Welke kleine auto’s hebben parkeerhulp?

Park assist is een term die gewoonlijk verwijst naar een specifiek type rijhulpsysteem. Deze systemen zijn ontwikkeld voor mensen die niet over voldoende zelfvertrouwen en/of ervaring beschikken als het gaat om parkeren, met name parallel parkeren.

Gedurende vele jaren waren deze systemen alleen voorbehouden aan luxe auto’s, maar in het laatste decennium zijn deze systemen doorgedruppeld naar meer betaalbare compacte auto’s, waaronder hatchbacks, kleine sedans en kleine SUV’s.

Sommige hatchbacks zoals de Ford Fiesta, Ford Focus, VW Polo, Audi A3, VW Golf, Nissan Leaf komen allemaal uitgerust met deze functies, en als je problemen hebt met het parkeren van een dergelijk klein voertuig dan moet je zeker de juiste vakjes aanvinken bij het kiezen van optionele apparatuur.

Als u meer van een compacte sedan soort kerel bent, zou u aangenaam verrast zijn dat bijna alle concurrerende compacte sedans bieden park assist. De meest populaire compacte sedans die parkeerhulp bieden zijn de Tesla Model 3, Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes Benz C-Klasse, Toyota Prius, Jaguar XE, en vele anderen.

Als u een kleinere SUV wilt die parkeerhulp biedt, zijn de VW T-Cross, Jeep Compass, Peugeot 2008, Ford Puma of de Toyota RAV de goedkopere opties, en de Audi Q5/Q3, BMW X1/X3, Mercedes GLA/GLC, Volvo XC40 of de Range Rover Velar de populairste luxe opties.

Beste kleine hatchbacks met park assist

Kleine hatchbacks zijn niet meer wat ze geweest zijn. Tegenwoordig kun je een hatchback uitrusten met bijna dezelfde set opties die een paar jaar geleden alleen beschikbaar waren voor vlaggenschipmodellen. Als je vooral in de stad rijdt en niet veel extra ruimte nodig hebt voor vracht of passagiers achterin, is een hatchback waarschijnlijk de beste optie.

En er zijn niet veel opties die zo’n goede prijs-kwaliteitverhouding bieden als de Ford Fiesta. De Fiesta kan worden uitgerust met parkeerhulpfuncties en in combinatie met parkeersensoren en een uitstekend zicht, is parkeren met de Fiesta een koud kunstje. Hetzelfde verhaal geldt voor de Focus, ook al is de Focus iets groter en iets duurder.

  Zijn auto's met turbo's betrouwbaar?

Maar als u waarde hecht aan Europese merken en u geen fortuin wilt betalen, dan heeft VW u gedekt met de gloednieuwe VW Polo of de VW Golf. Deze twee zijn de waarde kampioenen als het gaat om Europese auto’s en dankzij een recente complete revisie, beide van deze kan worden verkregen met geavanceerde park assist functies.

Als u het minste geld wilt uitgeven en toch wilt genieten van geavanceerde park assistentie technologieën, moet u kiezen voor de Nissan Leaf, omdat de Leaf Nissan’s state-of-the-art ProPilot Park biedt, die de auto virtueel volledig parkeert. De luxueuze optie in dit segment is de gloednieuwe Audi A3, omdat de A3 alle noodzakelijke technologieën biedt die u nodig hebt.

Kleine sedans met park assist

Naarmate de tijd verstrijkt, worden auto’s met elke nieuwere generatie een beetje groter van buiten en een stuk groter van binnen dankzij geavanceerd ruimtebeheer. Dit betekent dat u met de nieuwe BMW 3-serie vergelijkbare ruimte krijgt als met een BMW 5-serie van 10 jaar geleden, dus is het zinvol om een kleinere sedan te overwegen als uw volgende aankoop.

De Tesla Model 3 is waarschijnlijk de meest space-age van allemaal, en is een verbazingwekkende auto. Dankzij zijn Smart Summon functie kan de Model 3 niet alleen zelf parkeren, maar kan hij ook autonoom de parkeerplaats naderen en verlaten en is hij de beste EV zelfparkerende auto in de hele markt van compacte sedans.

Waarschijnlijk de beste kleine sedan met verbrandingsmotor is de gloednieuwe Mercedes Benz C-Klasse, want de nieuwe C-Klasse lijkt bijna een gekrompen versie van de machtige Mercedes S-Klasse. De C-Klasse is uitgerust met de Active Parking Assist-technologie die geavanceerde zelfparkeermogelijkheden biedt met slechts een druk op de knop.

  Hoe beslis ik welke auto ik koop?

Als u een betaalbare optie wilt, ga dan voor de Toyota Prius, want deze uiterst capabele en geavanceerde machine is ook uitgerust met actieve parkeerassistentieprogramma’s. Er is geen correlatie tussen slecht rijden en het bezitten van een Prius, dus er is misschien geen reden om te kiezen voor een dergelijke bijstand als alleen racers rijden Priussen.

Beste kleine SUV’s met park assist

We leven in een tijdperk waarin SUV’s de verkoopspreadsheets van nieuwe auto’s domineren, en de overgrote meerderheid van de automerken die er zijn pompen enorme sommen geld in de ontwikkeling en productie van de volgende generatie SUV. Maar er zijn op dit moment een heleboel fantastische opties, want er zijn vandaag tal van geavanceerde en zeer goed uitgeruste kleine SUV’s te koop.
En de prijs voor de beste prijs-kwaliteitverhouding gaat naar de VW T-Cross, want deze subcompacte SUV/Crossover biedt hedendaagse technologie, een verhoogde rijpositie en een ietwat premium badge voor een relatief betaalbare prijs. Bovendien is de T-Cross standaard uitgerust met tal van veiligheidssets en heeft hij pas onlangs een opfrisbeurt gekregen.

Een van de meest prijsgerichte merken ter wereld – Toyota – biedt de RAV4 aan als een perfecte compacte SUV, en de verkoopcijfers van de RAV4 bevestigen zeker het feit dat de RAV4 een koning is in dit specifieke segment, en hij biedt ook parkeersystemen voor en achter.

Wat betreft de luxe optie, de BMW X1 lijkt een grote waarde als je bedenkt wat je krijgt. De X1 ziet er groter uit, voelt groter aan en rijdt groter dan de meeste van zijn concurrenten en hij kan ook worden uitgerust met geavanceerde parkeerhulp.

  Welke auto gaat 20 jaar mee?

FAQ Sectie

Is Park Assist het waard?

Dat hangt af van uw kennisniveau en zelfvertrouwen. Als u echt slecht kunt parkeren, dan ja, dan is het de moeite waard. Als u goed kunt parkeren en u vindt het niet erg om af en toe eens parallel te parkeren, dan is het de moeite waard omdat het u veel tijd en moeite kan besparen.

Hoe betrouwbaar zijn parkeerhulpsystemen?

Parkeerhulpsystemen zijn redelijk betrouwbaar omdat ze de kans op wielbotsingen tot 81% kunnen verminderen (AAA UK), en ze verminderen ook de tijd die nodig is om een auto correct te parkeren. Bovendien kunnen deze systemen het hele proces een stuk efficiënter maken.

Maar ze zijn niet perfect en verwacht niet dat dit systeem het volledig overneemt, want het kan een obstakel soms verkeerd interpreteren en zo zijn doel voorbijschieten.

Zijn auto’s standaard uitgerust met park assist?

De meeste auto’s zijn tegenwoordig niet standaard uitgerust met parkeerhulp, vooral de goedkopere modellen van fabrikanten uit het lagere gamma. Controleer de lijst van de standaarduitrusting voordat u de auto in kwestie koopt, want de meeste van deze, vooral de meer geavanceerde systemen, zijn niet standaard inbegrepen.
Sommige duurdere merken en modellen zijn standaard uitgerust met geavanceerde parkeerhulp, maar zij vormen een duidelijke minderheid. Als u parkeerhulp wilt toevoegen, moet u rekenen op een prijs van $500-$4k, afhankelijk van de verschillende pakketten die met parkeerhulp worden geleverd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts