Wat is beter – S-Klasse of E-Klasse?

Als u op zoek bent naar een high-end Mercedes sedan, is het makkelijker om verward te raken tussen het kiezen van de Mercedes S-Klasse en E-Klasse. De Mercedes E-Klasse is de middenklasse Mercedes sedan, terwijl de S-Klasse de topklasse Mercedes sedan is. Maar welke auto is beter dan de andere?

Zowel de Mercedes E-Klasse als de S-Klasse zijn prachtig vormgegeven, ruim, geavanceerd en luxueus. Toch is de Mercedes E-Klasse betrouwbaarder, presteert beter, is zuiniger en heeft meer beenruimte dan de S-Klasse. De S-Klasse is daarentegen luxueuzer, geavanceerder en geraffineerder dan de E-Klasse.

Wat betreft de kenmerken die we hierboven hebben genoemd, hangt de uiteindelijke keuze af van wat de koper wenst. Bovendien is de Mercedes S-Klasse duurder dan de E-Klasse. Over het geheel genomen biedt de S-Klasse meer mogelijkheden, maar de E-Klasse is de betrouwbaardere en goedkopere auto.

Verschillen tussen de Mercedes S-Klasse en E-Klasse

Om erachter te komen welke auto beter is dan de andere, is het belangrijk om verschillende factoren te vergelijken om te weten welke auto eruit springt. Hier is hoe de Mercedes S-Klasse en E-Klasse zich tot elkaar verhouden in verschillende categorieën:

Modellengamma

De Mercedes S-Klasse is een full-size sedan, terwijl de Mercedes E-Klasse een midsize sedan is. Ze komen echter beide met een verscheidenheid van auto’s in hun klasse, die sedan, cabriolet, en coupe omvatten. Niettemin, ook al hebben beide een verscheidenheid aan auto’s te bieden, de E-Klasse komt op de eerste plaats omdat het een wagen heeft, die de S-Klasse niet biedt.
Bij de E-Klasse kunt u dus kiezen uit een sedan, coupé, cabriolet en wagon. De S-Klasse biedt daarentegen alleen een sedan, coupé en cabriolet.

  Wat is beter, Mercedes of Audi?

Prestaties

Op het gebied van prestaties zijn deze auto’s nek aan nek, maar de E-Klasse heeft ook een streepje voor op de S-Klasse. Dit komt omdat de E-Klasse een uitstekend vermogen en acceleratie biedt, terwijl de S-Klasse maximale snelheid biedt. Dus als u een snellere auto wilt, gaat u voor de S-Klasse, maar als u prestaties wenst, is de E-Klasse de beste optie.
Niettemin hebben beide auto’s een verscheidenheid aan uitrustingen te bieden, afhankelijk van uw budget en behoeften. Zo biedt de E-Klasse vier aandrijflijnen en een 4Matic vierwielaandrijving. De basismotor is een 2,0-liter vier-in-lijn turbomotor, die tot 255 pk en 273 lb-ft aan koppel levert.
De Mercedes S-Klasse is verkrijgbaar met vier motoren en een plug-in hybride variant. De basismotor van de Mercedes S-Klasse is een turbogeblazen 3,0-liter zes-in-lijn motor die een maximum van 429 pk en 384 lb-ft koppel levert.

Geavanceerde functies

Op het vlak van uitrusting zijn beide wagens zeer geavanceerd en luxueus, maar de S-Klasse heeft een streepje voor. De S-Klasse heeft niet alleen de meeste voorzieningen van de E-Klasse, maar ook speciale voorzieningen zoals AIRMATIC luchtvering, transponder voor tolpoortjes, soft close deuren, magic vision control en nog veel meer.

Veiligheid

Er is een verschil tussen veiligheid en betrouwbaarheid. Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de E-Klasse de betere auto. Maar op het gebied van veiligheid heeft de S-Klasse een aantal extra veiligheidsvoorzieningen die hem iets veiliger maken. Beide auto’s zijn echter veilig omdat ze zijn uitgerust met belangrijke veiligheidsvoorzieningen zoals actieve remassistentie, PRE-SAFE-technologie en nog veel meer.

Prijs

Zoals verwacht is de S-Klasse iets duurder dan de E-Klasse. Toch is de prijs de moeite waard, want de S-Klasse is uitgerust met meer geavanceerde voorzieningen zoals actieve multicontourstoelen met 4-standen geheugen, massage, lendensteun en comfortabele hoofdsteunen voor. Bovendien heeft hij een grotere laadruimte dan de E-Klasse.

  Is Mercedes SLK een meisjesauto?

FAQ

Wat is de beste Mercedes-klasse?

Dit is een retorische vraag, want verschillende mensen hebben verschillende behoeften. Afhankelijk van de behoeften van mensen, kunnen sommigen de S-Klasse de beste vinden, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan de G-Klasse. Als we het echter over Mercedes sedans hebben, is de S-Klasse de beste, maar als het over Mercedes SUV’s gaat, is de G-Klasse de beste.

Welke auto is duurder in onderhoud – de S-Klasse of de E-Klasse?

Natuurlijk, het is de Mercedes-Benz E-Klasse. Ja, de Mercedes E-klasse en de S-klasse zijn beide high-end Mercedes-modellen, maar de onderdelen van de Mercedes E-klasse zijn veel duurder dan onderdelen van de Mercedes S-klasse. Bovendien is de E-Klasse betrouwbaarder dan de S-Klasse, dus u zult minder problemen ondervinden tijdens het bezit.

Waarom wordt de Mercedes S-Klasse zo snel afgeschreven?

Eerst en vooral worden de meeste nieuwe Mercedes-Benz S-Klassen geleased. Na drie jaar komen ze dus op de markt, waardoor de prijzen drastisch dalen. Terwijl een nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse ongeveer 100.000 dollar kost, zal een geleased model 20% minder kosten na de driejarige leaseperiode.

Een andere reden waarom de Mercedes S-Klasse zo snel in waarde daalt, zijn de hoge kosten voor reparatie en onderhoud. Afgezien van het reguliere onderhoud is het vervangen van onderdelen bij een Mercedes S-Klasse erg duur. Daar komt nog bij dat de monteurs van Mercedes veel rekenen voor de reparatie en het onderhoud van uw auto.

Hoe betrouwbaar is een Mercedes E-klasse?

De betrouwbaarheid van de Mercedes E-klasse is afhankelijk van het modeljaar. De Mercedes E-klasse modellen gebouwd tot 1995 waren zeer betrouwbaar, terwijl de modellen gebouwd tussen 1995 en 2008 onbetrouwbaar waren. Daarnaast zijn de Mercedes E-Klasse modellen gebouwd tussen 2008 tot heden ook zeer betrouwbaar.

  Wat is de beste Mercedes SUV om te kopen?

Over het geheel genomen is de Mercedes-Benz E-Klasse het meest betrouwbare model van Mercedes op de markt. De meeste betrouwbaarheidsbureaus beoordelen hem gemiddeld of iets boven het gemiddelde. De E-Klasse is solide gebouwd en heeft minder problemen per honderd voertuigen dan de Mercedes-Benz C-Klasse of S-Klasse.

Hoe voelt het om een Mercedes S-Klasse te bezitten?

Het voelt speciaal en niet van deze wereld. Dat komt omdat de Mercedes S-Klasse alle eigenschappen biedt die men zich in een Mercedes kan wensen. Van de luxe stoelen die van vorm veranderen als u een bocht neemt tot de verwarmde stoelen die u warmte geven als het koud is, dit is een rit waar maar weinig mensen van kunnen dromen.

Bovendien kunt u genieten van andere opmerkelijke functies zoals cruise control die u in staat stelt om te ontspannen en sfeerverlichting die een onderhoudende omgeving creëert terwijl u een massage krijgt van de hoogwaardige lederen stoelen. Ook al is deze auto niet gebouwd voor snelheid, hij presteert nog steeds uitzonderlijk goed en heeft een ton aan high-tech functies.

Conclusie

Als u een goed presterende, betrouwbare en zuinige Mercedes-klasse wilt, is de E-Klasse de beste optie. Maar als u op zoek bent naar een zeer geavanceerde sedan, veilig en luxueus, dan is de S-Klasse de beste. Beide auto’s zijn echter luxueus en krachtig. Het is een kwestie van budget en voorkeur.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts