Veelvoorkomende problemen met Mercedes C180

Mercedes C180 Problemen

De modelaanduiding Mercedes C180 is voorbehouden aan de instapmodellen van de Mercedes C-Klasse. De 180 C-Klasse is al vele modelgeneraties leverbaar, inclusief de allernieuwste. De C180 gebruikt ofwel een 1.5, een 1.6, of een 1.8L 4-cilinder turbomotor met minder dan 175pk.

Deze vermogenscijfers zijn niet aan de sterke kant, maar wie het grootste deel van zijn rijtijd in de stad doorbrengt, geeft sowieso niet om vermogenscijfers. Die mensen zullen het waarschijnlijk op prijs stellen dat de gloednieuwe W206 C180 in staat is om tot 40MPG gecombineerd te rijden.

De C180 is niet noodzakelijkerwijs het meest betrouwbare C-Klasse model van allemaal, maar de betrouwbaarheidsresultaten variëren nogal tussen alle C180 generaties. Toch zijn de meest voorkomende problemen die de C180 ondervindt gerelateerd aan de luchtmassameter sensor, elektrische problemen, transmissie problemen, problemen met de stuurinrichting, en ten slotte de vermogensafgifte.

Al met al is de C180 alleen acceptabel voor diegenen die niet echt veel vermogen nodig hebben. Maar omdat sommige modellen rond de 150pk bieden, vinden velen dat dit niet past bij een echte Mercedes sedan, vooral omdat de MPG resultaten niet veel beter zijn in vergelijking met krachtigere 4-cilinder modellen.

Mercedes C180 luchtmassameter problemen

De Mass airflow (MAF) sensor is bedoeld om de hoeveelheid zuurstof die nodig is voor een perfecte balans in de verbrandingskamer goed te doseren. Dit betekent dat de MAF een vitale rol speelt in de variabele motor timing afdeling en als zodanig als het begint problemen te veroorzaken, bent u waarschijnlijk gaat merken een ernstig gebrek aan vermogen.

Het is vrij begrijpelijk waarom dit wordt beschouwd als een probleem, maar een probleem als dit op een auto als de Mercedes C180 is zelfs meer verraderlijk als de C180 lijdt aan gebrekkige macht hoe dan ook. Al met al, wanneer de luchtmassasensor problemen begint te veroorzaken, zult u deze moeten vervangen. Veel Mercedes specialisten stellen dat het vervangen van de MAF sensor onvermijdelijk is bij elke 50k mijl of zo.

  Mercedes C350e - alles wat u moet weten

Mercedes C180 elektrische problemen

De nieuwere W205 en W206 Mercedes Benz C-Klasse generaties zijn net zo gevoelig voor elektrische problemen als sommige oudere modellen zijn. Dat betekent echter niet dat de W205 en de W206 in de komende jaren geen elektrische problemen zullen ontwikkelen. De meest voorkomende elektrische problemen die de C180 teisteren, hebben te maken met de elektrische ramen, de elektrische achterklep en de buitenverlichting.

Veel eigenaren meldden dat hun C180 modellen ook problemen hebben met vele in-car accessoires, zoals de GPS, het infotainment scherm, telefoon connectiviteit, enzovoort. Deze zijn niet schadelijk voor uw algemene veiligheid, maar ze zijn inderdaad hoofdpijn-veroorzakend.

Mercedes C180 transmissie problemen

De meest problematische Mercedes C180 transmissie is de 7G-Tronic, terwijl de nieuwe 9G-Tronic merkbaar beter is. De meest voorkomende problemen met de C180 transmissie zijn traag schakelen, niet willen schakelen van neutraal naar eerste, of van eerste naar tweede, of zelfs wat knarsende geluiden.

Deze zijn meestal te wijten aan het gebrek aan olie in het systeem, veroorzaakt door verkeerd onderhoud. Een transmissie die zo verfijnd is als de 7G en de 9G kan alleen werken zoals bedoeld, als ze goed wordt onderhouden. Als u ze niet onderhoudt zoals nodig, zullen ze waarschijnlijk allerlei problemen veroorzaken.

Mercedes C180 stuurinrichting problemen

De Mercedes C180 staat erom bekend dat hij last heeft van verschillende problemen met de stuurinrichting, zoals een gebrek aan ondersteuning, knarsende geluiden als hij volledig in zijn vrij staat en een blokkering van het stuurwiel als de sleutel in het contact zit. Dit probleem doet zich eigenlijk bij veel Mercedes-modellen voor, maar de C-Klasse lijkt er in het hele gamma last van te hebben.

  Mercedes E320 - Alles wat u moet weten

Het is vrij duidelijk dat dit schadelijk kan zijn voor uw veiligheid op de weg, wat betekent dat u uw C180 naar een ervaren monteur moet brengen op het moment dat u merkt dat uw stuurinrichting hapert.

Mercedes C180 gebrek aan vermogen

Hoewel dit misschien niet per se wordt gezien als een probleem, is het toch iets om over te praten, omdat de C180 inderdaad lijdt aan een gebrek aan vermogen. De C-Klasse is niet echt een lichtgewicht auto meer als hij weegt meer dan 3700lbs. Daarom is een 150pk sterke achterwielaangedreven motor niet echt iets om over op te scheppen.
Ook al lijkt het misschien niet zo’n groot probleem, u zult het gebrek aan vermogen zeker merken zodra u gaat inhalen.

FAQ Sectie

Welk Mercedes C180 model kunt u het beste tweedehands kopen?

Als u de voordeligste C180 wilt, die niet lijdt aan ouderdom of gebrek aan voorzieningen, moet u voor de W205-generatie gaan. Als u het beste, meest betrouwbare C180 model wilt, moet u gaan voor het W204 facelift model, omdat deze het hoogste niveau van betrouwbaarheid biedt.

De W203 is nu een vrij oude auto, terwijl het W204 pre-facelift model niet zo betrouwbaar is, noch er goed uitziet als het post-facelift model. De prijsverschillen tussen deze twee zijn eerder minimaal, dus kijk zeker eens naar de post-facelift W204.

  Veelvoorkomende problemen met Mercedes A200

Waarom maakt Mercedes de C180 nog?

De Mercedes C180 bestaat omdat Mercedes nu veel vermogen kan bieden uit kleinere 4-cilindermotoren. De gloednieuwe W206 C-Klasse is nu alleen nog verkrijgbaar met een 4-cilinder motor, zelfs de topklasse C63 krijgt een 2.0L 4-cilinder.

Het is dus niet echt meer een dealbreaker om de C180 te kopen, aangezien deze een vergelijkbare motor heeft als de C63 AMG. Dat klinkt heel vreemd, maar wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen, althans wat efficiëntie betreft.

Welke Mercedes-Klasse heeft de beste motor?

De beste motor die ooit in de Mercedes Benz C-Klasse werd ingebouwd, is die van de W204 Mercedes Benz C63 AMG Black Series. De 6.2L V8 in de BS C63 is waarschijnlijk een van de beste motoren die Mercedes ooit gemaakt heeft en zal waarschijnlijk ook als zodanig de geschiedenis ingaan.

Deze motor levert 510pk en 457lb-ft koppel, wat meer dan genoeg is voor een dergelijke auto. De M156 V8 is een van de beste prestatiemotoren die er zijn, niet alleen onder de paraplu van Mercedes, maar ook voor de hele auto-industrie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts