Wat is Presafe? Alles wat u moet weten

Mercedes Benz PRESAFE is een van de meest geavanceerde actieve veiligheidsvoorzieningen van Mercedes, die bedoeld is om in werking te treden wanneer het systeem een aanrijding op handen acht. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde technologie, waaronder sensoren en camera’s, om te berekenen of een aanrijding op handen is en activeert zo preventieve maatregelen om alle inzittenden veilig te houden.

Het systeem maakt gebruik van een aantal verschillende componenten zoals de hoofdsteunen, de stoelen, de gevarenzones, de ruiten, het zonnedak en de veiligheidsgordels om verwondingen te voorkomen. Afhankelijk van het model Mercedes dat u kiest, maakt het systeem deel uit van de standaarduitrusting of van een optioneel uitrustingspakket.

Het is inderdaad een nuttig systeem omdat het uw algemene kansen verhoogt om ongedeerd uit een ongeval te stappen. Het systeem herkent niet alleen onbeweeglijke obstakels, maar ook wanneer er auto’s op ramkoers liggen met uw Mercedes.

Al met al is het systeem nuttig en uw geld waard, want veiligheid is wel het laatste waar u op wilt besparen. De meeste Mercedes modellen hebben tegenwoordig een 5-sterren veiligheidsscore en dat is mede te danken aan systemen als deze.

Mercedes PRESAFE – Wat doet het?

Het systeem houdt voortdurend uw omgeving in de gaten om een potentiële botsingssituatie te detecteren. Als het systeem inderdaad een mogelijke botsing herkent, zal het onmiddellijk reageren met een reeks veiligheidsmaatregelen om u en uw passagier veilig te houden.

Uw ruiten en uw zonnedak zullen beginnen te sluiten om het risico dat brokstukken van buitenaf de cabine binnendringen en letsel veroorzaken tot een minimum te beperken. Het systeem zal ook uw veiligheidsgordels aanzienlijk aanspannen om u in de juiste positie te brengen voor het activeren van de airbag. Dit betekent uiteraard dat u uw veiligheidsgordels te allen tijde moet gebruiken.

  BMW Z4 VS Mercedes SLK - wat is beter?

Bovendien past het systeem ook uw hoofdsteun aan om mogelijke hoofd- en nekletsels te beperken. De meeste Mercedessen met PRESAFE zijn ook uitgerust met het Mercedes Distronic Plus systeem, wat betekent dat de auto indien nodig op de rem trapt.

Het systeem is ontworpen voor alle soorten ongevallen, waaronder zijdelingse botsingen, kop-staartbotsingen, frontale botsingen en koprollen.

Mercedes PRESAFE Plus, PRESAFE Impulse Side en PRESAFE Sound

Mercedes is Mercedes en zal u nog meer bescherming bieden als u bereid bent meer te betalen. Mercedes PRESAFE Plus is ontworpen om u te beschermen in geval van een kop-staartbotsing door te detecteren dat de auto achter u op u gaat botsen.

Wanneer dit gebeurt, knippert het systeem met de alarmknipperlichten om de bestuurder achter u te waarschuwen en remt het systeem ook af om het risico dat u tegen de voorligger botst tot een minimum te beperken. Het Mercedes PRESAFE Impulse Side-systeem is ontworpen om verwondingen als gevolg van mogelijke zijdelingse botsingen tot een minimum te beperken.

Als het systeem detecteert dat een andere auto in een rechtstreekse botsing met uw Mercedes ligt, blaast het de stoelverstevigers op om u in de zetels op te vangen en u effectief naar het midden van de auto te duwen om zo de kans op ernstige verwondingen te verkleinen.

Tot slot is Mercedes PRESAFE Sound een systeem dat specifieke frequenties uitzendt om de risico’s van lawaaiige botsingsgeluiden en plotselinge geluidsdrukverschillen tot een minimum te beperken.

  BMW 328i VS Mercedes C300 - wat is beter?

Extra actieve softwareveiligheidssystemen van Mercedes

Superieure crashresultaten zijn enkele van de meest wenselijke en noodzakelijke aspecten die een auto moet verdienen om goed te verkopen. Premium uitvoerende merken zoals Mercedes besteden exorbitante bedragen aan het onderzoek naar en de ontwikkeling van allerlei actieve veiligheidssystemen.

De moderne Mercedes Multi-beam koplampen bieden adaptieve grootlichtassistentie die bedoeld is om de verlichting te maximaliseren zonder andere bestuurders te verblinden. Night View Assist Plus maakt gebruik van een infraroodcamera om uw zicht bij weinig licht te verbeteren en ook voetgangers, fietsers en wilde dieren te detecteren.

Mercedes Attention Assist is ontworpen om de manier waarop u met de auto omgaat in de gaten te houden om vermoeidheid en slaperigheid te detecteren. Als het systeem merkt dat u slaperig bent of uw aandacht verslapt, geeft het een waarschuwing die ervoor moet zorgen dat u zich op de weg concentreert.

Moderne Mercedes-modellen zijn ook verkrijgbaar met veel meer actieve veiligheidssystemen die ontworpen zijn om u veilig te houden in alledaagse situaties, zoals 360-graden camera’s, parkeersensoren, automatisch remmen, lane keep assist, dodehoekdetectie, cross-traffic alert, en nog veel meer.

FAQ Sectie

Is Mercedes PRESAFE veilig?

Dit systeem is bedoeld om u veilig te houden, maar alleen als u alles volgens de verkeersregels doet. Als u bijvoorbeeld uw gordels niet vastgespt, kunnen systemen als deze u niet alleen niet helpen, ze kunnen de situatie zelfs mogelijk verergeren.

Sommigen vinden deze systemen misschien iets te assertief en schakelen ze daarom uit, wat niet iets is wat u moet doen omdat deze auto’s ontworpen zijn om deze systemen altijd operationeel te laten zijn. Al met al zijn deze systemen veilig, maar alleen als u ook goed oplet.

  Wat is het verschil tussen een Mercedes E300 en een E350?

Heeft Mercedes PRESAFE onderhoud nodig?

Deze systemen hebben geen traditioneel onderhoud nodig omdat ze geen traditionele componenten gebruiken. Deze systemen staan er echter om bekend dat ze hier en daar een fout kunnen knipperen, en als dit gebeurt zou u een waarschuwingslampje “Presafe inoperational” op uw dashboard moeten kunnen zien.

Als u dit symbool ziet, breng uw auto dan voor een inspectie naar een Mercedes-specialist. Het is niet veilig om met uw auto te rijden als deze systemen niet werken, vooral omdat de reden aan ernstigere problemen kan worden gekoppeld.

Zijn auto’s van Mercedes veilig?

Mercedes is er trots op, dat ze enkele van de veiligste auto’s op de markt aanbiedt. Gezien het feit dat de meerderheid van de klanten hun auto’s tegenwoordig voor zowel zakelijke als persoonlijke redenen gebruiken, worden veel Mercedessen voortdurend gebruikt voor het vervoer van gezinnen.

Het moet gezegd worden dat de veiligheidswaarderingen die de meeste nieuwere Mercedes modellen tegenwoordig bieden alleen relevant zijn als u kiest voor een auto met de juiste hoeveelheid uitrusting. Passieve veiligheidssystemen zoals AirBags, effectieve crash kreukelzones, en effectieve structurele integriteiten zijn ook te vinden in elke hedendaagse Mercedes model.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts