een selectief katalytisch reductiesysteem dat gebruik maakt van dieseluitlaatvloeistof, en een systeem van stikstofoxide-adsorbers die door Mercedes DeNOx worden genoemd. Dit systeem maakt gebruik van een oxiderende katalysator en een dieselpartikelfilter gemengd met andere stikstofoxide reducerende systemen.

De onderdelen van de BlueTec-motor omvatten een hogedruk-brandstofinjectie die een optimale werking en druk biedt. Hij beschikt ook over een turbocompressor met variabele schoepen die voor extra verbrandingsvermogen zorgt en een vloeibare AdBlue-oplossing die in de uitlaat wordt gespoten om de stikstofoxide-uitstoot om te zetten in zuurstof en stikstof, die goed zijn voor het milieu.

Zijn Mercedes BlueTec-motoren betrouwbaar?

Mercedes-Benz BlueTec-motoren zijn weliswaar milieuvriendelijker dan conventionele motoren, maar ze zijn niet erg betrouwbaar. Dat komt omdat ze regelmatig onderhoud nodig hebben om efficiënt te blijven. Als u ze niet onderhoudt, ontwikkelen ze naarmate ze ouder worden diverse problemen.

  Hebben Mercedessen reservebanden?

Wat betekent BlueEfficiency bij Mercedes?

BlueEfficiency is een handelsmerk van Mercedes-Benz dat aangeeft dat de wagen zowel zuinig als milieuvriendelijk is. Het hoofddoel van BlueEfficiency is om de uitstoot van schadelijke stoffen door voertuigen van Mercedes te verminderen. Dus, als u zich bewust bent van de koolstofuitstoot, kunt u altijd voor een Mercedes-auto met dit handelsmerk gaan.

Wat is het verschil tussen BlueTec en BlueEfficiency?

Beide technologieën waren tegelijkertijd beschikbaar. De BlueTec wordt echter geleverd met een AdBlue-systeem dat de uitstoot van stikstofoxide verlaagt, maar de uitstoot van kooldioxide verhoogt. Bovendien verhoogt het het brandstofverbruik. Het BlueTec-systeem is ook minder krachtig met ongeveer 10 pk en accelereert iets trager dan de BlueEfficiency.

Milieuvriendelijk en zuinig

Als u milieubewust bent en brandstof wilt besparen, is het kiezen van een Mercedes-Benz BlueTec-auto een prima optie. De aanschafprijs en het onderhoud van de auto zijn misschien wat hoog, maar u bespaart op brandstof en vermindert de CO2-uitstoot in het milieu.
Hybride en elektrische auto’s zijn misschien niet meer weg te denken, maar de BlueTec-technologie is een game-changer als het gaat om voertuigen met dieselmotor. Daarom zal het nog vele jaren in gebruik zijn. Of u nu een bestelwagen, een SUV of een vrachtwagen wilt, Mercedes-Benz heeft verschillende BlueTec-voertuigen in het gamma.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts