Mercedes E350 – Alles wat u moet weten

De Mercedes E350 is de middelgrote luxueuze sedan van Mercedes die kan wedijveren met de Audi A6 en de BMW 5-serie. De E350 is een van de populairste Mercedes Benz E-Klasse modellen omdat hij luxe, kracht en raffinement perfect in balans heeft.

De eerste versies van de E350 worden gekenmerkt door een 3.0L 6-cilinder motor die velen beschouwen als de perfecte keuze voor het chassis van de E-Klasse. De gloednieuwe E350 maakt niet langer gebruik van de 6-cilinder, maar van een kleinere, maar even krachtige 2.0L 4-cilinder die niet echt opwindend is, ongeacht het vermogen.

De E350 is een echte middenklasser van de E-Klasse, wat betekent dat hij leverbaar is met alle voorzieningen die je van een middelgrote Mercedes mag verwachten. Achterwielaandrijving is standaard, terwijl 4MATIC in de regel 2.000 dollar extra af fabriek kost.

Al met al is de E350 nog steeds het beste E-Klasse model om te kopen als u een behoorlijk krachtige auto wilt die niet inlevert op efficiëntie of comfort. Hoewel de nieuwe E350 een minder opwindende 2.0L 4-cilinder gebruikt, is het nog steeds een geweldige auto en de beste keuze van het stel.

Mercedes E350 – De krachtbron

Mercedes introduceerde de E350, de E300 en de E320 als de luxere 6-cilinder versies van de E-Klasse omdat de 4-cilinders vooral door taxichauffeurs werden gebruikt. Mercedes wilde een onderscheid maken tussen de “taxi” E-Klasse en de luxueuzere E-Klasse door krachtigere en meer gesofisticeerde 6-cilinder motoren aan te bieden.

Alle E350 modellen hebben ofwel 3.5L 6-cilinder motoren zoals die in de W212 of 3.0L 6-cilinder motoren zoals die in de nieuwere modellen. Beide motoren bieden tussen 250 en 300pk en zijn ook redelijk efficiënt dankzij ongeveer 25MPG gecombineerd.

  Wordt Mercedes nog in Duitsland gemaakt?

Wat de versnellingsbak betreft, wordt de E350 al tientallen jaren alleen in automatische versies aangeboden en alleen de W211 en de W212 waren verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak die voornamelijk in Europa werd verkocht. Vroege E350 transmissies met 5 en 7 versnellingen stonden bekend als lui en gevoelig voor problemen, maar de nieuwere zijn een stuk verfijnder.

Achterwielaandrijving is standaard voor alle E350 generaties, maar 4MATIC is beschikbaar als optie.

Mercedes E350 – Ontwerp en onderstel

De E350 werd aanvankelijk geïntroduceerd als de luxere versie van de 2.0L E-Klasse en bevatte lichte designelementen om hem te onderscheiden van het instapmodel van de E-Klasse. De details waren echter zo licht en onbeduidend dat ze eigenlijk nooit werden opgemerkt.

De E-Klasse oogde echter altijd statig en imponerend, welke motor er ook onder de kap ligt. In vergelijking met de Audi A6 leek de Mercedes altijd een beetje meer premium en comfortabel, maar in vergelijking met de 5-Serie voelde de Mercedes beslist luxueuzer aan.

De E-Klasse is altijd afgestemd op comfort en dat is ook de enige richting waarin de E-Klasse gaat. Mercedes weet dat iedereen uiteindelijk een comfortabele auto wil. De BMW 5-Serie is een stuk sportiever om in te rijden, zeker als die is uitgerust met een V8.

De Audi A6 zit ergens in het midden, want hij voelt niet bijzonder sportief of comfortabel aan. Daarmee is de A6 de beste allrounder, terwijl de E-Klasse de meest comfortabele is en de BMW 5-Serie de meest dynamische.

  Is het kopen van een Mercedes een goed idee?

Mercedes E350 – Betrouwbaarheid en mogelijke problemen

De Mercedes E350 is nooit toonaangevend geweest op het gebied van betrouwbaarheid en dat is een bekende factor. Dit betekent niet dat de E-Klasse een slecht gemaakte auto is, het betekent dat de E-Klasse goed en tijdig onderhoud nodig heeft als u wilt dat hij zo lang mogelijk meegaat.

De meeste E350-modellen hebben te maken met elektrische problemen met accessoires in de auto, zoals elektrische ramen, dashboardfouten en problematische schakelaars. De E350 is ook niet vrij van problemen met de ophanging, vooral als hij is uitgerust met luchtvering die goed onderhoud nodig heeft om goed te werken.

Mercedes E350 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Mercedes E350 is een relatief dure auto om mee te beginnen, maar hij verliest ook ongelooflijk snel waarde. Alle auto’s uit dit segment maken een enorme duik in de eerste paar jaar na productie, zowel omdat er zo veel van zijn als omdat ze veel geld kosten om te onderhouden.

Praktisch gezien is de E350 een echte middenklasse sedan, wat betekent dat hij kan worden gebruikt voor familietransport en VIP-vervoer. Dat is de reden waarom zoveel taxichauffeurs over de hele wereld al tientallen jaren het platform van de E-Klasse gebruiken. Tot slot is de laadruimte behoorlijk, maar niet toonaangevend in zijn klasse, want die eer gaat naar de Audi A6.

FAQ Sectie

Is de Mercedes E350 de moeite waard?

De Mercedes E350 is een heerlijke auto om in te reizen, ongeacht de generatie, want hij biedt heel wat vermogen zonder overdreven dorstig te zijn naar brandstof. Hij verliest echter wel snel zijn waarde en kan niet concurreren met bepaalde generaties van de A6 en de BMW 5-Serie.

  BMW X6 VS Mercedes GLC - wat is beter?

Als u er echter een vindt met een fatsoenlijk kilometerrendement tegen de juiste prijs, moet u er zeker voor gaan. Per slot van rekening is een Mercedes E350 sowieso gemaakt voor mensen met diepere zakken, dus wat onderhoud betreft moet u niet vreemd opkijken.

Is de Mercedes E350 een veilige auto?

De E350 is inderdaad een veilige wagen, want alle E350-generaties hebben een stellaire veiligheidsscore van 5 sterren. Mercedes legt evenveel nadruk op veiligheid als op luxe en dat betekent dat bijna alle Mercedes-modellen zo veilig mogelijk zijn. Het is de moeite waard om te vermelden dat u er een moet krijgen met de juiste opties als u wilt dat hij zo veilig mogelijk is.

Nieuwere E350-modellen zijn uitgerust met allerlei veiligheidsvoorzieningen zoals automatische noodremmen, adaptieve cruise control, lane keep assist, botsingsassistentie, ontwijksystemen en veel airbags.

Waarom gebruiken taxichauffeurs Mercedes E-Klasse modellen?

De E-Klasse is zo populair bij taxichauffeurs omdat hij voldoende praktisch nut en laadruimte biedt en toch comfortabel en verfijnd is. Het zijn misschien niet de meest betrouwbare wagens op de markt, maar als u ze goed onderhoudt, zouden ze lang moeten meegaan.

Het is vermeldenswaard dat taxichauffeurs meer houden van de 2.0L 4-cilinder motoren omdat ze betrouwbaarder zijn en langer meegaan, terwijl ze ook efficiënter zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts