Welke Mercedes-Benz SUV heeft massagezetels?

In de afgelopen jaren, hebben massage zetels uitgegroeid tot een vrij gemeenschappelijke functie in de meeste Duitse premium auto’s. Hoewel sommige “massage” functies zijn slechts een lumbale steun aanpassing, sommige van hen daadwerkelijk bieden een legit massage. Gewoon niet gaan verwachten dat het is iets dicht bij het echte werk.

Mercedes biedt massage in een paar van hun auto’s, meestal de grotere en duurdere auto’s. Wat de SUV’s betreft, biedt Mercedes massagefuncties aan in de GLE en de GLS, en sinds niet al te lange tijd kan ook de GLC met massagefunctie worden uitgerust.

Meer-contour stoelpakket

De massagefuncties die in de hedendaagse auto’s van Mercedes worden aangeboden, maken deel uit van de optie Multi-contourstoelpakket. Deze voorstoelen bestaan uit meervoudig gevormde, door lucht opgeblazen kamers in het onderste deel van de rugleuning en ook in de zijsteunen.

Deze kamers worden op een bepaald moment opgeblazen en weer leeggelaten om een enigszins verkwikkende ervaring te creëren die u wat comfortabeler kan maken tijdens een lange reis. Dit pulserende effect helpt u de belasting op uw wervelkolom te verminderen, volgens de Duitse organisatie voor gezondheid van de wervelkolom.

Als u voor dit pakket kiest, krijgt u ook in meerdere richtingen verstelbare stoelen, evenals verwarmde en geventileerde stoelen. Al deze functies kunnen worden bediend via het infotainmentsysteem van de auto en het zou geen grote uitdaging moeten zijn om het u comfortabel te maken in deze stoelen.

Massage-opties

Mercedes biedt al een tijdje stoelmassage aan. In het begin was dit systeem nogal teleurstellend, omdat het op de markt werd gebracht als een volwaardige massagefunctie, maar het was nauwelijks merkbaar.
Maar naarmate de tijd verstreek, is Mercedes het systeem blijven verbeteren. Tegenwoordig biedt dit systeem meerdere verschillende soorten massages. Moderne massagesystemen bieden tot 8 verschillende soorten massages, waaronder rug- en schouderverjonging, twee “hot stone”-soorten massages en een actief trainingsprogramma dat erop gericht is uw rug- en beenspieren te versterken.
Deze massagefuncties zijn bedoeld om u een rijervaring boordevol functies te bieden en een lange reis aangenamer te maken. Het doel van deze functies is om u tijdens een lange reis minder te laten stoppen, zodat u uw bestemming eerder kunt bereiken en niet ten koste van uw rug.

  Moet ik een 10 jaar oude Mercedes kopen?

Massagestoelen in de GLS

Dit systeem is vooral beschikbaar voor de voorstoelen, maar Mercedes heeft ook masserende stoelen voor de achterpassagiers geïntroduceerd in de GLS, de grootste SUV van Mercedes.
De GLS is de grootste SUV van Mercedes met de meeste voorzieningen. Als zodanig kunt u kiezen voor stoelverwarming op elke stoel, zelfs voor de derde-rij stoelen. Ventilerende stoelen zijn alleen beschikbaar voor de voorste en middelste rij stoelen. Hetzelfde geldt voor de massagefuncties.
Zoals eerder vermeld, is het aanbieden van masserende zetels op de voorste rij eerder te verwachten voor veel premium SUV’s, maar Mercedes gaat nog een stap verder en biedt dezelfde functionaliteit voor de tweede rij als u kiest voor het Executive Rear Seat Plus-pakket.
Het Executive Rear Seat Plus-pakket wordt geleverd met een breed scala aan extra functies die het comfortniveau van de achterpassagiers zeker zullen verhogen. Enkele kenmerken van dit pakket zijn twee entertainmentschermen achterin met hoofdtelefoon, in meerdere richtingen verstelbare stoelen en een aparte 7-inch tablet om zowat elke functie te bedienen.
U kunt de achterzetels ook achterover laten hellen en de voorzetel helemaal naar voren schuiven om voldoende ruimte te creëren voor de achterpassagier in de kapiteinsstoel. Dit pakket wordt ook geleverd met een overvloed aan extra functies, zoals meerdere USB-poorten, een koelkast en vliegtuigachtige tafels die uit de middenconsole kunnen worden geklapt.

  Waarom zou ik geen Mercedes kopen?

FAQ Section

Hoeveel kosten de luxe zetelpakketten van Mercedes?

De kosten van de luxueuze zetelpakketten zijn vrij hoog, wat te verwachten is als het gaat om de exclusieve top-of-the-line Mercedes-features. De massagefunctie voor de voorzetels en de vele andere opties die daarmee gepaard gaan, kosten u ongeveer 1.200 dollar.
Als u kiest voor het Executive Rear Seat Package, kost u dat 2.200 dollar, maar daarmee krijgt u nog steeds geen masserende stoelen op de tweede rij. Dat komt als onderdeel van het eerder genoemde Executive Rear Seat Plus pakket, dat de massagefuncties en de ventilerende functie toevoegt, voor $3.750.
Voor een beetje context: voor die prijs zou u elke week een echte professionele massage van een uur kunnen krijgen, gedurende meer dan een jaar, of zelfs twee.

Moet ik in mijn nieuwe GLS voor het Executive Rear Seat Package Plus kiezen?

Dat hangt ervan af. De massagefunctie op de voorzetels is zinvol, maar het massagepakket op de achterzetels is alleen zinvol als u VIP’s voor langere ritten vervoert.
De waarheid is dat zelfs als je VIP’s van het ene land naar het andere vervoert, wat waarschijnlijk ook niet zal gebeuren omdat iedereen tegenwoordig liever vliegt, de meeste mensen niet eens weten dat deze functies überhaupt bestaan.
Als u in deze branche actief bent, is een sedan een veel betere optie voor langere ritten dan een SUV, omdat een sedan veel aerodynamischer is, wat gunstig is voor de rust en de brandstofefficiëntie van uw reis.

  Welke Mercedes heeft de meeste beenruimte?

Hoe kiest u de extra opties bij de aankoop van een nieuwe auto?

Als u een nieuwe auto koopt, is de keuze van de extra uitrusting een beetje als een kind in een snoepwinkel. En de fabrikanten zijn zich daarvan bewust, vooral de Duitsers. Het is algemeen bekend dat veel autofabrikanten obscene bedragen vragen voor sommige extra opties.
Het is gebruikelijk dat sommige fabrikanten van luxe auto’s u een enorme som geld vragen voor “extra uitrusting” die standaard is op een goedkopere auto van een ander, minder populair merk. Wanneer u uw opties kiest, kies dan die opties die u ook echt genoeg zult gebruiken, zodat het financieel zinvol is.
Als u meestal alleen reist, hebt u het “rear seat executive package” niet nodig. U hebt ook de derde rij, extra stopcontacten of de rolgordijnen achter niet nodig. Tegenwoordig zijn opties extreem duur op Duitse premium auto’s, maar ze helpen u wel als u besluit uw auto weer te verkopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts