Mercedes C180 – Alles wat u moet weten

Mercedes C180

De Mercedes C180 is een model met een lange levensduur binnen de Mercedes Benz C-klasse line-up. Al tientallen jaren vertegenwoordigt de C180 het instapmodel van de Mercedes C-klasse dankzij een kleine 4-cilinder motor die efficiëntie, soepelheid en een kleine CO2-voetafdruk nastreeft.

Desondanks is de motor in de C180 vaak aan de zwakkere kant, omdat hij niet echt past bij een Mercedes sedan. Qua design verschilt de C180 niet van de duurdere Mercedes modellen, met uitzondering van de AMG modellen natuurlijk. Qua interieur is het min of meer hetzelfde verhaal, het enige verschil is te vinden op de oudere modellen die een handgeschakelde in plaats van een automatische versnellingsbak gebruiken.

De C180 is ook niet het meest betrouwbare Mercedes C-Klasse model dat er is, want hij lijkt te lijden aan een groot aantal verschillende problemen. De meest voorkomende zijn de MAF sensor, de elektrische installatie, het stuursysteem en de transmissie.

De C180 heeft de neiging om een beetje minder kosten in vergelijking met sterkere 4-cilinder en vooral 6-cilinder motoren. Als zodanig zult u in staat zijn om een beter uitgeruste C180 met minder kilometers op de klok te vinden voor evenveel geld als een C350 met meer kilometers. De praktische kant is volledig hetzelfde als bij elk ander C-Klasse model, behalve de hybride natuurlijk.

Mercedes C180 – De aandrijflijn

Zoals in het begin vermeld, is de C180 niet echt een zwaargewicht als het op vermogen aankomt, aangezien hij slechts tot 170pk levert in de allernieuwste W206 C-Klasse. Als zodanig wordt de C180 geleverd met een 1.5, een 1.6, of een 1.8L 4-cilinder motor met vermogen variërend van 130pk tot 170pk, afhankelijk van het modeljaar.

  Mercedes E350 - Alles wat u moet weten

Vroege C180 modellen worden geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak, terwijl de laatste paar modellen worden geleverd met ofwel de Mercedes eigen 7G-Tronic versnellingsbak of de Mercedes 9G-Tronic versnellingsbak. De C180 is altijd een achterwielaangedreven auto geweest, wat hem niet zo dynamisch maakt, want dat was toch al nooit de bedoeling met de C-Klasse.

De C180 haalt een gemiddeld verbruik van 45MPG en dat is niet veel beter dan de C200, de C220 of zelfs de C350. Dit betekent dat de C180 niet echt een logische keuze is, omdat hij vermogen mist en ook niet al te efficiënt is in het proces.

Uw rijgewoonten spelen een grotere rol als het gaat om efficiëntie, meer nog dan de MPG ratings van de fabrikant.

Mercedes C180 – Ontwerp en chassis

De Mercedes Bent C180 ziet er min of meer identiek uit als alle niet-AMG C-Klasse modellen. De W204 Mercedes C180 ziet er het mooist uit wanneer hij in post-facelift vorm is en is uitgerust met het Mercedes AMG pakket. De W204 is op dit moment aan de oudere kant, maar de post-facelift W204 is acceptabel.

De W205 C180 is nu een van de meest populaire opties voor tweedehands luxe auto’s, omdat hij veel waarde combineert met relatief moderne technologie. De W205 is ook het beste in post-facelift vorm, terwijl het pre-facelift model ook meer dan genoeg is voor de meeste mensen.

De huidige W206 C180 is inderdaad het technologisch meest geavanceerde C180 model tot nu toe, terwijl het ook het model is met de meeste pk’s. De C180 is altijd een comfortabele luxueuze cruiser geweest, wat betekent dat je niet moet verwachten dat hij zo dynamisch is.

  Welke Mercedes heeft de beste en meest comfortabele stoelen?

Mercedes C180 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De C180 is niet het meest betrouwbare Mercedes C-Klasse model te oordelen naar de meerderheid van de betrouwbaarheidstabellen en enquêtes. De C180 heeft de neiging om te worden geplaatst aan de onderkant van de meeste compacte sedan lijsten, net als de BMW 3-serie, en de Audi A4.

Echter, deze zijn veranderd in de afgelopen tijd en zowel de Audi en BMW zijn vergelijkbaar. Toch zijn de meest voorkomende C180 problemen te wijten aan de MAF sensoren, de elektronica, de stuurinrichting, de transmissie, of zelfs soms de actieve rij sensoren en verhoogde niveaus van trillingen tijdens het rijden.

Mercedes C180 – Waarde en praktische bruikbaarheid

Wat de waarde betreft, is het moeilijk om nee te zeggen tegen de C180 omdat hij een zeer luxueus, begeerlijk en plezierig platform biedt tegen een gereduceerde prijs. De prijs is misschien niet zo laag als sommigen zouden willen met de nieuwere Mercedes C180 generaties, maar ze zijn nog steeds lager in vergelijking met hogere-end C-Klasses.

Praktisch gezien is de C180 net zo goed als elke andere C-Klasse die er is, behalve de hybrides, omdat die meestal de neiging hebben om laadruimte op te offeren voor de accu’s.

FAQ Sectie

Welke Mercedes C180 moet ik kopen?

U kunt kiezen tussen de W204, de W205 of de gloednieuwe W206. Aangezien de W206 voor de meeste klanten onbereikbaar is, moet u uw aandacht op de W205 richten. De W205 is zowel vóór als na de facelift een aantrekkelijke optie, omdat de verschillen tussen de twee niet zo groot zijn.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

Daarentegen zijn de verschillen tussen de pre- en post-facelift versies van de W204 een stuk opvallender, wat betekent dat de post-facelift W204 C180 een stuk beter is dan de pre-facelift C180.

Is de Mercedes C180 langzaam?

Dat hangt af van wat u doorgaans rijdt, want sommige mensen vinden 150pk meer dan genoeg. Eerlijk gezegd is 150pk genoeg voor een typische forensenwagen, want niemand hoeft snel door de stad te rijden. Echter, de C-Klasse is niet bepaald een lichtgewicht auto meer en dat betekent dat als je bekend bent met auto’s met meer pk’s, je de C180 niet leuk zult vinden.

Het gebrek aan vermogen is het meest merkbaar bij het inhalen en bij het invoegen op de snelweg. Het probleem hier is niet zozeer het gebrek aan vermogen, maar veeleer het feit dat de C180 niet zo efficiënt is als sommige duurdere C-Klasse modellen op de snelweg.

Is de Mercedes C180 veilig?

Dat hangt ervan af voor welk modeljaar u kiest en in hoeverre u bereid bent om geld uit te geven aan alle veiligheidsvoorzieningen. Begrijpelijkerwijs is de nieuwe W206 C-Klasse de veiligste van allemaal, zeker als hij grondig is uitgerust.

Dit betekent dat de W204, de 205, en de W206 inderdaad allemaal veilig zijn, maar als u ze zo veilig mogelijk wilt maken, zult u exemplaren moeten vinden met alle veiligheidsopties inbegrepen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts