Veelvoorkomende problemen met Mercedes S-Klasse W221?

De Mercedes-Benz S-Klasse W221 is een van de meest geavanceerde Mercedes-modellen op de markt. Echter, zoals alle Mercedessen, heeft hij een aantal veel voorkomende problemen die u moet weten voordat u deze luxe auto aanschaft. Dus, wat zijn de problemen met de Mercedes S-Klasse W221?

De gemeenschappelijke problemen met de Mercedes S-Klasse W221 zijn luchtvering mislukking, transmissie storing, raam uitdagingen, kwetsbaar niveau hoogtesensor, luchtvering airbag mislukking, hulp-accu problemen, versterker problemen, A / C blower mislukking, en vele anderen. Als u van plan bent om de Mercedes S-Klasse W221 te kopen, moet u bereid zijn om met de meeste van deze problemen om te gaan.

Over het geheel genomen, de Mercedes S-Klasse W221 is een van de meest betrouwbare Mercedes modellen aller tijden. Geproduceerd tussen 2005 en 2013, is deze auto de opvolger van de Mercedes S-klasse W220 en de voorganger van Mercedes S-klasse W220. Verschillende Mercedes chassis komen met andere of meer geavanceerde functies van hun opvolgers.

Veel voorkomende problemen met Mercedes S-Klasse W221

Roest

Zoals de meeste Mercedes modellen, verwacht roest een van de belangrijkste problemen die u zult tegenkomen. Als uw Mercedes S-Klasse W221 al enige tijd meegaat, kunt u dit gaan merken op de vloer van de auto, achter de kentekenplaat en aan de onderkant van de deuren. Het is belangrijk om roest aan te pakken voordat het uw auto bederft.

Luchtvering compressor

De Mercedes S-Klasse W221 wordt geleverd met luchtvering. De luchtcompressor is echter het hart van de luchtvering. Deze functie speelt een belangrijke rol bij het verhogen en verlagen van uw auto. Dus, als deze defect raakt of verslijt, kan het zijn dat hij niet genoeg druk kan creëren om de auto omhoog te brengen. Als gevolg daarvan zal uw auto op de grond vallen.

  Welke Mercedes heeft een 6-cilinder motor?

Het goede nieuws is dat dit kan worden verholpen door de luchtcompressor te vervangen. In tegenstelling tot in het verleden waar de luchtcompressoren zeer duur waren, kunt u online één bij rond $150 vinden. Het vervangen van dit deel is ook gemakkelijk en u kunt het doen als u sommige motor DIY vaardigheden hebt.

Hulpbatterij

Dit model van Mercedes wordt geleverd met twee accu’s. Het heeft de hoofdbatterij die de motor start en de hulpbatterij die verscheidene elektronika in het voertuig in werking stelt. Aangezien deze auto ook is uitgerust met een elektronische versnellingspook, kan de hulpaccu worden gebruikt om de auto in het park te zetten als de hoofdaccu uitvalt.

Na enige tijd de hulpaccu te hebben gebruikt, zal deze accu het begeven. Dit gebeurt meestal bij Mercedes S-klasse W221 die meer dan 100.000 mijl of 6 jaar heeft gereden. Het enige wat u hoeft te doen is de accu te vervangen en alles loopt weer gesmeerd.

Defecte transmissie

Afgezien van de bovenstaande problemen, een ander veel voorkomend probleem dat Mercedes S-Klasse W221 eigenaren zullen worden geconfronteerd is een mislukte transmissie. Dit probleem komt echter vaker voor bij W221 pre-facelift modellen gemaakt tussen 2007 en 2009. De storing wordt normaal veroorzaakt door de elektronica in de 722.9 automatische 7-versnellingsbak.

Het probleem kan afkomstig zijn van de transmissiecontrole-eenheid, de geleiderplaat of het kleppenhuis. Als een van deze transmissieonderdelen defect raakt, zal dit de auto in de limp-modus sturen en zal de transmissie niet meer schakelen. Niettemin, is het vervangen van de transmissie of het klephuis vrij omslachtig en duur.

  Welke Mercedes modellen hebben AIRMATIC?

Raam problemen

Een ander veel voorkomend probleem bij de Mercedes W221 is een raam dat niet meer omhoog of omlaag gaat. In de meeste gevallen is dit te wijten aan ofwel een slechte raamregelaar of een defecte module. Zoek uit wat de oorzaak is en vervang het juiste onderdeel om een dergelijk probleem te voorkomen.

De raamregelaar is het systeem dat het raam omhoog en omlaag beweegt, terwijl de raammodule het systeem is dat de raambediening regelt.

Problemen met de versterker

De versterker is ook een ander veel voorkomend probleem waarmee de Mercedes W221 te maken krijgt. Als dit onderdeel faalt, zullen dingen zoals de radio van de auto worden aangezet, maar u zult geen geluid horen. Ook kan COMAND uitvallen en kan de accu leeglopen wanneer de auto geparkeerd staat. Vervang deze onmiddellijk om dergelijke problemen te voorkomen.

Storing airbag luchtvering

Dit probleem komt niet alleen voor bij de Mercedes S-Klasse W221 maar bij alle andere Mercedes chassis. Als uw Benz de grens van 100.000 mijl passeert, wees dan klaar om te maken met een defecte of onbetrouwbare luchtvering airbag. Bovendien komt dit probleem vaak voor bij stadsrijders of mensen die slecht onderhouden wegen gebruiken.

FAQ

Is de Mercedes S-Klasse W221 betrouwbaar?

Ja, de Mercedes S-Klasse W221 is een betrouwbare auto. Maar zoals bij de meeste Mercedes-Benz modellen moet u rekening houden met hoge reparatie- en onderhoudskosten. De kosten voor reparatie en onderhoud lopen zelfs nog verder op als u meer dan 100.000 mijl hebt gereden.

Is de S-Klasse duur in onderhoud?

Aangezien dit model geavanceerder is dan de Mercedes C-Klasse of E-Klasse, zal het onderhoud ervan zeer duur zijn. Hij is echter wel iets betrouwbaarder dan de Mercedes A-Klasse en C-Klasse. Over het geheel genomen zult u meer geld kwijt zijn aan het onderhoud van deze auto wanneer de garantie verloopt.

  Welk model Mercedes is het meest betrouwbaar?

Van welk jaar is de Mercedes W221?

De Mercedes-Benz S-Klasse W221 werd tussen 2005 en 2013 geproduceerd. Terwijl andere Mercedes-fabrieken over de hele wereld dit model van 2006 tot 2013 konden produceren, begonnen Canada en de VS met de productie van 2007 tot 2013. Deze auto heeft assemblagefabrieken in Duitsland, Mexico, Egypte, Maleisië en Indonesië.

Hebben alle Mercedes S-Klassen dezelfde problemen?

Nee, hoewel de meeste Mercedes-Benz modellen de meeste problemen zoals roest, ophanging, raamregelaars, Airmatic onderdelen en transmissieproblemen delen, verschillen sommige problemen per model en jaar van de fabrikant. Dus, voordat u een bepaald Mercedes-model koopt, zoek uit met welke problemen de auto te maken heeft.

Conclusie

Nu u weet met welke problemen de Mercedes S-Klasse W221 te kampen heeft, is het zaak om tijdig op de uitkijk te staan en deze te verhelpen. De meeste van de problemen die we hierboven besproken hebben, verschijnen meestal nadat uw Mercedes S-Klasse W221 meer dan 100k mijl heeft afgelegd.

Met regelmatige inspectie en onderhoud zou uw auto in een goede staat moeten zijn voor het grootste deel van uw bezit.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts