Welke Mercedessen hebben een off-road pakket

Het grootste deel van het SUV-gamma van Mercedes bestaat uit terreinwaardige SUV’s met vierwielaandrijving, en elke SUV kan worden uitgerust met extra terreinuitrusting. Het off-road pakket voor de 4MATIC versies van de Mercedes GLA bestaat uit verbeteringen aan de elektronica, niet per se mechanica als de GLA is nooit echt van plan om te zien een ernstige terrein.

Aan de andere kant van het Mercedes off-road spectrum staat de G-klasse. Deze SUV was aanvankelijk bedoeld als een ruige terreinwagen, maar koos later voor een meer modieuze aanpak. De Mercedes G-klasse is een van de meest capabele luxe SUV’s en de terreinuitrusting van de G-klasse is een stuk uitgebreider dan die van de GLA.

Mercedes G-klasse off-road

Het verhaal van Mercedes Benz off-road begint met de G-klasse, en slechts een paar extreem speciaal gebouwde Mercedes-modellen zoals de Unimog kunnen de G-klasse overtreffen als het gaat om off-road rijden. De 2021 G550 begint bij $132k en de G-klasse is behoorlijk capabel off-road, zelfs zonder extra off-road opties.

De G-klasse wordt standaard geleverd met drie vergrendelbare differentiëlen waarmee de G-klasse zelfs het zwaarste terrein kan doorkruisen. U kunt het voorste, middelste en achterste differentieel handmatig blokkeren en in combinatie met de off-road modus met lage versnelling en de afdalingsmodus voor hellingen kan de G-klasse zijn boxy vorm volledig benutten in een off-road rijomgeving.

De bodemvrijheid van de G-klasse is met 9,5” tussen de assen ook toonaangevend in zijn klasse. De maximale doorwaaddiepte in water en modder bedraagt 26,7”. De aanloop-, uitloop- en doorrijhoek zijn allemaal 26°-31°. U kunt de G-klasse ook uitrusten met adaptieve luchtvering, waarmee u voor elk scenario de juiste wagenhoogte kunt kiezen.

  Wat is de beste Mercedes voor een gezin?

Mercedes GLS Off-road

De Mercedes GLS is bedoeld om maximaal comfort te bieden aan maximaal 7 passagiers in het vlaggenschip van de Mercedes-Benz SUV. De 2021 GLS begint rond de $100k en kan worden uitgerust met het Off-road engineering pakket als u van plan bent om uw GLS regelmatig mee te nemen op off-road avonturen.

Mercedes is erin geslaagd om met de nieuwe GLS geweldige on- en off-road rijeigenschappen te bieden, mede dankzij het eerder genoemde Off-road engineering pakket. Mercedes heeft ook de dual-clutch versnellingsbak voor de GLS gedumpt, omdat een automaat betere off-road capaciteiten biedt.

Het pakket biedt een beschermende onderzijde, variabele luchtvering, en als je de Off-road+ modus selecteert op het infotainment scherm maakt de GLS nu gebruik van een tweetraps transfer case die in staat is om het koppel naar elk individueel wiel te sturen. De GLS maakt ook gebruik van een reductiekast die speciaal is ontworpen om de zwaarste terreinen te doorkruisen.

Met het pakket, kunt u ook de “Rocking mode” krijgen, die de GLS in staat stelt om letterlijk te springen als hij zijn ophanging in een kwestie van seconden aanpast. Deze modus heeft iets weg van een ouderwetse lowrider, maar dient wel degelijk een doel, want het stelt de GLS in staat om zichzelf los te maken in lastige omstandigheden.

Mercedes GLE en GLC off-road

Zowel de GLE als de GLC kunnen worden voorzien van het Off-road engineering pakket, net als de GLS. Het pakket is ook leverbaar voor de nieuwe GLB. De Mercedes GLE350 begint bij $65k en de GLC begint bij $49k.

  Hoe lang duurt het om een Mercedes te produceren?

Het pakket biedt een volledig variabele vierwielaandrijving met een lage versnellingsbak, een afdalingsmodus voor hellingen, geoptimaliseerde off-road ABS, een beschermende onderzijde en een ophanging die geschikt is voor off-road gebruik. Dit pakket is ontworpen om een perfecte balans te bieden tussen comfort op de weg en off-road capaciteiten.

Hoewel de meeste van deze modellen nooit echt off-road rijden, is het toch geruststellend te weten dat u niet teleurgesteld zult worden als u dat toch besluit te doen. De G-klasse biedt zeker de beste off-road rijeigenschappen, zelfs zonder extra pakketten, maar de rest van de Mercedes SUV line-up is ook verrassend capabel.

FAQ Sectie

Heeft het zin om duizenden dollars uit te geven aan een off-road pakket voor een nieuwe Mercedes SUV?

Nou, het is zinvol als je daadwerkelijk van plan bent om het te gebruiken. De off-road pakketten voor Mercedes Benz modellen kosten van een paar honderd dollar tot meerdere duizenden dollars voor de grotere Mercedes SUV’s die in staat zijn om gebruik te maken van de Rocking-modus.

Als u van plan bent regelmatig off-road te gaan, moet u kiezen voor de G-klasse, omdat de rest van de Mercedes-reeks gewoon niet kan tippen aan de G-klasse in welke vorm dan ook. Als u uw Mercedes-SUV niet voor terreinrijden gaat gebruiken, kunt u beter de G-klasse overslaan en zich concentreren op het dagelijkse comfort en de luxe.

Hoe off-road geschikt zijn Mercedes SUV’s zonder off-road pakket?

Dat hangt ervan af, want een vierwielaandrijving is een noodzaak als het om terreinrijden gaat en u kunt een 4MATIC Mercedes SUV ook zonder terreinpakket kopen. Bovendien, als u uw SUV met een set van fatsoenlijke banden en de FWD-systeem combineert, bent u nog steeds op zoek naar een vrij capabele milde off-road SUV.

  Moet ik mijn Mercedes roestvrij maken?

Modellen zonder off-road pakket bieden geen extra bescherming aan de onderkant, dus elke rotsklim zou de onderkant kunnen beschadigen. Bovendien zijn de meeste moderne Mercedes SUV’s uitgerust met grote wielen en banden met een vrij laag profiel, en dat is ook geen goed idee als het gaat om een matige off-road rijden.

Is de Mercedes G-klasse de meest terreinwaardige consumenten-SUV op de markt?

Wel, het is zeker een van de beste. Sommige SUV’s zoals de Jeep Wrangles zijn speciaal gebouwd en bieden meestal stevige banden direct uit de fabriek. Veel Land Rover producten zoals de Range Rover en de onlangs uitgebrachte Defender zijn ook in staat om de G-klasse te evenaren als het gaat om off-road rijden.

Maar als u een meer betaalbare SUV wilt dan de G-klasse, en u wilt geen gecompromitteerde on-road rijervaring van de Wrangler, dan kunt u altijd nog kiezen voor de legendarische Toyota Land Cruiser. De Land Cruiser is ook een zeer capabele SUV, vooral voor het rijden op zand.

Sommige modellen zoals de Ford Ranger of de kleine Suzuki Jimny zijn ook redelijk capabel als het op terreinrijden aankomt, maar ze kunnen zeker niet tippen aan de G-klasse, noch aan andere vermelde SUV’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts