Veelvoorkomende problemen met Mercedes A160

Mercedes A160 Problemen

De W177 A-Klasse werd een paar jaar geleden onthuld en is nu het instapmodel van de luxe sedan/hatchback van Mercedes. De A160 is het instapmodel van de Mercedes A-Klasse, wat betekent dat de A160 de goedkoopste instap is in het Mercedes Benz bezit.

De A160 wordt aangeboden met een 1.3L 4-cilinder turbomotor met 109pk en 132lb-ft koppel. Dit kan worden beschouwd als zwak, maar voor een stadsauto, de 43MPG de A160 biedt is perfect. Hij wordt geleverd met de Mercedes 9G-Tronic automatische transmissie die zowel soepel als naadloos werkt.

Ook al is de W177 een vrij nieuwe auto, toch heeft hij zijn deel aan problemen. De meest voorkomende zijn motor-gerelateerd, zoals de motor die afslaat of niet opnieuw kan starten. Eigenaars hebben ook problemen met de elektronica gemeld, vooral met de buitenverlichting.

De 1.3L 4-cilinder lekt olie en de behuizing van de accu raakt beschadigd als gevolg van binnendringend water. Ten slotte hebben eigenaars ook problemen met de DCT-versnellingsbak gemeld. Als gevolg van een fabricagefout kan het gebeuren dat sommige DCT-versnellingsbakken iets te veel olie in de versnellingsbak hebben.

Mercedes A160 motor-gerelateerde problemen

In maart 2019 bracht Mercedes de RC2647 terugroepactie uit omdat de motor in de nieuwe A-Klasse problemen kon vertonen, zoals afslaan of niet meer aanslaan. Het probleem was te wijten aan software, omdat de aandrijflijnregeleenheid niet in staat was om het waarschuwingslampje voor de motor te laten branden als er iets misgaat. Dit betekende dat de regeleenheid problemen kon veroorzaken die meestal resulteren in een niet-werkende motor.

Deze problemen treffen A-Klasse modellen gebouwd tussen 22 mei 2018 en 4 februari 2019. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de A-Klasse, zorg dan voor een kruisverwijzing naar het VIN om erachter te komen of de auto die u op het oog heeft in deze periode is gebouwd.

  Mercedes Benz CLA klasse betrouwbaarheid

Mercedes A160 elektrische problemen

De nieuwe A-Klasse maakte ook deel uit van een terugroepactie als gevolg van een probleem met de koplampen. Dit probleem hield in dat de automatische grootlichten bleven branden, zelfs wanneer ze moesten worden uitgeschakeld, wat betekende dat ze tegemoetkomende bestuurders verblindden en zo de kans op een ongeval verhoogden. Andere elektrische problemen hadden te maken met de regeleenheid van de airbag en het noodoproepsysteem.

De meeste van deze problemen zijn gemakkelijk te repareren en komen niet vaak meer terug. Mercedes heeft zelfs een landelijke terugroepactie uitgeschreven voor het grootlichtprobleem omdat veel auto’s getroffen waren.

Mercedes A160 olielekkage problemen

De 1.3L 4-cilinder motor was ook onderdeel van een belangrijke terugroepactie, de RC2819. Het probleem was dat de olie via de toevoerleiding van de turbocompressor naar buiten komt en dan op de bekleding van de ondervloer lekt. Afhankelijk van de ernst van dit probleem zou de olie zelfs verder kunnen gaan dan dat, en als het in contact komt met hete onderdelen zou er brand kunnen ontstaan.

Bovendien komt de olie uiteindelijk uit de vloerbekleding op het wegdek terecht, wat uiteraard een groot veiligheidsrisico inhoudt omdat auto’s op een geoliede weg geen tractie kunnen behouden. Problemen zoals deze moeten worden gecontroleerd als u op zoek bent naar een A160 Mercedes omdat ze inderdaad gevaarlijk zijn.

Mercedes A160 water binnendringende kwesties

De Mercedes W177 wordt ook geleverd met een specifiek probleem waarbij de afdichtingen van de batterijbehuizing de neiging hebben om water binnen te laten na een tijdje. Dit heeft de neiging om corrosie van de batterij te veroorzaken, wat onvermijdelijk de prestaties van de batterij beïnvloedt en allerlei elektrische problemen begint te veroorzaken.

  Welke Mercedes heeft een derde rij?

Dit was ook een onderdeel van een grote terugroepactie voor de A-Klasse, de RC2970. Een gecorrodeerde accu is niet in staat zijn stroom te behouden, vooral als de polen zijn aangetast. Dit brengt ook het risico met zich mee dat de accu volledig leegloopt zonder enige waarschuwingssignalen.

Problemen met de transmissie van de Mercedes A160

De Mercedes A160 uitgerust met de DCT transmissie is ook bekend om problemen zoals te veel olie in de transmissie of het feit dat de transmissie niet in staat is om de versnellingen te schakelen zoals bedoeld. Gezien het feit dat dit transmissieprobleem aan een productiefout was toe te schrijven, geeft Mercedes ook de terugroeping R2838 wegens het uit.

Met te veel olie in de transmissie, de transmissie de neiging om schuim op en het begint te lekken, die een groot aantal verschillende problemen kan veroorzaken. Als zodanig, zorg ervoor om te onderzoeken of de A160 u op zoek bent naar deze problemen had.

FAQ Sectie

Is de Mercedes A160 een betrouwbare auto?

Het lijkt erop dat de Mercedes A160 inderdaad een redelijk betrouwbare auto is, vooral in vergelijking met de vorige generatie A-Klasse die dat niet was. Mercedes heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe A-Klasse ver boven de oudere uitsteekt, omdat de oudere niet echt kon concurreren met de Audi A3 en de BMW 1-Serie.

  Mercedes AMG A35 Betrouwbaarheid

De A-Klasse heeft, net als elke andere Mercedes, constant en grondig onderhoud nodig om zo betrouwbaar mogelijk te zijn. Als u dat doet, zult u waarschijnlijk een hele tijd van een probleemloze ervaring kunnen genieten.

Is de Mercedes A160 langzaam?

109pk is een beetje zwak voor een auto zoals Mercedes, ongeacht of het een hatchback, een sedan, of een SUV is. Een 0-60mph tijd van 10,9 seconden is inderdaad traag, maar de meeste mensen kan dat niet echt schelen. De topsnelheid van de A160 bedraagt 124 km/u en ook dat is iets waar de meeste mensen niet om geven, want niemand gaat toch zulke snelheden halen.

Wat wel belangrijk is, is het vermogen om in te halen en het is veilig om te zeggen dat de A160 tekortschiet als het op inhalen aankomt. Dat is allemaal niet zo nodig als u vooral in de stad rijdt, maar als u vaak de snelweg op gaat, kunt u beter voor een krachtiger model uit de A-klasse gaan.

Moet ik de Mercedes A160 kopen?

De Mercedes A160 is een echte Mercedes-belevenisauto, maar voor velen toch iets te langzaam. Als u de meeste tijd in de stad doorbrengt en u niet echt om snelheid en acceleratie geeft, is de A160 waarschijnlijk een van de beste kleinere luxewagens die u kunt kopen.

De A-Klasse biedt een prachtig interieur dat tot de topklasse behoort, een premium badge en voldoende ruimte voor vier volwassenen van gemiddelde grootte.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts