Wat is de beste Mercedes-motor?

Tegenwoordig zijn krachtige, grote automotoren een beetje een uitstervend ras. Emissiebeperkingen hebben geleid tot downsizing en geforceerde inductie. Maar het kenmerk van een goede motor is niet kracht of grootte, het is zeker betrouwbaarheid. De Mercedes 2.0 diesel in de W123, W124, en W190 is een legende als het op duurzaamheid aankomt, en staat bekend als de favoriete diesel van taxichauffeurs.

Maar als u de voorkeur geeft aan motoren op gas, dan is de 2.6 R6 (W124) de winnaar van Mercedes. Deze 2.6-liter gasmotor levert ongeveer 160pk, maar is niet bepaald de zuinigste. Het grootste pluspunt van deze motor is echter de betrouwbaarheid, wat bewezen wordt door het feit dat dit waarschijnlijk de meest populaire gastaximotor was.

Gas Mercedes motoren

Mercedes heeft keer op keer bewezen dat ze een motor kunnen maken die lang meegaat. De 2.6 R6 is slechts een van de vele geweldige gasmotoren, vooral vanwege de betrouwbaarheid en onverwoestbaarheid. Maar de 2.0 V8 motoren, de W123, W124, en W190, waren en zijn nog steeds uitzonderlijk duurzame gasmotoren.

De 2-liter V8 bood een nogal symbolische 105pk en werd later opgevoerd tot 118pk, maar de motor was gebouwd om lang mee te gaan en bood een indrukwekkende efficiëntie. In de jaren 80 werden de meeste legendarische onverwoestbare Mercedes motoren gemaakt, en de 4.2-liter V8, de W140, kwam in de jaren 90.

In die tijd had Mercedes betrouwbaarheid als prioriteit nummer één bij het maken van motoren, en de motoren die in dit tijdperk werden gemaakt weerspiegelen dat zeker. De 4.2 V8 had 280pk en 400Nm. Hij werd alleen aangeboden met een automatische transmissie met 4 versnellingen vanwege het koppel. De motor werd later opgevoerd tot een 5-liter, die nog meer prestaties bood.

  Waarom zijn gebruikte Mercedes S-Klassen zo goedkoop?

Vandaag de dag is het kenmerk van een goede motor anders. De hoogste prioriteit is tegenwoordig om een zo efficiënt mogelijke motor te maken, wat heeft geresulteerd in geforceerde inductie, mild hybride en full-on hybride technologie.

Een van die motoren is de 3.0 zescilinder turbomotor in de Mercedes GLE 450. Deze krachtpatser beschikt niet alleen over een turbocharger, maar ook over mild hybrid technologie die het brandstofverbruik vermindert en verloren energie opslaat die anders verloren zou gaan.

Diesel Mercedes motoren

Tegenwoordig zijn dieselmotoren een beetje het werkpaard van de viezerik aan het worden. Diesel wordt beschouwd als tractorachtig en schadelijk voor het milieu, maar diesel biedt wel betere prestaties dan een gasmotor in sommige scenario’s.

De 2.0 liter, vier-cilinder dieselmotor in de W123, W124 en de W190 was vroeger ook een favoriete taximotor. De redenen waren gelijkaardig: uitzonderlijke duurzaamheid, in staat om meer dan een miljoen kilometer af te leggen zonder te zweten.
De 3.0-liter dieselmotor in de W124 is een ander uitstekend voorbeeld van de onverwoestbare tijd van Mercedes. Deze krachtige zes-cilinder motor bood ook verbazingwekkende duurzaamheid. Je kon een natuurlijk aangezogen versie krijgen, die iets minder krachtig was, maar nog steeds de legendarische betrouwbaarheid bood. Er was ook de turbogeladen versie, die meer problemen veroorzaakte.
Maar de W210 en de W211 CDI 2.1 en 2.7-liter vier-cilinder motoren hebben ook een legendarische status in de Mercedes dieselmotor fanclub. Deze motoren produceerden rond 140-170pk, afhankelijk van de versie, en zij waren gekend om de 700.000-kilometergrens gemakkelijk te overschrijden zonder een puinhoop te maken.

  Wat is de snelste Mercedes Benz?

Voor zover de hedendaagse Mercedes dieselmotoren worden beschouwd, is de OM 656 een beetje een mijlpaalmotor. Deze motor wordt sinds 2017 aangeboden en is een van de krachtigste dieselmotoren die gewoonlijk in de S350 en de S400 te vinden zijn. Deze motor biedt tot 700 Nm koppel/340pk met een indrukwekkende Co2 en brandstofefficiëntie.

Beste AMG-motor aller tijden

Betrouwbaarheid en efficiency maken een motor weliswaar geweldig, maar niet per se opwindend. En velen zouden de “bestheid” ervan betwisten. Ik bedoel, AMG was en is nog steeds de “go to” plek voor geweldige motoren.

De titel van ”beste AMG-motor aller tijden” gaat naar de legendarische natuurlijk aangedreven 6,2-liter V8-motor die vanaf 2007 tot en met 2014 in de 63 AMG-auto’s werd gemonteerd. Deze motor had in het begin te kampen met veel problemen, maar werd later geperfectioneerd tot een vermogen van 622 pk, waarmee het destijds de NA-motor met het hoogste vermogen was.

En wat de V12 kolossen betreft, is de AMG M275/M158 V12 BiTurbo (2004-2020) een legende. De motor was eerst te vinden in de S-klasse met ongeveer 500pk. Later bood een variant van deze motor een verbluffende 1.200 Nm aan koppel in de legendarische S65 Black Series.

En de status van icoon van deze motor houdt daar niet op. Later werd deze motor geüpgraded en omgedoopt tot de M158. Deze motor vond zijn weg naar de exotische, multi-miljoenen-dollar Pagani Huayra, met 827 pk en ongeveer 1100 Nm koppel.

Meer informatie over automotoren

Waarom worden oudere Mercedes-motoren als de beste Mercedes-motoren ooit beschouwd?

Oudere Mercedes-motoren hadden een geweldige reputatie omdat ze werden gemaakt met betrouwbaarheid in het achterhoofd. Deze motoren werden geproduceerd in een tijd waarin de wensen van de ingenieurs niet in het gedrang kwamen door de strenge voorschriften voor brandstof en Co2-uitstoot. Tegenwoordig zijn motoren overgeconstrueerd en bieden soms meerdere manieren van geforceerde inductie.
Het doel van de moderne motoren is de schadelijke impact van een motor op het milieu te verminderen, wat op zijn beurt betekent dat betrouwbaarheid en langdurig gebruik niet de eerste prioriteit zijn.

  De goedkoopste manier om een Mercedes sleutel te vervangen

Hoe diesel- en gasmotoren er in de toekomst zullen uitzien

We leven in milieubewuste tijden, wat betekent dat motoren in de toekomst steeds kleiner zullen worden en door hybrides en elektrische motoren zullen worden vervangen. Grote motoren met natuurlijke aandrijving, vooral V12’s en V10’s in auto’s zoals Ferrari’s en Lamborghini’s, zullen binnenkort niet meer worden gebruikt en worden vervangen door kleinere, efficiëntere krachtbronnen.

Wat is het verschil tussen elektrische motoren, hybriden en traditionele benzine- en dieselmotoren?

Eerst en vooral de efficiëntie en de impact op het milieu. Hybride motoren zijn veel zuiniger met brandstof en stoten ook minder schadelijke stoffen uit. Ze zijn gecompliceerder dan de traditionele gas- en dieselmotoren en zullen binnenkort de goede oude gas- en dieselmotoren volledig vervangen.

Elektrische motoren daarentegen zijn nog efficiënter en milieuvriendelijker. Elektrische motoren bieden ook betere prestaties bij lage snelheden, maar ze missen topsnelheid. Bovendien staat de infrastructuur voor het opladen en het onderhoud nog in de kinderschoenen, wat het grootste nadeel is in vergelijking met het onderhoud en het tanken van traditionele motoren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts