Welke SUV heeft de grootste kofferruimte?

De SUV is een beetje een standaard auto segment deze dagen, want het biedt beefy styling, een verhoogde rijpositie, superieure ruimte, en een superieure veiligheid rating. Er is dan ook nogal wat verschil tussen alle SUV’s die momenteel te koop zijn, en hier zetten we de ruimste op een rijtje wat kofferruimte betreft.

Als u een compacte SUV wilt, maar toch geen compromissen wilt sluiten op het gebied van kofferruimte, moet u zeker eens kijken naar de Hyundai Tucson Hybrid, want deze compacte SUV biedt 21,7 cubic feet aan kofferruimte. De Honda CR-V komt op de tweede plaats met 21,5 cubic feet aan kofferruimte.

Als u de voorkeur geeft aan middelgrote SUV’s, kijk dan zeker eens naar de Volkswagen Atlas met zijn 29,9 cubic feet aan kofferruimte of de Hyundai Palaside met zijn 26,2 cubic feet aan kofferruimte. Als u op zoek bent naar een middelgrote SUV met 2 zitplaatsen, dan is de Hyundai Santa Fe met 25,3 kubieke meter de grootste kofferbak.

Hoewel sommige mid-size SUV’s helemaal niet zo mid-size zijn, kun je toch voor een full-size SUV gaan. Als dat inderdaad het geval is, moet u zeker eens kijken naar de Chevy Suburban, want deze familie benchmark SUV biedt 41,8 kubieke meter van de kofferruimte of 23 kubieke meter met alle drie rijen stoelen op zijn plaats.

Hyundai Tucson Hybrid – 21,7 cubic feet kofferruimte

De nieuwe SUV-lijn van Hyundai heeft een welverdiende designupgrade gekregen en nu kunnen we gerust zeggen dat alle nieuwe SUV’s van Hyundai er indrukwekkend uitzien. De nieuwe Hyundai Tucson Hybrid is niet anders, en als je dat koppelt aan een even mooi uitziend interieur, is het echt moeilijk om tegen de Tucson Hybrid in te gaan.

  Welke kleine auto's hebben parkeerhulp?

Met 21,7 kubieke meter kofferruimte biedt de Tucson Hybrid de grootste kofferruimte van alle compacte SUV’s die te koop zijn. Bovendien is het ook een zuinige auto met superieure MPG resultaten, maar alleen als u volledig gebruik maakt van de hybride aandrijflijn.

Honda CR-V – 21,5 cubic feet kofferruimte

De Honda CR-V is lange tijd de referentie geweest voor compacte SUV’s en het lijkt erop dat de nieuwste versie van de CR-V datzelfde traject volgt. De CR-V wordt geleverd met een forse kofferbakruimte van 21,5 kubieke meter, wat ver boven het gemiddelde is voor een compacte SUV die er is.

Naast de ruimte is de CR-V ook relatief betaalbaar en uiterst betrouwbaar. Geen wonder dat veel gezinnen de CR-V gebruiken als hun dagelijkse chauffeur.

Volkswagen Atlas – 29,9 cubic feet kofferruimte

De Volkswagen Atlas is een middelgrote SUV die comfortabel past in elke directiegarage en toch relatief betaalbaar is in vergelijking met iets dat echt van topniveau is. Dat gezegd zijnde, met bijna 30 kubieke meter kofferruimte, is de Atlas groot genoeg voor bijna elke situatie.

De Atlas wordt ook aangeboden met een paar indrukwekkende motoren, en de V6 biedt de beste mix van prestaties en efficiency. Het nieuwe infotainmentsysteem is snel en intuïtief te bedienen en het 4Motion AWD-systeem is behoorlijk handig in gladde omstandigheden.

Hyundai Palaside – 26,2 cubic feet kofferruimte

De Hyundai Palisade is ook een vrij grote middelgrote SUV die zelfs plaats biedt aan zeven passagiers in een snuifje. Als je echter voortdurend alle drie de rijen nodig hebt, kun je beter voor de Chevy Suburban kiezen. Dat gezegd zijnde, als u slechts af en toe van plan bent om alle drie de rijen zitplaatsen te gebruiken, en u wilt een fatsoenlijke kofferruimte, dan is de Palisade de auto voor u.

  Wat is beter een hybride of plug-in hybride?

Met een royale 26,2 kubieke meter kofferruimte, is de Palisade zeker boven het gemiddelde voor zijn klasse, en als je dat combineert met krachtige motor opties over de hele linie, is de Palisade echt een waardige overweging.

Chevy Suburban – 41,8 cubic feet kofferruimte

Terwijl de trend van futuristisch ogende SUV’s blijft toenemen, slaagt de Chevy Suburban erin een perfecte balans te vinden tussen een klassieke full-size SUV boxy look en een vrij futuristische designtaal. Echter, 41,8 cubic feet kofferruimte met 5 zitplaatsen beschikbaar is absoluut gargantuesk voor een auto met slechts vier wielen.

Om 100% eerlijk te zijn, zelfs de 23 cubic feet aan kofferruimte met alle derde zitrijen is enorm, wat betekent dat de Chevy Suburban de onbetwiste kofferruimte SUV kampioen is. We begonnen dit artikel met te zeggen dat een Honda CR-V met zijn 21,5 kubieke meter nog steeds bovengemiddeld is, en dan komt de Suburban.

FAQ Section

Hebben SUV’s de meeste kofferruimte van alle consumentenauto’s?

Ook al zijn SUV’s achterin zeer ruim, toch zijn ze niet de ruimste auto’s die er zijn. Die eer gaat naar de goede oude minivan, en de ruimste minivan die momenteel te koop is, is de Toyota Sienna met 44,6 kubieke meter kofferruimte.

De Honda Odyssey is een familie minivan benchmark, maar het doet tekort achter de Sienna als het gaat om ruimte in de kofferbak met 44,6 cubic feet. De Chrysler Pacifica komt op de derde plaats met 41,6 cubic feet kofferruimte.

  Moet ik mijn auto wassen voordat ik hem roestvrij maak?

Waarom houden mensen zo van SUV’s?

Sinds de jaren ’90 hebben SUV’s een lange weg afgelegd en nu lijkt het alsof ze de beste allround auto zijn voor zowel gezinnen als individuen. Dankzij een verhoogde rijpositie, hogere veiligheidsnormen, meer kofferruimte en een off-road achtergrond, is de SUV de sedan voorbijgestreefd als het meest populaire autosegment op de markt.

Een andere reden waarom mensen zo van SUV’s houden is het design, want een SUV kan er zowel stoer als verfijnd uitzien, wat vrij zeldzaam is in het sedan segment. Ten slotte is het tegenwoordig trendy om een SUV te bezitten, en we weten allemaal hoe krachtig trends kunnen zijn.

Welke elektrische SUV heeft de grootste kofferruimte?

De Tesla Model X heeft de grootste kofferruimte van alle elektrische voertuigen in het algemeen en is een van de ruimste auto’s die tegenwoordig te koop zijn. De laadcapaciteit van de Model X is 91 kubieke meter en dat is behoorlijk groot.

De Model X is niet alleen zeer ruim, maar ook een geweldige allround elektrische SUV, ook al is het design van de Model X een beetje onorthodox en opgeblazen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts