Welke auto heeft de beste parkeerhulp?

Parkeerhulpsystemen zijn gemaakt om het parkeren van uw auto een stuk gemakkelijker te maken, maar als u een ervaren bestuurder bent, is de kans groot dat u dergelijke systemen niet zo vaak zult gebruiken. Toch is het altijd goed om te weten dat er een capabel systeem is dat uw rug in de gaten houdt.

Dergelijke systemen zijn vooral nuttig voor mensen die niet over de nodige ervaring en deskundigheid beschikken, en vooral voor degenen die zich niet zeker voelen bij het parallel parkeren op een drukke straat. Parkeerhulp is een nuttige functie, maar er zijn verschillende verfijningsniveaus die deze systemen bieden.

Sommige systemen kunnen u alleen begeleiden met hoorbare of schriftelijke instructies, andere kunnen het stuur overnemen, terwijl de meest geavanceerde in staat zijn om alles te doen zonder dat menselijke tussenkomst nodig is. Wat het systeem ook mag zijn, zorg ervoor dat u te allen tijde een oogje in het zeil houdt.

Momenteel is de W223 Mercedes Benz S-Klasse uitgerust met het meest geavanceerde park assist systeem, de Tesla Model S komt op een dichte tweede plaats. Daarnaast biedt de Audi A8 ook een geavanceerd park assist systeem en dat geldt ook voor de Ford Expedition, BMW 5-Serie, en zelfs de Ford F150, en nog veel meer auto’s.

Mercedes Benz S-Klasse

Door de jaren heen was het hoogste niveau van parkeergemak een goed doordachte en tijdsefficiënte valetdienst. U reed gewoon naar de voordeur van een hotel, en een professionele valet-werkgever deed de rest. Tegenwoordig is de handigste manier om uw auto te parkeren een investering in de nieuwe Mercedes Benz S-Klasse.

Een systeem dat Automated Valet Parking heet, stelt u in staat de auto op een aangewezen plaats achter te laten, ervan weg te lopen, en de auto zal de dichtstbijzijnde parkeerplaats zoeken en zichzelf parkeren. Wanneer u aankomt bij de ingang van de garagepoort, hoeft u alleen maar op een paar knoppen te drukken en de auto komt terug waar u hem hebt achtergelaten.

  Welke auto heeft de grootste bestuurdersstoel?

Tesla Model S

Tesla is op dit moment een van de meest interessante bedrijven op de planeet om verschillende redenen. Ten eerste is Tesla letterlijk een revolutie in de auto-industrie begonnen door de elektrische motor te introduceren. Naast de motor zelf, pionierde Tesla ook met futuristische technologie zoals de Smart Summon Mode.
De Smart Summon Mode is vooral bedoeld voor krappe parkeerplaatsen waar je niet genoeg ruimte hebt om in of uit de auto te stappen. Het systeem zelf is in staat om parallel of loodrecht te parkeren, maar de toegevoegde functie hier is de mogelijkheid om niet in de auto te zitten terwijl deze de parkeerplek in- of uitrijdt.

Audi A8

De Audi A8 is het vlaggenschip van Audi’s luxe sedan, en als zodanig is de Audi A8 een beetje een technologiefestival. Hoewel de A8 dit of volgend jaar toe is aan een grondige opfrisbeurt, is hij nog steeds uitgerust met Audis AI Park Assist Package, dat het hele parkeerproces een stuk eenvoudiger moet maken.

Het systeem maakt gebruik van een 360-graden 3D-camera met veel ultrasone sensoren die de auto op veel verschillende manieren kunnen parkeren. De auto zal alles doen, het enige wat je hoeft te doen is hem zijn gang laten gaan. Daarnaast kan de A8 ook met een mobiele telefoon buiten de auto worden bediend als je een krappe parkeerplek wilt naderen of verlaten.

  Beste elektrische auto's voor een eerste auto

BMW 5-Serie

De BMW 5-Serie is een van de meest iconische vierdeurs executive sedans aller tijden, en het is zeker een van de beste BMW modellen die ooit zijn geïntroduceerd. Als zodanig is de 5-Serie altijd voorzien van veel indrukwekkende technologische oplossingen, en de park assist systemen zijn uiterst interessant dankzij een speciale sleutel.

De 5-Serie kan al het gewone parkeerwerk doen zonder menselijke tussenkomst. Dat betekent dat de 5-Serie in staat is om de besturing, het gas- en rempedaal en de versnellingen zelf te bedienen. Het meest indrukwekkende kenmerk van de 5-Serie is de speciale sleutel met afstandsbediening en een speciaal aanraakscherm.

Ford Expedition/Ford F150

De Ford Expedition en de nieuwe Ford F150 maken beide gebruik van afgeleiden van dezelfde parkeerhulpsystemen. Deze systemen kunnen de auto parkeren zonder menselijke tussenkomst. Ze zijn ook in staat om de parkeerplek zonder enige interventie te verlaten, terwijl ze profiteren van een speciale 360-graden zijdelingse sensortechnologie.

Dit betekent dat zelfs deze enorme SUV’s/Pickups voor u parallel kunnen parkeren. Het is zeker zinvoller om dergelijke technologie te gebruiken in een enorme auto dan in een subcompacte hatchback. Ford heeft er dan ook voor gezorgd dat het systeem betrouwbaar is en altijd klaar staat om te helpen.

FAQ Sectie

Zijn parkeerhulpsystemen de moeite waard?

De noodzaak van een parkeerhulpsysteem is sterk afhankelijk van de bestuurder en de auto in kwestie. Als u een ervaren, zelfverzekerde bestuurder bent die weet hoe hij een auto in elke situatie moet parkeren, dan is parkeerhulp voor u niet meer dan een gimmick, vooral als u in een vrij compacte auto rijdt.

  Wat is de lelijkste auto?

Aan de andere kant, als je rijdt een enorme auto, of je gewoon niet de ervaring of / en het vertrouwen als het gaat om parallel parkeren, deze systemen zeker wel van pas komen. Of u het nu nodig hebt of niet, een extra paar ogen komt altijd van pas.

Welke auto’s hebben het meeste baat bij een park assist systeem?

Als u de lijst met de beste parkeerhulpsystemen hierboven bekijkt, is er een terugkerend thema bij alle genoemde auto’s. Ze zijn groot en soms moeilijk om uit te kijken. Dit soort auto’s hebben het meeste baat bij park assist systemen.

Moet ik een auto met park assist technologie kopen?

In de meeste gevallen, nee. Het is niet nodig om alleen op basis van dit systeem een auto te kopen. Als u denkt dat u er geen voordeel bij zult hebben, waarom zou u dan geld verspillen. Fabrikanten realiseren zich dit, dus hebben ze de neiging om de niet zo populaire opties te bundelen met de meest populaire, zodat ze een behoorlijke winst kunnen maken.

Als u niet over het nodige vertrouwen om te parkeren in welke manier of vorm dan ook, moet je oefenen, want het is een essentieel aspect van autobezit. Mensen moeten nooit volledig vertrouwen op deze systemen, en ze moeten altijd direct beschikbaar zijn om de controle over te nemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts