BMW X6 VS Mercedes GLC – wat is beter?

Kiezen tussen Mercedes en BMW is een win/win situatie. Dat komt omdat deze merken gespecialiseerd zijn in het maken van enkele van de beste en meest geavanceerde auto’s op de markt. Maar welke auto tussen BMW X6 en Mercedes GLC SUV is de betere auto?

BMW X6 biedt uitstekende prestaties, snelheid, handling, en veel ruimte. Aan de andere kant biedt de Mercedes GLC een fraai design, een interieur van hoge kwaliteit, top veiligheidsvoorzieningen, en hij is efficiënter. Dus, welke auto u ook kiest, u krijgt een luxe compacte SUV met fantastische functies en prestaties.

Maar het is belangrijk om te weten dat de Mercedes-Benz GLC een stuk kleiner is dan de BMW X6. Ja, deze auto’s zijn compacte SUV’s, maar de BMW X6 is iets groter en hoger dan de Mercedes-Benz GLC. Toch bieden ze allebei plaats aan vijf passagiers en zijn ze erg praktisch.

Welke auto is beter BMW X6 of Mercedes GLC?

Uiterlijk en interieur

De Mercedes-Benz GLC komt met een traditioneel SUV design, maar hij is vrij kleiner dan de typische SUV. Hij heeft een vernieuwde radiator grille en onderrijbeveiliging die passen bij het wendbare uiterlijk van deze krachtige Duitse machine.

Hoewel de BMW X6 ook elegant oogt met een wendbaar uiterlijk, is hij geen partij voor de Mercedes GLC. Afhankelijk van uw smaak zullen sommige mensen de voorkeur geven aan de lage daklijn van de BMW X6 en de grote nierengrille. Al met al zien beide SUV’s er spectaculair uit en zullen mensen naar uw auto staren als u door de straat rijdt.

Naast het exterieurdesign is ook het interieurdesign van de Mercedes GLC luxueuzer en luxueuzer dan dat van de BMW X6. Dit komt omdat Mercedes premium materialen gebruikt in vergelijking met die in de BMW. Integendeel, het interieur van BMW is ruimer dan dat van Mercedes.

  Kun je zelf de olie in een Mercedes vervangen?

Bovendien is het interieur van de BMW X6 beter georganiseerd met een beter infotainmentsysteem dan dat van de Mercedes GLC. De BMW X6 wordt geleverd met een 12,3-inch digitaal display voor de bestuurder met spraakbediening, HD Radio, Apple CarPlay, een tien luidsprekers tellend geluidssysteem, en nog veel meer.

De Mercedes GLC 300 heeft een wielbasis van 113,1 inch, een lengte van 183,3 inch, een breedte van 74,4 inch en een hoogte van 64,7 inch. De langere en grotere BMW X6 heeft een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,8 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 66,3 inch.

Prestaties

De Mercedes GLC en BMW X6 behoren tot de best presterende SUV’s op de markt. Maar in dit geval heeft de BMW X6 een lichte voorsprong. Dat komt omdat de BMW X6 een krachtigere variant heeft dan de Mercedes GLC. De basis Mercedes GLC is ook niet zo krachtig als de basis BMW X6.

Mercedes GLC300 komt met twee varianten: GLC 300 SUV en GLC 300 4Matic, terwijl de BMW X6 drie varianten heeft: sDrive40i, xDrive40i, en M50i. De Mercedes GLC 300 en 300 4Matic zijn voorzien van een 2,0-liter turbo inline-4 gasmotor met een 9-traps automatische transmissie.

Bovendien levert de Mercedes-Benz GLC een maximum van 255 pk en 273 lb-ft koppel. Bovendien zijn de twee Mercedes-Benz GLC varianten voorzien van een vierwielaandrijvingssysteem, wat van vitaal belang is voor offroad rijden. Ze kunnen ook in 5,8 seconden van 0 naar 60 accelereren en hebben een topsnelheid van 131 mph.

  Is Volvo of BMW veiliger?

Het basismodel van de BMW X6 daarentegen is uitgerust met een 3,0-liter turbo-inline-6 benzinemotor die tot 335 pk en 331 lb-ft aan koppel levert. Hij heeft ook een topsnelheid van 151 km/u en kan in 5,3 seconden van 0 naar 60 accelereren. Het meer geavanceerde model, de BMW M50i wordt geleverd met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor met een AWD-systeem.

Bovendien levert de M50i tot 523 pk en 553 lb-ft koppel. Hij kan ook in 4,1 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft een topsnelheid van 155 mph. In vergelijking met de Mercedes GLC presteert de BMW X6 veel beter.

Prijs

Qua prijs is de BMW X6 duurder dan de Mercedes GLC. Dit is begrijpelijk aangezien de BMW X6 meer ruimte en vermogen heeft. De basisprijs van de BMW X6 ligt rond de 67.300 dollar, terwijl de basisprijs van de Mercedes GLC300 rond de 45.000 dollar ligt.

FAQ

Welke auto is sneller – Mercedes GLC 300 4Matic of BMW X6 M50i?

De BMW X6 M50i is de snellere wagen, want hij kan in slechts 4,1 seconden van 0 tot 60 optrekken en heeft een topsnelheid van 155 mph. De Mercedes GLC 300 4Matic heeft hoe dan ook een topsnelheid van 131 mph en kan in 5,8 seconden van 0 naar 60 accelereren. De BMW X6 accelereert dus niet alleen snel, maar hij rijdt ook sneller.

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Mercedes GLC of BMW X6?

Het onderhoud van een Mercedes-Benz of BMW is geen eenvoudige zaak. Dit komt omdat ze gespecialiseerde gereedschappen en apparatuur vereisen om ermee om te gaan. Desalniettemin zijn de kosten voor het aanschaffen van een gecertificeerde BMW of Mercedes monteur kostbaar. Mercedes is echter nog steeds veel goedkoper te onderhouden dan BMW vanwege de kosten van reserveonderdelen.

  Is de BMW iX3 volledig elektrisch?

Welke auto is zuiniger – Mercedes GLC of BMW X6?

De Mercedes-Benz GLC is zuiniger dan de BMW X6. De Mercedes GLC heeft een EPA score van 22 mpg in de stad, 27 mpg op de snelweg, en 24 mpg gecombineerd. Terwijl de BMW X6 wordt geleverd met een EPA waardering van 21 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg, en 23 mpg gecombineerd.

Welke auto is beter – Mercedes-Benz GLC of GLE?

Mercedes-Benz GLC en GLE zijn twee uitzonderlijke Mercedes SUV’s met verschillende afmetingen en prestaties. Maar als u een compacte SUV met top-notch functies en efficiëntie wilt, de Mercedes GLC is de beste keuze. Wilt u daarentegen een luxueuze, ruime en krachtige SUV, dan is de Mercedes GLE de beste optie.

Samenvatting

Mercedes is de beste auto voor mensen die comfort, luxe, veiligheid en efficiëntie wensen. Terwijl BMW ideaal is voor mensen die prestaties, een betere wegligging, ruimte en snelheid willen. Bovendien zijn deze auto’s praktisch en perfect voor een gezin. Ze zijn ook betrouwbaar, maar kosten u veel om aan te schaffen en te onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts