Veelvoorkomende problemen met Mercedes W222

Mercedes W222 problemen

De Mercedes Benz W222 is de vorige generatie van de S-Klasse, wat betekent dat hij beduidend minder kost dan het nieuwe W223 model, maar toch 90% van de algemene ervaring biedt. De W222 is nog steeds vooruitstrevend en kan gemakkelijk concurreren met enkele van ’s werelds nieuwste full-size luxe sedans.

De W222 deed het niet zo goed op het vlak van betrouwbaarheid, maar er zijn belangrijke verschillen tussen het model van voor de facelift en het model van na de facelift. Het post-facelift model is veel beter omdat Mercedes erin geslaagd is om veel problemen die het pre-facelift model teisterden meteen van de productieband te verhelpen.

De meest voorkomende W222-problemen hebben te maken met de transmissie, olielekken, gordelspanners, elektrische problemen en problemen met de luchtvering. De realiteit is dat een auto die zo complex is als de S-Klasse, u altijd zo goed mogelijk zult moeten onderhouden. Anders lopen de reparatie- en onderhoudskosten flink op.

Al met al is de W222 niet de meest betrouwbare S-Klasse die je kunt kopen, maar het is wel een van de beste S-Klasse modellen die je kunt kopen. Hij is vrij nieuw, maar hij kost lang niet zoveel als het gloednieuwe W223 model, zeker gezien de huidige problemen met de toeleveringsketen.

Mercedes W222 transmissie problemen

De transmissie van de W222 is op zich niet echt defect. Zeker, er zijn enkele transmissieproblemen zoals hortend en stotend schakelen, vertraagde schakelingen en gebrek aan reactievermogen, maar het probleem hier is dat de positionering van de dynamo en het uitlaatsysteem betekent dat de bedradingsbundel van de transmissie beschadigd kan raken door hoge temperaturen.

Deze zitten gewoon veel te dicht bij elkaar, wat betekent dat dergelijke problemen er meestal toe leiden dat de transmissie weigert te schakelen in de parkeerstand of volledig uit de versnelling gaat. Deze kwestie is zo groot dat Mercedes zelfs een wijdverspreide terugroeping heeft uitgegeven die vrijwel alle Mercedes Benz S350 modellen omvatte. Zorg ervoor dat u controleert of het model dat u bekijkt al dan niet deel uitmaakt van de terugroeping.

  Wat is de beste Mercedes SUV om te kopen?

Mercedes W222 olielekkage problemen

De W222 staat ook bekend om mogelijke olielekkages, vooral bij het pre-facelift 2014 model. De afdichtring tussen de distributiespanner en de motorbehuizing staat erom bekend dat hij olie lekt, wat allerlei problemen kan veroorzaken. Ten eerste komt de olie meestal op de weg terecht, waardoor alle andere weggebruikers het risico lopen de controle te verliezen.

Ten tweede kan de olie terechtkomen op plaatsen zoals kabelbomen, wat kan leiden tot een groot aantal problemen met de elektrische onderdelen van de auto. Mercedes heeft om deze reden ook een terugroepactie op touw gezet en het is vermeldenswaard dat de ergste olielekkages doorgaans met de OM651 turbodieselmotor in verband worden gebracht.

Mercedes W222 problemen met de gordelspanner

Mercedes heeft twee terugroepacties uitgeschreven om problemen met de gordelspanners op de bestuurdersstoel en de passagiersstoel op te lossen. Het probleem is dat de spanner niet goed gekalibreerd is door de fabriek. Dit kan tot gevolg hebben dat de spanner niet de nodige spanning kan leveren om u bij een ongeval te beschermen.

Als de spanner defect raakt, is het risico op catastrofaal letsel dus erg groot. Daarom moet u de W222 die u op het oog hebt inspecteren om te zien of deze problemen met succes zijn opgelost. Het is nooit een goed idee om het risico met veiligheidsgordels als ze een vitaal stuk van de algemene veiligheid van de auto.

  Welke Mercedessen hebben een turbo?

Mercedes W222 elektrische problemen

De Mercedes W222 S-Klasse is een uiterst complexe auto omdat hij bijna alles biedt wat een auto kan bieden. Als zodanig wordt de auto geleverd met veel elektrische snufjes die van tijd tot tijd stuk gaan. Het Mercedes PRE-SAFE systeem is een bekende fout van de W222 en was ook onderdeel van een terugroepactie tijdens de productie van de W222.

Een ander elektrisch probleem met de W222 is dat van het noodcontactsysteem dat soms stroom verliest. Het infotainmentsysteem reageert soms traag en schakelt zichzelf zelfs volledig uit tijdens het rijden.

Mercedes W222 luchtvering problemen

Een Mercedes S-Klasse is een auto die altijd met een geavanceerd luchtveersysteem zou moeten komen. We zijn ons er echter allemaal van bewust dat een luchtveersysteem complex is en vaak problemen kan veroorzaken. Het AIRMATIC-systeem waarmee de W222 is uitgerust, is eigenlijk niet zo problematisch als sommige vroegere luchtveersystemen van Mercedes, maar toch ondervindt het soms problemen.

De meest voorkomende luchtvering problemen zijn verlies van compressie, airbag problemen, en de auto zakt naar de ene of de andere kant. Hoe dan ook, de meeste luchtvering problemen worden opgelost met preventief onderhoud, maar zelfs met goed onderhoud, een luchtvering kan mislukken.

FAQ Sectie

Is de Mercedes W222 de moeite waard?

De Mercedes W222 S-Klasse heeft behoorlijk aan waarde ingeboet sinds hij in 2013 voor het eerst uitkwam. De auto is echter nog steeds in staat om u het hoogste niveau van luxe te bieden, vooral als u voor een post-facelift model gaat. Het is misschien een dure auto om te onderhouden, en het is misschien niet de meest betrouwbare gebruikte S-Klasse, maar het is het zeker waard.

  Is de Mercedes A-Klasse een vrouwenauto?

De reden waarom de W222 op dit moment een goede koop is, is dat hij kosten en luxe heel goed in evenwicht brengt. Hij kan nog steeds in vele opzichten wedijveren met gloednieuwe full-size luxe sedans en vele S-Klasse eigenaars geloven dat de post-facelift W222 een betere auto is dan de gloednieuwe W223 S-Klasse.

Wat is het beste Mercedes W222 model om te kopen?

Het beste W222-model om te kopen is ongetwijfeld de post-facelift S560, omdat die een 4.0L BiTurbo V8 heeft en erin slaagt om superieur comfortabel en zelfs betrouwbaar te zijn. De V8 is niet goedkoop in onderhoud, verbruikt veel brandstof en is niet zo soepel als een V12.

Hij is echter meer dan krachtig genoeg, zou lang moeten meegaan en geeft de S-Klasse een dynamischer en leuker gevoel om te rijden dan een 6-cilinder motor terwijl hij niet zo duur is als de V12.

Hoe lang kan een W222 Mercedes meegaan?

Mercedes is een van die merken die auto’s maakt die aanvoelen alsof ze een leven lang meegaan, en de W222 is zeker een van die auto’s. Al met al zou de W222 bij goed onderhoud minstens 200.000 mijl mee moeten kunnen gaan zonder grote revisies nodig te hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts