Welke auto heeft de grootste kofferruimte?

Om praktisch te zijn moet een auto een grote kofferbak hebben, veel hoofd- en beenruimte, en hij moet ook gemakkelijk te bedienen zijn en veel kastruimte binnenin hebben. Dat gezegd zijnde, grote kofferruimte is waarschijnlijk een van de belangrijkste aspecten voor degenen die de neiging hebben om veel spullen mee te nemen.

Zelfs als u niet een van die mensen, maar je hebt wel een groot gezin, zelfs het brengen van het absolute minimum van benodigdheden voor elk lid van uw gezin vereist dat u grote kofferruimte hebben. Daarom hebben wij de auto’s met de grootste kofferruimte op de markt op een rijtje gezet.

De auto met de grootste kofferruimte is de Volkswagen Arteon. Dankzij een hatchback kofferdeksel kan de Arteon veel spullen kwijt, terwijl hij ook een grote opening heeft. De Tesla Model S volgt op de Arteon als de auto met de op één na grootste kofferruimte op de markt.

De Audi A7 volgt de Tesla Model S op de voet als het op kofferruimte aankomt en de Kia Stinger en de BMW 7-Serie bieden beide een spelonkachtige kofferruimte, maar geen van deze komt in de buurt van de Arteon of de Model S.

Volkswagen Arteon – 27,2 kubieke meter kofferruimte

De Volkswagen Arteon is VW’s antwoord op de Audi A5 Sportback en de BMW 4-Serie Gran Coupe, maar de Arteon richt zich meer op waar VW het beste in is, en dat is praktisch en gebruiksvriendelijk. Ter verduidelijking: de Audi A5 biedt een miezerige 11,6 kubieke meter bagageruimte, wat niet in de buurt komt van de Arteon.

De BMW biedt ongeveer 17 kubieke meter, wat nog steeds veel minder is dan de Arteon. Als je de tweede zetelrij in de Arteon neerzet, heb je 55 kubieke meter ruimte, wat zelfs genoeg is om te slapen. Naast het praktische aspect is de Arteon een heerlijke auto om in te rijden, maar hij kost wel evenveel als sommige van zijn meer premium concurrenten.

  Is hybride beter dan elektrisch?

Tesla Model S – 26 kubieke meter kofferruimte

De Tesla Model S biedt twee kofferruimtes, waardoor hij nog praktischer is dan de Arteon. Als we ons enkel focussen op de kofferruimte achteraan, biedt de Model S daar 26 kubieke meter van, maar in combinatie met de koffer vooraan, komt de Model S uit op 31 kubieke meter.
Als je de achterbank neerklapt, kom je uit op 58 kubieke meter ruimte, wat ook iets beter is dan de Arteon. Naast het praktische aspect, is de Tesla Model S één van de beste EV’s op de markt op dit moment, wat het een geweldige optie maakt om te overwegen voor iedereen die de overstap wil maken.

Audi A7 Sportback – 24,5 kubieke meter kofferruimte

De A7 Sportback is voor de A6 wat de Arteon is voor de Passat. Dit betekent dat de A7 een stijlvollere versie is van een vierdeurs sedan met een hatchback achterklep om de praktische bruikbaarheid te vergroten. De A7 is uitgerust met de nieuwste technologie en veiligheidsvoorzieningen, dus we kunnen gerust stellen dat de A7 een indrukwekkende auto is.

Als je de zetels neerklapt, heb je ongeveer 30 kubieke meter ruimte en dat is zo groot als je kunt krijgen op een moderne sedan. Hoe dan ook, de A7 Sportback is een geweldige auto, maar de prijs weerspiegelt dat zeker.

  Beste hybride auto's voor lange bestuurders

Kia Stinger – 23.3. kubieke voet kofferruimte

De Kia Stinger kan ook gezien worden als een concurrent van de VW Arteon, en daar lijkt het zeker op als je hun kofferruimtes vergelijkt. De Stinger zit op 23,3 kubieke meter en je kunt die ruimte uitbreiden tot 41 kubieke meter met de achterbank neer.

Het is niet op het niveau van de Arteon, maar het is nog steeds beter dan de meeste auto’s die er zijn. De elektrische kofferklep is beschikbaar, en de Stinger is over het algemeen een echt goede auto om te rijden, vooral de GT-versie dankzij een fruitige motor en een slim getuned chassis.

BMW 7-Serie – 18,2 kubieke meter kofferruimte

De BMW 7-Serie is een full-size luxe vlaggenschip dat nog lang niet zoveel ruimte biedt als alle andere auto’s op deze lijst. Hoe het ook zij, BMW is er toch in geslaagd om met de 7 Reeks voldoende kofferruimte te bieden om hem in deze lijst op te nemen.

Als u voor de plug-in hybride versie kiest, daalt de beschikbare kofferruimte tot 14,8 kubieke meter. De 7-Serie is echter zo groot dat u er heel wat spullen in kwijt kunt als u dat zou willen. Het moet gezegd dat BMW zich bij de 7-serie vooral op de achterbank richt, waardoor de kofferruimte meestal wordt opgeofferd.

FAQ Sectie

Welke elektrische auto heeft de grootste koffer voorin?

De Ford F150 Lightning biedt een gigantische 14,2 kubieke meter zogenaamde “frunk” ruimte die op dit moment toonaangevend is in zijn klasse. Een gewone sedan biedt gemiddeld 13 tot 15 centimeter kofferruimte, wat betekent dat deze F150 aan de voorkant meer kofferruimte heeft dan sommige auto’s achterin.

  Welke kleine auto heeft de beste bodemvrijheid?

Als je dat koppelt aan 52,8 inch kofferruimte in het bed, betekent dit dat de F150 Lightning de meest praktische middelgrote vrachtwagen is die er bestaat.

Welke SUV heeft de grootste kofferruimte?

De Honda Pilot is de kampioen van de SUV’s met 48 kubieke meter kofferruimte zonder de derde zitrij te gebruiken. De Ford Flex SEL biedt 47,5 kubieke meter kofferruimte en de Mercedes Benz GLS350 biedt 47 kubieke meter.

Het is vermeldenswaard dat deze allemaal een gemakkelijke laadlip hebben omdat de kofferruimte hoog van de grond is, en ze bieden wijd openende achterkleppen waardoor ze gemakkelijk spullen in en uit kunnen dragen.

Welke minivan heeft de grootste kofferruimte?

De Toyota Sienna XLE met FWD of AWD is de kampioen van de kofferruimte minibussen met een enorme kofferruimte van 70,5 kubieke meter. De Chrysler Pacifica Touring L biedt 66 kubieke meter aan kofferruimte en de Nissan Quest biedt 62 kubieke meter aan kofferruimte.

Dit gezegd zijnde, als u een auto wilt met de grootste kofferruimte die beschikbaar is, ga dan voor een minivan, maar als u nog meer ruimte nodig heeft, kijk dan zeker eens naar full-size personenbusjes.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts