Veelvoorkomende problemen met Mercedes C350e

De Mercedes C350e was in productie tussen 2015 en 2018, en in die tijd was deze Mercedes compacte luxe plug-in hybride sedan de meest populaire Mercedes plug-in sedan. Mercedes noteerde de 350e met een brandstofverbruik van 112MPG gecombineerd, wat inderdaad een echt indrukwekkend cijfer is.

Iedereen weet echter dat een hybride een zeer complex platform biedt en dat auto’s als deze soms veel vaker problemen ondervinden in vergelijking met gewone auto’s die op gas rijden. De C350e heeft een 4-cilinder motor met turbo en een elektromotor, maar de meeste problemen met de C350e zijn niet aan de motor te wijten.

De meest voorkomende problemen met de C350e hebben te maken met de versnellingsbak, de elektronica, de luchtmassasensor, overmatige trillingen tijdens het rijden en de nokkenasversteller. De meeste van deze problemen kunnen zonder al te veel problemen worden opgelost, maar ze zijn nog steeds ernstig genoeg om uw algemene ervaring te ruïneren.

Al met al is de C350e een redelijk betrouwbare auto die constant en goed onderhoud nodig heeft, zoals dat bij alle Mercedes modellen het geval is. Als u de auto goed onderhoudt, kunt u met de C350e een lange tijd vooruit.

Problemen met de versnellingsbak van de Mercedes C350e

De Mercedes C350e wordt aangedreven door een door Mercedes ontwikkelde automatische versnellingsbak met 7 versnellingen en koppelomvormer. De 7G-Tronic is een degelijke automatische versnellingsbak, maar hij schakelt soms ruw, wil niet schakelen, vooral bij het schakelen van neutraal naar eerste, of van eerste naar tweede versnelling.

Dergelijke problemen kunnen vaak eenvoudig worden opgelost door een reset van de transmissie uit te voeren. Om deze problemen te vermijden, moet de transmissieolie echter om de 4 à 5 jaar worden ververst. Hoewel de 7G-Tronic een redelijk betrouwbare versnellingsbak is, veroorzaakt hij soms problemen die niet al te moeilijk te verhelpen zijn.

  Wat is de duurste Mercedes?

Elektrische problemen met de Mercedes C350e

De Mercedes C350e is niet per se een oude auto, maar hij heeft soms problemen met veel van de elektrische onderdelen van de auto, zoals buitenverlichting, binnenverlichting, bevriezen van het infotainment scherm, GPS problemen, problemen met de telefoon connectiviteit. De meeste van deze problemen kunnen gemakkelijk worden opgelost, maar ze hebben de neiging om in veel gevallen opnieuw op te duiken.
Mercedes maakt complexe auto’s die zijn uitgerust met allerlei technologieën en oplossingen om uw leven een stuk beter en gemakkelijker te maken. Soms gebeurt echter het tegenovergestelde wanneer deze problemen beginnen te veroorzaken. Gelukkig komen deze slechts bij een klein aantal exemplaren voor.

Mercedes C350e MAF sensor problemen

De MAF (Mass airflow) sensor is ontworpen om altijd bij te houden hoeveel lucht er door de motor gaat, terwijl hij ook de luchttemperatuur bijhoudt. Deze zijn bekend om soms verkeerd interpreteren van de hoeveelheid lucht die nodig is, die de neiging om te veroorzaken glansloze versnellingen die uw rij-ervaring kan ruïneren.

Veel Mercedes specialisten zeggen dat deze moeten worden vervangen om de 50k mijl of zo, dus je bent waarschijnlijk gaat lopen in deze kwestie als u wilt een W205 C-Klasse te kopen. De MAF-sensor is een cruciaal onderdeel als het gaat om het ontstekingsproces, dus als u merkt dat uw C350e vermogen mist, zorg er dan voor dat u de MAF-sensor controleert.

  Welke Mercedessen zijn klassiekers?

Mercedes C350e overmatige trillingen tijdens het rijden

De Mercedes C350e is uitgerust met een zogenaamde actieve rijsensor die tot taak heeft de kwaliteit van de aandrijving voortdurend te controleren. Veel eigenaars meldden echter dat hun C-Klasse modellen de neiging hebben om buitensporige hoeveelheden trillingen te ondervinden tijdens het rijden en dat de actieve rijsensor de meest voorkomende oorzaak is.

Deze moeten worden vervangen wanneer dit gebeurt, wat in theorie het probleem voor onbepaalde tijd zou moeten verhelpen. Deze kwesties zijn vrij gemeenschappelijk, maar zij zijn verontrustend voor om het even welk van essentieel autocomponenten.

Mercedes C350e nokkenas afsteller solenoid probleem

De nokkenasversteller solenoid is belast met het toestaan van olie om goed te stromen door de variabele kleptiming systeem wanneer het is ingeschakeld. Als de nokkenas stelschroef solenoid mislukt, is het waarschijnlijk gaat om de motor timing beïnvloeden, en dus is het noodzakelijk om dit probleem te verhelpen zo snel mogelijk.

Problemen zoals deze kunnen mogelijk leiden tot meer ernstige problemen langs de lijn, wat betekent dat de motor timing altijd moet worden op punt. Als u niet goed aan te pakken dit probleem te zijner tijd, bent u waarschijnlijk gaat veel spanning op uw riemen en uw motor te veroorzaken.

FAQ Sectie

Is de Mercedes C350e een goede auto?

De Mercedes C350e is inderdaad een goede wagen, want hij combineert AWD, een vrij krachtige en snel reagerende motor met de hoogste efficiëntie in zijn segment. Dit betekent dat dit pakket gemaakt is voor diegenen die willen genieten van een Mercedes zonder enorm veel geld te betalen voor brandstof.

  Wat is de snelste Mercedes Benz?

Als zodanig is de C350e inderdaad een goede auto omdat al die toegevoegde complexiteit niet echt ten koste gaat van de algehele betrouwbaarheid van de auto. Het enige wat u hoeft te doen is hem goed onderhouden en uw C350e zou inderdaad lang mee moeten gaan.

Zijn Mercedes hybrides de moeite waard?

Met de steeds toenemende populariteit van koolstofvrij vervoer staan hybrides schouder aan schouder met EV’s in de auto-industrie. Mercedes is een van de merken die relatief vroeg in het hybride-gamma stapten, wat betekent dat de hybrides van Mercedes vandaag tot de meest geavanceerde op de markt behoren.

De gloednieuwe C-Klasse heeft een elektrische motor in elk model dat ze aanbieden, wat betekent dat de meeste moderne Mercedes auto’s ofwel beschikbaar zijn als mild hybride, conventionele hybride, of als full-on plug-in hybride. Daarnaast maakt Mercedes ook enkele van de meest luxueuze en goed gebouwde EV’s.

Is de W205 C-Klasse een betrouwbare auto?

De W205 generatie van de C-Klasse is inderdaad een betrouwbare wagen, want hij biedt een kwaliteitsvol platform met efficiënte en goed gebouwde motoren. De 7G-Tronic-transmissie is over het algemeen soepel en betrouwbaar. De W205 heeft echter, net als elke andere Mercedes, goed onderhoud nodig, anders is hij niet zo betrouwbaar als hij kan zijn.

Europese luxe auto’s staan bekend als problematisch als ze niet correct worden onderhouden, omdat alle problemen die voortvloeien uit gebrek aan onderhoud de neiging hebben om op te tellen totdat de auto begint met het veroorzaken van steeds meer ernstige problemen die mogelijk zelfs tienduizenden dollars kunnen kosten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts