Is het bezit van een Mercedes duur?

Is het bezit van een Mercedes duur?

Kortom, ja, het bezit van een Mercedes is duur. De aankoopprijzen van moderne auto’s hebben de neiging om tot oogverblindende hoogten te stijgen als gevolg van de steeds langer wordende lijsten van kosten die gepaard gaan met het kopen van een nieuwe auto. Belastingen, verzekeringskosten, garantiepakketten en brandstofkosten maken de automarkt van vandaag tot een zware last voor de portemonnee. Vooral als u overweegt een Mercedes te kopen.

Een nieuwe Mercedes kopen

Een auto kopen met een driepuntige ster op de motorkap kan heel spannend zijn. Of u uw Mercedes nu gebruikt voor een intercontinentale roadtrip, of er gewoon mee door de stad rijdt om uw boodschappen te doen, er zijn veel geweldige opties om uit te kiezen.

De voordelen van het kopen van een gloednieuwe Mercedes zijn talrijk. U kunt alles kiezen wat u wilt op uw nieuwe auto. U krijgt om de kleur, de trim, alle pakketten die u wilt, een meer comfort-georiënteerde aanpak, of een fancy nieuwe AMG-model te kiezen als je een beetje energiek.

Terwijl u bezig bent met het kiezen van een nieuwe Mercedes, moet u ook rekening houden met verschillende manieren om een nieuwe Benz aan te schaffen. U kunt er een kopen, maar u kunt er ook voor kiezen om te financieren of te leasen als u een beperkt budget hebt en niet alles in één keer hoeft uit te geven.

Een tweedehands Mercedes kopen

Als u denkt dat het financieel onverantwoord is om grote sommen van uw zuurverdiende geld uit te geven aan een depreciërend goed, dan moet u overwegen om een gebruikte Mercedes te kopen. Wees gerust, een gebruikte Mercedes is niet altijd probleemloos. Maar u kunt de problemen veilig vermijden door tijd en moeite te investeren voordat u uw zuurverdiende dollars verspilt.

U moet altijd overwegen om een gebruikte te kopen. Op die manier ontloopt u op een veilige manier de kolossale waardevermindering die een nieuwe auto in de showroom zou veroorzaken. Indien onderhouden zoals bedoeld door de dealer, kan uw gebruikte Mercedes u een lange tijd van dienst zijn en nog veel meer achteloze kilometers op de cross-continentale reis of de boodschappen runs bieden.

  Wat is beter, Mercedes of BMW?

Kosten verbonden aan het bezit van een Mercedes

Opties vanaf nieuw

Het is algemeen bekend dat vooraanstaande Duitse luxe automerken de neiging hebben forse bedragen te vragen voor een adequaat uitgeruste auto. Zozeer zelfs dat ze soms niet eens de algemene uitrusting aanbieden, die tegenwoordig bij veel budgetvriendelijke merken standaard is.
Het is zeer raadzaam om uw budget in de gaten te houden bij het specificeren van uw nieuwe Mercedes, want het kan uiteindelijk veel meer worden dan wat uw portemonnee aankan.

Onderhoudskosten

Dealerondersteunde onderhoudsreparaties op vooruitbetaalde basis zijn een optie. Ze kunnen u wat geld besparen op door de dealer geleverde diensten, maar veel onafhankelijke reparatiebedrijven kunnen u misschien zelfs voor minder dan dat uit de brand helpen.

U moet ook in gedachten houden dat een vooruitbetaalde onderhoudsovereenkomst geen reparaties dekt die buiten de onderhoudsovereenkomst vallen.

De voordelen van een regelmatig onderhoudsboekje kunnen wonderen voor u doen wanneer u gaat nadenken over de verkoop van de auto. Het is veel duurzamer om een vast bedrag uit te geven voor regelmatige onderhoudskosten dan te hopen dat de onvermijdelijke kosten van het volgende defect u niet in een financiële ramp duwen.

Verzekering

Autoverzekering prijzen zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Of uw auto nieuw is of slechts 3 jaar oud maakt een enorm verschil in de verzekeringskosten. Het is ook belangrijk op te merken dat uw verzekering kosten zal ook afhangen van uw persoonlijke omstandigheden. Dingen zoals uw leeftijd zal invloed hebben op de kosten van de premie die u zal betalen.

Verzekeringskosten variëren vrij aanzienlijk op basis van het model in kwestie. Mercedes AMG producten met dorstige V8’s en cabriokappen zijn duurder dan kleine SUV’s zoals een GLA 250. Een nieuwe S-klasse zal altijd meer kosten om te verzekeren dan een A-klasse, en dit geldt voor het hele gamma op basis van de klasse.

Meer prestatiegerichte AMG-modellen kosten meestal veel meer om te verzekeren. Sommige bijzonderheden zoals vermogen, roadster tops, of hardtop varianten verschillen aanzienlijk in verzekeringskosten. Meer premium aanbiedingen van Mercedes bieden veel meer apparatuur, die op zijn beurt maakt het duurder om te verzekeren, omdat diezelfde apparatuur is gevoelig voor breken,

  Welke Mercedes heeft de meeste beenruimte?

Brandstofprijzen

Brandstofprijzen zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, waaronder motorvermogen, gewicht, en de manier waarop de auto wordt voortbewogen op de weg. Veel verschillende gadgets in de auto, zoals de AC, kunnen de brandstofrekening verhogen.
De belangrijkste factor is natuurlijk: de motor. Een van de paradepaardjes van een Mercedes AMG model is zonder twijfel de aandrijflijn. AMG motoren worden gemaakt in Affalterbach, met een één-mans-één-motor filosofie. Hoewel AMG-motoren in alle opzichten geweldig zijn als het om prestaties gaat, zijn ze dat niet noodzakelijkerwijs ook als het om brandstof gaat.
Viercilinder AMG-modellen verbruiken doorgaans een stuk minder brandstof dan een dorstige V8, maar ze verbruiken nog altijd meer brandstof dan uw gemiddelde CLA 250. Men kan aanvoeren dat brandstofkosten niet iets zijn waar een AMG-eigenaar over nadenkt. Immers, als je een AMG rijdt, gaat het om de smiles per miles, niet om de miles per gallon.

FAQs over Mercedes

Is een Mercedes duurder dan een BMW of een Audi?

De laatste tijd lijkt Audi het merk te zijn met de hoogste reparatiekosten. De verzekeringskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, en ze lijken redelijk vergelijkbaar voor een vergelijkbare in klasse rivaal. Naarmate de kilometers op de kilometerteller zich opstapelen, hetzelfde geldt voor het aantal eigenaren dat een auto heeft gehad, hebben onderdelen de neiging kapot te gaan.
Maar over het algemeen is Audi de slechtste, BMW komt op de tweede plaats, en Mercedes pakt de kostenoverwinning. Maar, te oordelen naar de betrouwbaarheid in specifieke segmenten, lijkt Audi goedkoper te repareren dan een Mercedes of een BMW als het gaat om meer betaalbare modellen. Dat is gedeeltelijk te danken aan het feit dat Audi veel onderdelen gebruikt uit de Volkswagen A.G. onderdelenbak.
Aan de andere kant zijn de duurdere Mercedes modellen goedkoper te repareren dan een vergelijkbare Audi in zijn klasse concurrent. Hoewel dit als een vrij waarheidsgetrouwe indicator dient, zijn er veel factoren die een algemene score voor de betrouwbaarheid van een auto beïnvloeden.

Wat moet ik doen om mijn Mercedesbezit zo goedkoop mogelijk te houden?

U kunt overwegen uw Mercedes elke 12 maanden een grote onderhoudsbeurt te geven, of elke 6 maanden een tussentijdse onderhoudsbeurt om de door de fabrikant aanbevolen intervallen te volgen.
Als u dit doet, voorkomt u ongewenste reparatiekosten als gevolg van het niet opvolgen van de aanbevelingen van de fabrikant. Bovendien zal het van pas komen wanneer het tijd is om de auto te verkopen.
U moet ook rekening houden met uw rijstijl. Als u meestal langere ritten maakt op de snelweg, zal een dieselmotor veel minder brandstof verbruiken. Aan de andere kant zijn benzinemotoren met een kleinere cilinder meer geschikt voor stadsritten wat de brandstofkosten betreft.
Je moet ook onderzoeken verschillende verzekeringspolissen als verschillende factoren kunnen lager uw premie kosten. Bijvoorbeeld, waar u uw auto parkeren kan invloed hebben op uw premie prijzen. Als u het buiten parkeert, zal het hebben van een alarm uw dekking betaalbaarder maken.

  Welke inkomensklasse koopt BMW vs Mercedes?

Zijn de eigendomskosten van een Mercedes de moeite waard om een Mercedes te kopen?

In het kort, ja. Er zijn niet veel andere merken die een meer premium rijervaring bieden dan een Mercedes. Ook al zijn ze duur in onderhoud en is het soms stresserend om ze in goede staat te houden, toch zal een goed onderhouden Mercedes lang meegaan.
Aan de andere kant, als u denkt dat auto’s alleen maar werkpaarden zijn van punt A naar punt B, dan bent u waarschijnlijk niet eens geïnteresseerd in het kopen van een Mercedes, en in dat geval is het niet de moeite waard.
Het komt allemaal neer op uw persoonlijke voorkeuren en uw geschatte uitgaven. Mercedes auto’s komen met een hoger prijskaartje voor bijna alles in vergelijking met een meer betaalbare merk. Maar niet veel andere merken bieden de statige ervaring die een Benz biedt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts