Wat is de beste Mercedes voor een gezin?

Wat is de beste Mercedes voor een gezin?

Een gezinsauto moet praktisch, efficiënt, veilig, ruim en comfortabel zijn voor meerdere inzittenden. Het moet een auto zijn die moeiteloos meerdere schoolritten kan maken en die voorzieningen biedt die typisch zijn voor het gezinsleven. Mercedes heeft meer dan 30 verschillende modellen in de verkoop, en een groot aantal daarvan is gezinsvriendelijk.

Kiezen tussen zo’n grote verscheidenheid aan modellen lijkt misschien stressvol. Maar zolang u rekening houdt met de belangrijkste elementen van een goede gezinsvervoerder, zult u bij Mercedes vinden wat u zoekt.

De beste gezinswagens van Mercedes zijn ofwel een SUV zoals de GLE, GLC of GLS, ofwel een grote sedan zoals de CLA, C-Klasse, E-klasse of S-Klasse. De E-Klasse is regelmatig bekroond als gezinsauto van het jaar en ook de CLA en C-Klasse hebben prijzen gewonnen op het gebied van veiligheid.

Afmetingen

Een gezinsvervoerder moet ruim genoeg zijn voor steeds groter wordende kinderen en verschillende maten kinderzitjes. Als je maar één of twee kinderen hebt die geen grote naar achteren gerichte autostoeltjes hebben, is een hatchback zoals de A-klasse het overwegen waard.

Als uw gezin wat meer ruimte nodig heeft, dan kunt u een SUV zoals de GLE of de GLS overwegen.

Mercedes biedt ook een grote verscheidenheid aan sedans, gaande van de C-klasse en de CLA sedan tot de S-klasse, het vlaggenschip van de Mercedes sedan. Hoewel veel autofabrikanten de markt van de grote luxe sedans hebben verlaten ten gunste van SUV’s en cross-overs, kunnen weinigen het vermogen van een beproefde Mercedes sedan als familie vervoerder tegenspreken.

Al bijna twee decennia lang wordt de Mercedes E-klasse geprezen om zijn capaciteiten als gezinsauto, zijn uitstekende veiligheids- en comfortvoorzieningen en werd hij door vele prominente autowebsites en tijdschriften keer op keer uitgeroepen tot gezinsauto van het jaar.

Veiligheid

Als u op zoek bent naar een gezinsauto, is het belangrijk om niet te beknibbelen op de veiligheidsvoorzieningen. Als u een nieuwe auto koopt, moet u zorgvuldig alle verschillende opties overwegen om uw gezin veilig te houden.

  Maakt Mercedes een stationwagen?

Als u een tweedehands auto koopt, zorg er dan voor dat alle airbags en veiligheidsvoorzieningen zijn zoals geadverteerd. Automerken besteden veel geld aan veiligheid, en dat zou u ook moeten doen. Om te bepalen hoe veilig een auto werkelijk is, moet u kijken naar algemeen erkende beoordelingsprogramma’s voor de veiligheid van auto’s, zoals EURO NCAP of IIHS.

EURO NCAP ratings zijn relevanter in Europa, en elk Mercedes-model doorloopt veel verschillende testscenario’s en krijgt een rating toegekend afhankelijk van de resultaten.
In 2019 werd de Mercedes CLA bekroond als veiligste kleine gezinsauto van het jaar met een stellaire 5-sterrenbeoordeling. Modellen zoals de B, GLB, GLE, EQC, of de G-klasse zijn ook bekroond met de hoogste veiligheidsscores in hun respectieve segmenten.

IIHS is een onafhankelijke organisatie die ook de veiligheid van meerdere verschillende voertuigen grondig test, maar is gevestigd in de VS.

In 2020 kreeg de C-klasse de hoogste veiligheidsscore van alle midsize familie sedans op de markt, en de E-klasse was ook de top keuze voor een grotere familie sedan in 2019. SUV’s zoals de GLC en GLE zijn ook bekroond als top picks in hun respectieve segmenten.

Budget

Hoewel veel verschillende variabelen u zouden kunnen overhalen om een merk boven zijn concurrentie te overwegen, zal de grootte van uw budget waarschijnlijk uw volgende familievervoerder bepalen. Dit is vooral waar als u een Mercedes overweegt. Mercedes staat bekend om het bouwen van geweldige gezinsauto’s, maar ze komen met een premie, in vergelijking met meer betaalbare merken.

Meer betaalbare gezinsauto’s van Mercedes zijn de A-klasse of de GLA. Zeker, deze modellen bieden veel voor hun prijskaartje, en ze zijn voorzien van vele prachtige Mercedes-functies, maar ze zijn beperkt in omvang en zijn niet per se gebouwd voor grotere gezinnen. Hetzelfde geldt voor de CLA of zelfs de C-klasse.

Als uw budget het toelaat, kies dan voor een tweedehands model, want de prijs van een gloednieuwe A-klasse kan u in een ruime nauwelijks gebruikte sedan zoals de E-klasse brengen. Een gezinsauto moet redelijk zijn uitgerust, want hij wordt gebruikt voor het hele gezin en zal waarschijnlijk worden gebruikt voor grote reizen waarbij veel kilometers worden gemaakt.

  Wat is de beste Mercedes voor lange afstanden?

Het is een stuk verstandiger om te beknibbelen op de luxe features en de veiligheidsopties aan te vinken als je op het budget zit. Vergeet ook niet dat gezinsauto’s binnenin vaak aanzienlijke slijtage vertonen doordat kinderen ruwer met het voertuig omgaan en het onder andere als lunchroom dient. Dus, houd dit in gedachten als je bezorgd bent over de binnenkant van de auto blijft ongerepte en luxe.

Waar moet u aan denken als u een gezinswagen koopt?

Wat zijn de specifieke kenmerken van een gezinsauto?

Als u voor een gezinswagen gaat winkelen, zijn deze kenmerken de reden waarom deze wagens in de eerste plaats als gezinswagens worden beschouwd.

Eerst en vooral: veiligheid. Veiligheid is de grootste zorg bij het vervoer van uw dierbaren. Bij het kopen van auto’s nemen mensen soms genoegen met minder dan wat ze van plan zijn, maar het is cruciaal voor u om geen genoegen te nemen met iets anders dan het beste als het gaat om veiligheid.

Gezinsauto’s bieden ook veel hoofdruimte, veel knieruimte en een enorme kofferruimte voor uw huisdieren en bagage. De bevestigingspunten van de kinderzitjes moeten gemakkelijk bereikbaar zijn zonder overbevolking. Meerdere rijen zitplaatsen zijn ook een optie.

Bovendien worden functies zoals stopcontacten, bekerhouders, meerdere airbags, zonneschermen, bergruimte en kwaliteitsvolle infotainment schermen meestal geassocieerd met gezinswagens.

Moet ik voor een gezinsauto een goedkopere Mercedes kopen of een goed uitgerust, betaalbaarder merk?

Zoals eerder vermeld, speelt uw budget een belangrijke rol bij het kopen van een auto. U zou in de verleiding kunnen komen om voor een Mercedes te gaan, ook al krijgt u met uw budget niet noodzakelijk alles wat een Mercedes u te bieden heeft. En beknibbelen op belangrijke functies van een gezinsauto alleen maar om in een Mercedes te krijgen is geen goed idee.

  Wat is de beste Mercedes voor een taxi?

U moet uw kinderen veilig en vermaakt houden tijdens uw lange ritten, want dat helpt u om u te concentreren op het rijden en maakt het hele proces een stuk gemakkelijker. Een driepuntige ster op de motorkap hebben, maar daarbij overbevolkt worden, levert u geen Mercedes-waardige ervaring op.

Het antwoord is dus altijd een goed uitgeruste gezinsauto, ongeacht het merk en ongeacht de kosten. De auto zal worden gebruikt voor het vervoer van uw hele gezin, niet alleen uw wens voor een premium automerk eigendom.

Maken Audi en BMW betere auto’s dan Mercedes?

Audi en BMW zijn premium merken net als Mercedes, dus laten we eens kijken naar de concurrentie.
Wat betrouwbaarheid betreft, is het moeilijk om een merk te beoordelen omdat betrouwbaarheid meer afhankelijk is van de manier waarop een specifieke auto wordt behandeld. Men zou echter kunnen aanvoeren dat Audi misschien gevoeliger is voor defecten in vergelijking met Mercedes of BMW, en BMW is het duurst om te repareren.

Een belangrijke factor om te overwegen bij het vergelijken van deze 3 merken is de manier waarop de auto’s rijden, en deze drie verschillen nogal.

Mercedes is meer geneigd om luxe-gerichte auto’s te maken, met zachtere vering en een subtieler rijgedrag, maar daar hebben ze in de bochten wel last van. Aan de andere kant wordt BMW algemeen beschouwd als de ultieme rijmachine, terwijl Audi staat als een geweldige all-arounder, maar voor sommigen, een beetje saai.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts