Welke Mercedessen hebben een head-up display?

Een head-up display (HUD) is een stukje technologie dat een transparant display op uw voorruit projecteert en u in staat stelt uw cruciale gegevens recht in uw gezichtsveld te zien. Veel Mercedes-modellen bieden een HUD, maar de nieuwste Mercedes-modellen bieden een next-gen augmented reality HUD die zeker indruk zal maken.

BMW biedt al sinds 2004 een HUD aan en Audi introduceerde in 2010 ook een head-up display voor de eerste generatie A7. Mercedes was enigszins laat met de introductie van de HUD in 2014. Maar tegenwoordig is Mercedes degene die al het geluid maakt als het gaat om de volgende generatie head-up displays.

Mercedes modellen met een HUD

Zowel de C-klasse als de E-klasse worden aangeboden met head-up displays die veel verschillende informatie tonen zonder enige vertraging en in full color. De resolutie van deze head-up displays is ook vrij indrukwekkend met ongeveer 60 pixels per kijkhoek.

In 2014 gaf Mercedes een verklaring uit waarin stond dat head-up displays langzaam hun intrede doen in de hele Mercedes sedan line-up, te beginnen met de S-klasse. Mercedes aarzelde om een HUD te introduceren vanwege mogelijke bezorgdheid over afleiding van de bestuurder, maar gezien wat Audi en BMW deden met hun systemen, wilde Mercedes dit niet missen.

Head-up displays werden ook aangeboden voor de 2015 CLS en elke andere Mercedes sedan. Na een tijdje begon Mercedes ook met het aanbieden van dezelfde HUD-systemen in hun kleinere A- en B-klasse hatchbacks. Tegenwoordig kan zo’n beetje elke Mercedes sedan of hatchback een HUD als add-on hebben.

Hetzelfde verhaal geldt voor Mercedes SUV’s. Sinds 2015 heeft Mercedes in alle SUV’s een HUD-display ingebouwd via verschillende optiepakketvarianten. In sommige regio’s is de HUD een onderdeel van een Technology Package of het Night Package. Het kan ook een onderdeel zijn van vele andere pakketten zoals het AMG of het Premium pakket.

  Beste Mercedes GLA model

AMG HUD

Hoewel de meeste van de voornoemde head-up displaysystemen zowat dezelfde variant zijn, heeft een AMG-voertuig altijd een meer prestatiegerichte head-up display. De informatie die op de HUD van gewone Mercedes-modellen wordt getoond, is de snelheid die je rijdt, navigatie-informatie en de maximumsnelheid met ook nog een paar verschillende opties.

Een AMG HUD is echter anders door de aard van AMG auto’s. Deze auto’s zijn een stuk sportiever en meer geschikt voor performance rijden, dus ze hebben meestal een andere head-up display, in vergelijking met reguliere modellen. AMG-modellen kunnen het toerental, de schakelverlichting, de versnelling waarin u zich bevindt en vele andere prestatiegerelateerde informatie weergeven.

Nieuw uitgebrachte Mercedes Augmented Reality HUD

De onlangs uitgebrachte S-klasse heeft een next-gen AR HUD die meer weg heeft van een bioscoopprojector dan van een gewone HUD die in veel andere auto’s te vinden is. Dit systeem bestaat uit 1,3 miljoen individuele spiegels die in staat zijn om een ongelooflijk helder en scherp beeld te projecteren.

Het AR head-up systeem is enigszins vergelijkbaar met het populaire spel Pokemon Go dat de wereld een paar jaar geleden gek maakte. Het systeem weet waar je bent en projecteert levendige aanwijzingen en richtlijnen in je gezichtsveld, waardoor je onmogelijk de afslag naar de snelweg kunt missen of een verkeerde afslag kunt nemen.

  Is het bezit van een Mercedes duur?

Het is een ongelooflijk futuristisch systeem dat zelfs een geblokte vlag op je voorruit toont wanneer je je bestemming hebt bereikt. Dit systeem zal binnenkort ook op vrijwel alle andere Mercedes-modellen worden toegepast. Sommigen beschouwen dit systeem misschien als een gimmick of overbodig, maar niemand kan de cool-factor ontkennen.

3 dingen om te weten over head-up displays

### Is de HUD iets dat ik in een auto moet hebben?
Niet echt. Een head-up display biedt u een meer comfortabele manier om uw informatie te zien. Het biedt niets wat een gewone metercluster of dashboard niet zelf kan doen. Zeker, de nieuwste Mercedes AR head-up displays zijn cool, maar ze zijn niet een essentieel onderdeel van de uitrusting.

Als je gewend bent aan een HUD, en een auto zonder lijkt een downgrade, ga je gang en neem er een. Maar als u moet kiezen tussen een HUD of iets anders dat echt iets nieuws en/of anders biedt in vergelijking met de gewone functies die een auto biedt, bent u beter af zonder een HUD.

Hoeveel kost een HUD?

Als u een HUD in uw nieuwe auto wilt, moet u bereid zijn om ten minste $1.200 uit te geven. Sommige modellen bieden het HUD-systeem aan als onderdeel van een speciaal pakket, wat de prijs verder opdrijft.

Een HUD voor een BMW 520i kost ongeveer $ 2k, en een HUD voor de Audi A4 kost de helft van dat, maar je krijgt wel een draadloze telefoonoplader voor de BMW inbegrepen. Sommige aftermarket bedrijven bieden ook HUD systemen aan een meer betaalbare prijs, maar de consensus hier is dat het OEM systeem altijd de voorkeur heeft.

  Is een Mercedes SUV duur in onderhoud?

Zijn moderne HUD systemen een veiligheidsprobleem?

In deze tijd, leven wij in een technologie overspoelde werkelijkheid, en al onze zintuigen worden constant gebombardeerd met enorme hoeveelheden van verschillende informatie, en de moderne auto’s zijn zeker schuldig aan dit.

Naarmate autofabrikanten meer en meer beeldschermen in auto’s blijven opnemen, zal het ongetwijfeld een stuk moeilijker worden om een overdaad aan informatie te vermijden, en sommige veiligheidsproblemen zijn een punt van zorg.

Hoewel er niet veel gegevens zijn die erop wijzen dat HUD-schermen een veiligheidsprobleem vormen, is het nog te vroeg om dat te zeggen omdat we nog maar aan het begin staan van de trend op het gebied van autotechnologie. Het is sterk aan te raden om je ogen op de weg te houden en wat er werkelijk voor je is voor eventuele gevaren, voordat je vertrouwt op wat de HUD je vertelt.

HUD-systemen zijn redelijk goed in het identificeren van verkeersborden en het geven van de snelheidslimieten voor een bepaald deel van de weg, maar ze zijn nog steeds niet zo goed als je ogen, dus het maakt niet uit of u kiest voor de HUD of niet, altijd vertrouwen op je gezichtsvermogen om u de juiste informatie te geven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts