Mercedes A160 – Alles wat u moet weten

Mercedes A160

De Mercedes W177 werd een paar jaar geleden geïntroduceerd als de gloednieuwe Mercedes A-Klasse hatchback/sedan. De A-Klasse is het instapmodel van Mercedes, wat betekent dat de A160 de goedkoopste manier is om in het bezit te komen van een Mercedes Benz.

Ook al lijkt dat een beetje overdreven, de nieuwe A-Klasse is veel beter dan de oude, dus de W177 is een echte Mercedes, wat niet het geval was voor het vorige model. De A160 wordt aangedreven door een kleine 4-cilinder motor die is ontworpen om efficiënt, stil en licht te zijn.

Het exterieurdesign van de A160 is min of meer hetzelfde als dat van alle andere A-Klassen, met uitzondering van de AMG-modellen. Het interieur van de A-Klasse is het neusje van de zalm, want het biedt een design dat tot de absolute top behoort. De vormgeving van zowel het exterieur als het interieur is echter sterk afhankelijk van de uitrusting die u kiest.

Qua prijs-kwaliteitverhouding is de A-Klasse concurrerend, maar aangezien hij zo nieuw is, kunt u deze niet echt voor een lagere prijs vinden. De praktische kant van de A160 is meer dan behoorlijk, met een toonaangevende laadruimte en genoeg ruimte voor vier volwassenen van gemiddelde grootte.

Mercedes A160 – De krachtbron

De Mercedes Benz A160 wordt aangedreven door een 1.3L inline 4-cilinder motor die 109pk en 132lb-ft aan koppel levert. Dit kan door velen als zwak worden beschouwd, maar voor een auto in de stad is de 43 MPG die de A160 biedt meer dan perfect. De A160 is gekoppeld aan de Mercedes 9G-Tronic versnellingsbak voor snel en soepel schakelen.

  Moet ik een Tesla of een Mercedes kopen?

De A-Klasse is een voorwielaangedreven auto, terwijl de 4MATIC optie beschikbaar is voor de krachtigere modellen. Zoals gezegd is de A160 een relatief traag model met een acceleratie van 0-100 km/u in bijna 11 seconden. De aandrijflijn is echter efficiënt, verfijnd, comfortabel en relatief betrouwbaar.

Mercedes A160 – Ontwerp en onderstel

De W177 A-Klasse was het allereerste model van Mercedes dat de huidige designtaal van Mercedes introduceerde. Dit was typisch iets wat de S-Klasse zou doen, maar om de een of andere reden deed de A-Klasse het. De A-Klasse is dan ook in lijn met de allernieuwste Mercedes-modellen en dat is inderdaad een goede zaak.
Het design van de A-Klasse is echter sterk afhankelijk van de gekozen optiepakketten, want de AMG-modellen zien er in vergelijking met de standaard A-Klasse-modellen een stuk beter uit. Het interieur is min of meer hetzelfde, maar als het goed is uitgerust, is het zonder meer het beste interieur in zijn klasse.

Het chassis en de ophanging van de A-Klasse zijn afgestemd op comfort en subtiliteit, behalve bij de AMG-modellen die een stuk dynamischer en stijver zijn.

Mercedes A160 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De W177 Mercedes A-Klasse is een relatief betrouwbare auto, zeker in vergelijking met de W176 generatie die niet al te betrouwbaar was. Dit betekent niet dat de W177 zonder fouten is, want hij heeft meestal problemen met de motor, de transmissie, de elektrische installatie en olielekkage.

Ook voor de nieuwe A-Klasse schrijft Mercedes heel wat terugroepacties uit, maar dat is vrij typisch voor gloednieuwe modellen. Bij de latere modellen worden veel van deze problemen rechtstreeks vanuit de fabriek verholpen en daarom moet u die overwegen.

  Mercedes E320 - Alles wat u moet weten

Mercedes A160 – Waarde en praktische bruikbaarheid

U kunt een gloednieuwe A160 voor ongeveer $30.000 verwachten, terwijl gebruikte modellen voor ongeveer $20.000 te krijgen zijn als u de minder goed uitgeruste modellen wilt, terwijl de AMG-lijn modellen de neiging hebben om dichter bij de $30.000 te kosten. Dit zijn redelijke prijzen, aangezien de A-Klasse een vrij nieuwe auto is en de komende jaren niet zal worden vervangen.

Wat het praktische aspect betreft, biedt de A-Klasse zonder problemen plaats aan vier volwassenen van gemiddelde grootte, terwijl grotere mensen misschien wat meer moeite hebben met de ruimte. Drie passagiers op de achterbank is zeker een probleem, terwijl de laadruimte toonaangevend is in zijn klasse. In de Audi A3 en de BMW 1-Reeks kunt u een vergelijkbare hoeveelheid ruimte verwachten.

FAQ Sectie

Moet ik de Mercedes A160 kopen?

Als u op zoek bent naar een compacte, luxueuze auto die ook nog eens efficiënt en aantrekkelijk is, dan is de A-Klasse een uitstekende keuze. Het is zinvol om voor een lager model te gaan en het extra geld te besteden aan extra uitrusting, want de A-Klasse is inderdaad erg afhankelijk van de opties die u kiest.

De snelheid van 0-100 km/u is misschien een beetje teleurstellend, maar als je het grootste deel van je banden in de stad doorbrengt, zul je dat waarschijnlijk niet merken. Als u echter niet iemand bent die van snelle auto’s houdt, is de A160 eigenlijk een perfecte keuze omdat hij voldoende krachtig is en toch heel efficiënt is.

Welke opties zijn een must voor de Mercedes A-Klasse?

Zoals eerder vermeld, hangt de uitstraling van de nieuwe A-Klasse sterk af van de opties die u kiest. Sommige daarvan, zoals het grotere breedbeeldscherm voor infotainment en het combi-instrument, zijn een must, want zonder dat voelt de auto lang niet zo luxueus aan als hij kan zijn.

  Welke Mercedes is illegaal in de VS?

Verder moet je ook gaan voor de high-end Multibeam koplampen, zowel omdat de auto er beter uitziet met hen gemonteerd en omdat de Mercedes Multibeam technologie is echt nuttig. Het AMG-pakket en het interieurverlichtingspakket zijn ook ongelooflijk populair op de tweedehandsmarkt, dus zorg ervoor dat u hiervoor gaat als u zoveel mogelijk restwaarde wilt behouden.

Is de nieuwe Mercedes A-Klasse veilig?

De nieuwe Mercedes A-Klasse is inderdaad een heel veilige auto. IIHS en Euro NCAP zijn de twee bekendste crashtests ter wereld en beide organisaties beloonden de A-Klasse met een veiligheidsscore van 5 sterren. We hebben al besproken dat de totale aantrekkingskracht van de A-Klasse afhangt van de opties die u kiest en dat is ook het geval als het om veiligheid gaat.

De A-Klasse is leverbaar met alle moderne veiligheidsopties zoals Mercedes Distronic met stuurbekrachtiging, Pre-sense botsingvermijding, all-around camera’s, dodehoekassistent, lane keep assist, park pilot, enzovoort. Dit zijn echter allemaal extra opties die zeker de moeite waard zijn omdat ze u veilig houden en de auto tegelijkertijd competitiever maken op de 2e hands markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts