Veelvoorkomende problemen met Mercedes A-Klasse?

De Mercedes-Benz A-Klasse is het instapmodel van Mercedes. Desondanks beschikt deze auto over geavanceerde en luxueuze functies die u in de meeste high-end Mercedes-modellen aantreft. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Mercedes A-Klasse?

Mercedes A-Klasse wordt geleverd met verschillende functies die geïnteresseerde kopers moeten weten over. Sommige van deze problemen zijn onder andere motor misfire, olielekkage, eerste versnelling slippen, clunking geluid wanneer u rechtsaf, niet te starten, verlies van vermogen, en nog veel meer.

Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen gemakkelijk en snel kunnen worden verholpen. Om te voorkomen dat de meeste van deze problemen zich voordoen, moet u regelmatig onderhoud plegen. Bovendien moet u nagaan welke Mercedes A-Klasse modeljaren gevoelig zijn voor problemen en welke betrouwbaarder zijn.

Veel voorkomende problemen met de Mercedes A-Klasse

Olielekkage

Dit probleem komt bij bijna alle Mercedes-modellen voor. Als uw Mercedes A-Klasse lang op één plaats staat, zult u olieophoping opmerken. Dit is typisch te wijten aan een O-ring die niet goed werd geïnstalleerd of een die gebarsten is.

Ontstekingsmotor

Een ander veel voorkomend probleem bij Mercedes A-Klasse rijders is het ontsteken van de motor. De hoofdoorzaak van misfire is een defect aan het bobine pack. Soms kan ook het waarschuwingslampje van het motormanagement gaan branden. Het enige wat u hoeft te doen is het bobine pack te vervangen en het probleem zal opgelost zijn.

Eerste versnelling slipt

Hoewel de A-Klasse een minder gesofisticeerde auto is dan de E-Klasse of de S-Klasse, heeft hij een probleem met het slippen van de eerste versnelling. De eerste versnelling kan af en toe doorslippen naar de tweede versnelling. Dit wordt meestal veroorzaakt door een beschadigde astrommel. Controleer welke astrommel beschadigd is en vervang deze door een goede.

  Welke is de beste Mercedes Benz uit de jaren 90?

Knarsend geluid bij het rechts afslaan

Dit probleem komt vaak voor bij Mercedes A-Klasse modellen gebouwd voor 2015. De meeste modellen met dit probleem produceren een klungelend geluid wanneer de bestuurder naar rechts afslaat. Niettemin is het een teken dat een van de lagers in het stuurhuis beschadigd is.

Verlies van vermogen

De meeste Mercedes A-Klasse modellen gemaakt in het jaar 2015 hebben dit probleem. Het kan zijn dat u op de snelweg aan het cruisen bent, maar dat de auto dan vermogen verliest. Dit probleem houdt meestal verband met de nokkenasstoring, die kwetsbaar is in dit specifieke modeljaar.

Het niet kunnen starten

Naast het verliezen van vermogen, hebben sommige Mercedes A-Klasse modellen een startprobleem. De auto draait wel, maar start niet. Dit probleem houdt verband met een defecte startmotor.

Het defecte motorstuurapparaat

Dit is een van de grootste problemen met de Mercedes A-Klasse. Het veroorzaakte een terugroepactie en u zult de ECU moeten vervangen om het te laten verdwijnen. Typisch, de ECU gaat niet aan, of het gaat aan en schakelt dan uit.

Vastzittende kofferklep

Een ander groot probleem dat kan worden gevonden in de Mercedes A-Klasse is de achterklep kleven. Het probleem wordt meestal veroorzaakt door een hapering in het kofferslot. En de oplossing is heel eenvoudig – vervang het kofferslot.

Waarschuwingslampje DPF

Als u met uw Mercedes A-Klasse korte afstanden rijdt, dan kan het zijn dat u het DPF Waarschuwingslampje vaak ziet oplichten. Dit is een teken dat het DPF verstopt is en niet optimaal presteert. Om dit probleem op te lossen, moet u het DPF reinigen of met uw auto over een lange afstand rijden om de ongewenste deeltjes te verbranden.

  Welke Mercedessen hebben een off-road pakket

FAQ

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij een tweedehands Mercedes A-Klasse?

Hoewel de problemen die we hierboven hebben bekeken, bij alle Mercedes A-Klassen voorkomen, komen sommige problemen alleen bij gebruikte Mercedes A-Klassen voor. Voordat u een gebruikte Mercedes A-Klasse aanschaft, is het dus belangrijk om te weten met welke problemen u waarschijnlijk te maken zult krijgen.

Veel voorkomende problemen bij een gebruikte Mercedes A-Klasse zijn olielekkage, het niet uitklappen van de airbag voor de passagier, verlies van vermogen of aandrijving, defecte versnellingsbak met dubbele koppeling, defecte nokkenas, gevaar voor brand en defecte rembekrachtiger. Merk op dat de meeste van deze problemen veel voorkomen op gebruikte Mercedes A-Klasse gebouwd tussen 2013 en 2016.

Is Mercedes A-Klasse duur in onderhoud?

Zoals gebruikelijk behoort Mercedes-Benz tot de duurste auto’s om te onderhouden. Maar omdat de Mercedes A-Klasse met iets goedkopere onderdelen wordt geleverd dan de E-Klasse of S-Klasse, is hij iets goedkoper in onderhoud. Maar in vergelijking met mainstream auto’s zoals Toyota, is dit model nog steeds duur in onderhoud.

Zijn Mercedes A-Klasse betrouwbare auto’s?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, behoort Mercedes als merk tot de minst betrouwbare auto’s op de markt. Sommige modellen presteren echter uitzonderlijk goed op het vlak van betrouwbaarheid dan andere. Hoewel de titel voor het meest betrouwbare model van Mercedes naar de E-Klasse gaat, zit de A-Klasse er niet ver naast. Deze auto is betrouwbaarder dan de C-Klasse en de CLS-Klasse.

Hoeveel kilometer gaat de Mercedes A-Klasse mee?

Er is geen specifiek antwoord op de vraag hoeveel kilometer een Mercedes A-Klasse kan maken. Dit komt omdat verschillende zaken een rol spelen bij de levensduur van de auto. Hoewel Mercedes niet de meest betrouwbare Mercedes is, kunnen sommige modellen meer dan 200.000 mijl doen met minder problemen, terwijl andere al vanaf 50.000 mijl problemen ontwikkelen.

  Wat is goedkoper in onderhoud, BMW of Mercedes?

Andere factoren die bepalen hoe lang uw Mercedes A-Klasse meegaat zijn rijgewoonten, onderhoud en modeljaar. Merk op dat sommige Mercedes A-Klasse modeljaren meer problemen hebben dan andere. Bijvoorbeeld, Mercedes A-Klasse vervaardigd tussen 2013 en 2016 hebben meer problemen dan die gemaakt in 2017.

Wat zijn enkele van de veel voorkomende problemen met Mercedes-Benz auto’s?

Na het bekijken van enkele veelvoorkomende problemen waar Mercedes A-Klasse modellen mee te maken krijgen, is het ook belangrijk om te achterhalen wat de veelvoorkomende Mercedes problemen zijn. Deze omvatten roest, versleten katalysator, defecte luchtvering, lage remdruk, olielekkages en motorfouten.

Samenvatting

Als u van plan bent om een nieuwe of gebruikte Mercedes A-Klasse te kopen, is het een fantastisch idee om te weten wat u van de auto kunt verwachten door een aantal veelvoorkomende problemen te identificeren waarmee u onderweg te maken krijgt. Deze luxe auto heeft een aantal veel voorkomende problemen, zoals olielekkage, eerste versnelling slippen, niet starten, motor misfire, en nog veel meer.

Het is belangrijk om deze problemen op tijd te identificeren, zodat ze niet uiteindelijk leiden tot grote problemen voor u. Bovendien is het van vitaal belang om te identificeren welke Mercedes A-Klasse modeljaren welke problemen hebben alvorens er een te kopen. Met deze informatie kunt u zich ontspannen, wetende wat u te wachten staat en hoe u het moet aanpakken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts