Veelvoorkomende problemen met Mercedes A200

Mercedes A200 Problemen

De Mercedes A200 is de keuze van het assortiment voor veel Mercedes A-Klasse kopers, omdat de A200 perfect evenwicht tussen vermogen, efficiëntie en kosten. De Mercedes Benz A-Klasse is een echt populaire auto als het is ook het instapmodel Mercedes beschikbaar in zowel hatchback of sedan vorm.

De A200 maakt meestal gebruik van een kleine cilinderinhoud 4-cilinder met ongeveer 160-170 pk, wat genoeg is gezien de grootte van de A-Klasse. De A-Klasse deelt nu ook zijn design met enkele modellen uit het hogere segment, zoals de Mercedes CLS-Klasse, wat zeker in het voordeel van de A-Klasse werkt.

De A-Klasse is echter niet perfect, want hij heeft de neiging om problemen te ondervinden met de transmissie en de stuurinrichting. Hij heeft ook de neiging om te lijden aan olielekken, vooral het model van de eerste generatie. De elektrische installatie is een pijnpunt voor de vorige generatie A-Klasse, terwijl de kwaliteit zelf niet acceptabel is voor een auto met een driepuntige ster.

In wezen is de nieuwe A-Klasse een stuk betrouwbaarder, luxueuzer, technologisch geavanceerder en aantrekkelijker dan de eerste generatie, die nooit iets bijzonders was. Het is veilig om te zeggen dat de meeste problemen met de A-Klasse te wijten zijn aan een gebrekkig W176 A-Klasse model.

Mercedes A200 transmissie problemen

De Mercedes A200 wordt geleverd met een Mercedes 7-versnellingsbak die bekend staat om problemen met traag schakelen, onwilligheid om te schakelen, of zelfs schokkerige en knarsende geluiden tijdens het schakelen vanuit de neutrale versnelling. Deze problemen doen zich vooral voor bij de W176 A200, maar het lijkt erop dat zelfs de W177 A200 hier van tijd tot tijd last van heeft.

  Meest voorkomende problemen met Mercedes C230

Veel eigenaren hebben gemeld dat de auto van de 1e naar de 2e versnelling kan slippen, wat de prestaties kan belemmeren. De W176 A200 had ook een fabricageprobleem voor modellen geproduceerd in 2015, omdat een slecht gelast onderdeel in de versnellingsbak met dubbele koppeling ervoor zorgt dat de auto in de limp-modus gaat.

Problemen met de stuurinrichting van de Mercedes A200

De stuurinrichting, die vooral op de W176 wordt aangetroffen, maakt bij het naar rechts afslaan een klungelend geluid. Het is bekend dat het hele stuurhuis van de W176 A200 het begeeft, omdat hetzelfde stuurhuis werd gebruikt voor veel Mercedes-modellen die soortgelijke problemen hebben.

Het knarsende geluid is te wijten aan een gebarsten lager en is het meest merkbaar tijdens het maken van bochten naar rechts. Deze moeten zo snel mogelijk worden gerepareerd omdat ze in staat zijn om nog meer problemen te creëren langs de lijn. Als u dit niet onmiddellijk verhelpen, bent u waarschijnlijk gaat om problemen met de ophanging en de trailing armen ervaren.

Mercedes A200 olielekken

De A-Klasse maakt gebruik van een relatief defecte “O” ring die de neiging heeft om te kraken of misplaats zelf die uiteindelijk leidt tot een olielek. Soms kan dit probleem eenvoudig worden opgelost door de “O”-ring opnieuw te monteren, andere keren moet u een volledig nieuwe kopen.

Als u besluit dit probleem te negeren, zal uw auto waarschijnlijk veel meer olie gebruiken dan nodig is, wat ook allerlei problemen kan veroorzaken. Als de lekken in contact komen met hete onderdelen, zou je zelfs kunnen eindigen in een brand.

Mercedes A200 elektrische problemen

Zowel de huidige generatie als de vorige generatie A200-modellen staan erom bekend dat ze allerlei elektrische problemen hebben, zoals problemen met de GPS, de connectiviteitssystemen in de auto, de elektrische ramen en soms zelfs de buitenverlichting. De meeste van deze problemen doen zich ook voor bij het model van de vorige generatie, terwijl de nieuwe A200 een stuk beter lijkt te zijn.

  Veel voorkomende Mercedes Distronic problemen

Zorg ervoor dat u zo veel mogelijk elektrische onderdelen controleert als u geïnteresseerd bent in het kopen van de A-Klasse, omdat deze soms veel geld kunnen kosten om te vervangen.

Mercedes W176 A200 gebrek aan kwaliteit

De W176 A-klasse is niet van hetzelfde niveau als alle andere Mercedes Benz auto’s omdat het lijdt aan zo veel problemen in verband met een algemeen gebrek aan kwaliteit. Veel eigenaars hebben gemeld dat de bekleding van het interieur scheurt en snel verslijt, dat de lak aan de buitenkant ook snel scheurt en dat de elektrische onderdelen niet zo betrouwbaar zijn als bij de nieuwe A-Klasse.
De W176 A-Klasse reed ook niet al te best omdat hij zelfs voor volwassenen van gemiddelde grootte te weinig ruimte bood. De nieuwe W177 A200 steekt ver boven de W176 uit en dat merk je zodra je in de auto stapt.

FAQ Sectie

Is de W176 Mercedes A-Klasse de moeite waard?

De W176 Mercedes Benz A-Klasse is niet echt een auto waar u naar moet kijken, want de BMW 1-serie en de Audi A3 uit dezelfde tijd zijn gewoonweg betere auto’s. De W176 A-klasse is een verworven smaak als het gaat om het ontwerp, terwijl het algemene gebrek aan kwaliteit iets is dat niemand kan ontkennen.

De W176 is niet echt de moeite waard omdat hij niets bijzonder goed doet. Hij is een stuk kleiner in vergelijking met de nieuwe A-Klasse, hij mist kwaliteit, de motoren zijn niet zo soepel noch zo efficiënt terwijl het interieur 5 niveaus hoger ligt in de W177.

  Mercedes Benz GLE klasse betrouwbaarheid

Is de W177 Mercedes A-Klasse de moeite waard?

We hebben al gezegd dat de W176 Mercedes A-Klasse gewoon niet kan tippen aan de vorige generaties van de Audi A3 en de BMW 1-Reeks. De W177 daarentegen kan zich moeiteloos meten met zijn huidige rivalen Audi en BMW. Bovendien is de W177 A-Klasse in veel opzichten beter, vooral wat het design betreft.

De A-Klasse oogt en voelt futuristischer en premium aan in vergelijking met de nieuwe Audi A3 en de BMW 1-Reeks. De Audi A3 staat niet ver van de A-Klasse, terwijl de BMW 1-Reeks niet echt aantrekkelijk is omdat hij zijn belangrijkste voordeel, de achterwielaandrijving, heeft verloren.

Moet ik de Mercedes A200 kopen?

U moet de W177 A200 kopen, want het is echt een geweldige auto. De W176 A200 daarentegen is dat niet en daarom moet u die vermijden. De 200 motor is meer dan genoeg voor een dagelijkse forens en is ook adequaat als het gaat om inhalen en samenvoegen op de snelweg.

Als u iemand bent die vaak in auto’s met veel pk’s rijdt, zult u waarschijnlijk meer tevreden zijn met de A35 AMG of de topklasse A45 AMG. Bekijk zeker ook de CLA-versies daarvan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts