Waarom zou ik geen Mercedes kopen?

Mercedes-Benz is een van de meest intrigerende luxewagens op de weg. Dankzij zijn hoogstaande techniek, luxueuze kenmerken, uitstekende prestaties en veiligheid. Maar waarom zou u geen Mercedes-Benz kopen?

U kunt beter geen Mercedes kopen vanwege de hoge onderhoudskosten, de hoge afschrijvingswaarde, de onbetrouwbaarheid, de kosten die buiten de garantie vallen en de gespecialiseerde reparatie en onderhoud. Al deze factoren maken het kopen van een Mercedes-Benz tot een stressvolle aangelegenheid. Natuurlijk, tenzij je genoeg geld hebt om de auto te onderhouden en te repareren.

De belangrijkste reden waarom veel mensen wegblijven van Mercedes-Benz is vanwege de hoge onderhoudskosten. Deze kosten lopen nog verder op wanneer de garantie afloopt. En omdat Mercedes-Benz overgeconstrueerde technologie heeft, gaan ze vaker kapot dan de meeste automerken.

Waarom moet u wegblijven van Mercedes-Benz?

Hoge reparatie- en onderhoudskosten

De belangrijkste reden waarom u beter geen Benz koopt, zijn de hoge reparatie- en onderhoudskosten. Gemiddeld moet u jaarlijks minstens 908 dollar betalen om een Mercedes te onderhouden. Een eenvoudige taak als het verversen van de olie in een Mercedes kan u rond de $800 kosten.

Daarentegen kan het repareren van grote onderdelen meer dan $1.000 kosten. Bijvoorbeeld, het vervangen van een transmissie van een Mercedes kost u gemiddeld $1.800. Bovendien is het ook belangrijk op te merken dat hoe ouder de auto, hoe meer problemen u kunt verwachten.

Volgens het JD Power onderzoek, Mercedes auto’s record op het laatst 134 problemen per 100 voertuigen. Dit is gemiddeld maar niet zo goed nieuws voor Mercedes eigenaars. Auto’s zoals Lexus en Toyota registreren minder dan 108 problemen, waardoor ze betaalbaarder zijn om te repareren en te onderhouden.

Kosten buiten garantie

Een andere grote kopzorg van het bezitten van een Mercedes-Benz is wanneer het buiten de garantie valt. Ook al zijn de kosten voor reparatie en onderhoud hoog wanneer de Mercedes garantie heeft, deze kosten lopen flink op wanneer u buiten de garantie valt.

  Beste Mercedes Hybride Auto's

Mercedes heeft een beperkte garantie op nieuwe voertuigen die defecten in materiaal en vakmanschap dekt voor 4 jaar of 50.000 mijl, wat het eerst komt. Daarbovenop hebben ze ook nog de mogelijkheid om de garantie te verlengen. Wanneer de garantie echter afloopt, is het erg duur om een Benz te repareren of te onderhouden.

Gespecialiseerde reparatie en onderhoud

Als u geen gecertificeerde Mercedes monteur of dealer bij u in de buurt heeft, zal de aanschaf erg duur zijn. Maar ook als u een gecertificeerde Mercedes-monteur in de buurt heeft, zijn ze erg duur. De meeste Mercedes reparaties vereisen gespecialiseerde gereedschappen en technici om ze uit te voeren.

Het enige probleem dat de diensten aangeboden door deze gespecialiseerde Mercedes-dealers zijn vrij duur. En als u ervoor kiest om uw auto te onderhouden bij een niet-geautoriseerde Mercedes dealer, kunt u de garantie ongeldig maken, wat iets is wat u niet wilt doen.

Moeilijkheid om sommige onderdelen te vinden

Afhankelijk van uw Mercedes merk en model, kan het vinden van sommige Mercedes onderdelen een ontmoedigende taak zijn. Aangezien sommige onderdelen erg duur zijn, kan het zijn dat u ze niet bij de dealer kunt vinden of dat ze ze speciaal voor u moeten bestellen. In dergelijke gevallen kan het zijn dat u uiteindelijk meer moet betalen om uw auto te laten repareren.

Hoge afschrijvingswaarde

Een Mercedes-Benz begint af te schrijven zodra u de showroom verlaat. Alleen al in het eerste jaar is de afschrijving gemiddeld 18%. Na 5 jaar is de afschrijving opgelopen tot 45%. Mercedes heeft een van de hoogste afschrijvingswaarden, wat betekent dat u uw auto na 5 jaar bezit voor bijna de helft van de prijs zult verkopen.

  Cadillac vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Onbetrouwbaarheid

Een andere goede reden waarom u beter wegblijft van Mercedes-Benz is omdat het merk onbetrouwbaar is. De meeste Mercedes modellen zijn onbetrouwbaar en behoren tot de minst betrouwbare auto’s. Dit betekent dat u meer tijd in de garage zult doorbrengen met het oplossen van problemen in plaats van te genieten van uw rit.

Over-engineered en ingewikkelde systemen

Mercedes auto’s zijn uitgerust met enkele van de beste technologieën op de markt. Ondanks dat deze technologieën Mercedes geavanceerder maken dan andere auto’s, zijn ze de bron van problemen. Het gevolg is dat Mercedes makkelijker stuk gaat dan een Toyota, Lexus of Honda.

FAQ

Waarom zou ik een Mercedes kopen?

Ja, Mercedes mag dan zijn portie problemen hebben, maar de problemen wegen niet op tegen de voordelen van het bezit van een Mercedes-Benz. Enkele redenen waarom u een Mercedes zou moeten kopen, zijn het comfort, de status, de veiligheid, de prestaties en de duurzaamheid.

Waarom is Mercedes-Benz zo onbetrouwbaar?

Mercedes zijn zo onbetrouwbaar omdat ze met overgeconstrueerde technologieën komen. Bovendien zijn sommige auto’s uitgerust met nieuwe technologieën die nog niet volledig getest zijn. Deze technologieën zorgen ervoor dat auto’s snel stuk gaan.
Niet alle Mercedes-modellen zijn echter onbetrouwbaar, want de E-Klasse behoort tot de meest betrouwbare luxewagens. De Mercedes A-Klasse daarentegen behoort tot de minst betrouwbare Mercedes-modellen. Voordat u een Mercedes-model koopt, is het ideaal om uit te zoeken of het betrouwbaar is of niet.

  Welke auto's zijn vergelijkbaar met Mercedes A-Klasse?

Wat is de gemiddelde levensduur van een Mercedes-Benz?

Dat hangt van verschillende dingen af. Eerst en vooral is het de vraag hoe goed u uw Mercedes onderhoudt of hij meer dan 200.000 kilometer meegaat of niet. Ten tweede zal de keuze voor een betrouwbaarder model zoals de Mercedes E-klasse ervoor zorgen dat de auto langer meegaat. Ten slotte kan het niet overslaan van het geplande onderhoud van de auto helpen om de levensduur te verlengen.

Is het de moeite waard om een 10 jaar oude Mercedes-Benz te kopen?

Als de auto goed onderhouden is en in goede staat verkeert, waarom niet. U kunt een 10 jaar oude Mercedes-Benz kopen als hij betrouwbaar is en de vorige eigenaar hem goed heeft onderhouden. Ook moet de auto een goede historie hebben en weinig eigenaren in de afgelopen 10 jaar.

Waarom zijn tweedehands Mercedessen zo goedkoop?

Tweedehands Mercedessen zijn zo goedkoop vanwege de hoge kosten voor reparatie en onderhoud. Als de Mercedes-garantie voorbij is, is het repareren en onderhouden van een Benz nogal kostbaar. Daarom verkopen de meeste Mercedes-eigenaars hun Mercedes wanneer de garantie voorbij is of bijna voorbij is tegen een wegwerpprijs.

Conclusie

Mercedes-Benz biedt een aantal van de meest fascinerende auto’s op de markt, maar niet alles wat blinkt is goud. Deze auto’s hebben veel problemen waardoor u ze niet zou moeten kopen. Ze zijn duur in onderhoud, worden sneller afgeschreven, zijn overdreven ontworpen, onbetrouwbaar en vereisen gespecialiseerde zorg. Al deze factoren zouden genoeg moeten zijn om u weg te houden van Mercedes.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts