Welke auto heeft het beste automatische remsysteem?

AEB of automatisch noodremsysteem is een systeem in moderne auto’s dat u een extra beschermingslaag biedt als er iets misgaat. Deze systemen zijn ontworpen om uw omgeving in de gaten te houden en op de rem te trappen als het systeem van mening is dat u in gevaar bent om tegen een voertuig te botsen.

Deze systemen mogen niet in de plaats van uw bewustzijn terwijl op de weg, omdat ze zijn er meestal om u te voorzien van de hulp die nodig is als je niet van toepassing zijn de remmen te zijner tijd. Zorg er daarom altijd voor dat u alles wat er om u heen gebeurt bewust in de gaten houdt, en lees dit artikel om erachter te komen welke auto’s de beste AEB-systemen op de huidige markt bieden.

De nieuwe Honda Civic is een geweldige optie voor diegenen die een superieure allround auto willen met alle veiligheidsvoorzieningen, zonder dat ze daarvoor veel geld hoeven uit te geven. De Hyundai Palisade is min of meer hetzelfde als het gaat om middelgrote SUV’s en de Honda Accord biedt dezelfde set van voordelen voor de mid-size sedan markt.

Als u een compacte SUV wilt die ook superieure veiligheidssystemen biedt, waaronder AEB, moet u zeker eens kijken naar de Mazda CX-5. Tot slot, als u een meer premium auto wilt die alles biedt vanuit een veiligheidsstandpunt en ook wenselijk en luxueus is, kijk dan zeker naar de Audi A4 Allroad.

Honda Civic

De Honda Civic wordt algemeen beschouwd als een van de beste allround auto’s op de markt van vandaag, omdat hij praktisch, efficiënt en betrouwbaar is tegen een redelijk haalbare prijs. Bovendien is de hele rijervaring gevuld met opwinding omdat de Civic zowel een dynamisch als een rustig chassis heeft.

  Wat is een goede SUV voor een groot persoon?

Het beste aan de nieuwe Honda Civic is echter dat hij af fabriek is uitgerust met Honda’s Sensing veiligheidssysteem. Dit systeem omvat ook AEB en het stelde de Civic in staat om de hoogst mogelijke veiligheid rating van IIHS verdienen waardoor het een van de veiligste auto’s op de markt van deze dagen.

Hyundai Palisade

De nieuwe Hyundai Palisade is ook een geweldige all-round auto als het gaat om praktische bruikbaarheid, comfort, efficiëntie en betrouwbaarheid. Hij heeft een stijlvol exterieur en een mooi interieur met veel hoogwaardige materialen, zoals leer en aluminium. Hij biedt plaats aan zeven passagiers en heeft een betaalbaar prijskaartje.

De Palisade wordt af fabriek geleverd met een groot aantal veiligheidsvoorzieningen, waaronder AEB, lane keep assist, een waarschuwingssysteem voor achterpassagiers en geavanceerde adaptieve cruise control. Net als de Civic heeft ook de Palisade de hoogste veiligheidsscore van de IIHS gekregen, zowel voor de software-oplossingen als voor de veiligheidsgerichte techniek.

Honda Accord

Kiezen tussen de Honda Accord en de Toyota Camry is een lastige keuze, maar het lijkt erop dat de nieuwe Accord het momenteel beter doet dan de Camry, vooral als het gaat om rijervaring en praktische bruikbaarheid. De nieuwe Accord is net zo betrouwbaar en efficiënt, maar ziet er misschien ook wel iets spannender uit.

De Accord komt ook uit de fabriek met Honda’s Sensing-groep van veiligheidssystemen, die ook AEB en vele andere nuttige software veiligheidsoplossingen omvat. Hierdoor verdient de Accord ook de IIHS’s Top Safety Pick+.

  Kun je de wielmaten van een auto veranderen?

Mazda CX-5

Compacte SUV’s en crossovers worden steeds populairder, zowel in de VS als in Europa, wat betekent dat auto’s zoals de Mazda CX-5 als uiterst begeerlijk worden beschouwd. De CX-5 biedt echter veel meer dan alleen het juiste segment, want hij biedt een superieure dynamiek, betrouwbaarheid en prijs in vergelijking met de meeste andere compacte SUV’s op de markt.

Op het gebied van veiligheid is de CX-5 af-fabriek uitgerust met AEB, dodehoek-bewaking, voorwaartse botsing-vermijding en achterwaartse kruisverkeerswaarschuwing, wat de CX-5 tot een superieure compacte SUV maakt op het gebied van veiligheid. De CX-5 heeft ook de Top Safety Pick + grade van de IIHS, wat de veiligheid nog eens onderstreept.

Audi A4 Allroad

De Audi A4 kan gemakkelijk worden beschouwd als de perfecte auto voor meerdere doeleinden omdat hij een verhoogde rijpositie biedt in vergelijking met een gewone A4 en ook superieure praktische voorzieningen biedt aan zowel de Avant-versie van de A4 als de sedan-versie.

Wat de veiligheid betreft, wordt de A4 Allroad af fabriek geleverd met AWD, iets wat je wilt als je de veiligheid wilt handhaven, ongeacht hoe ruw de rij-omgeving kan zijn. Als klap op de vuurpijl heeft de A4 ook nog eens de IIHS-beoordeling Top Safety Pick+ gekregen.

FAQ Sectie

Zijn automatische remsystemen de moeite waard?

Deze systemen zijn inderdaad de moeite waard, vooral als ze standaard bij de auto worden geleverd. Zelfs als dat niet het geval is, zijn de kosten lager in vergelijking met veel andere onnodige extra opties, dus is het zinvol om voor AEB te kiezen voor de extra veiligheid.

  Wat is de veiligste auto met vierwielaandrijving?

Dergelijke systemen zijn inderdaad de moeite waard omdat u nooit op veiligheid wilt beknibbelen. U moet er echter nooit op vertrouwen dat deze systemen uw reactie in een lastige situatie zullen verbeteren.

Wat maakt een auto veilig?

De veiligheid van moderne auto’s berust zowel op slimme techniek als op software-oplossingen zoals AEB of andere ADAS goodies. De belangrijkste factoren voor de veiligheid zijn effectieve kreukelzones om de botskrachten van de bestuurder weg te leiden en essentiële veiligheidssystemen zoals airbags, veiligheidsgordels en ABS.

Maar ook systemen zoals AEB, systemen om botsingen te vermijden, lane keep assist en dodehoekbewaking zijn nuttig voor de algemene veiligheid van de auto. Om de veiligste auto op de markt te kopen, moet u zeker de crashtests van IIHS of EURO NCAP controleren.

Welke autotypes zijn het veiligst?

De veiligste auto’s op de markt zijn auto’s die door ervaren en aangewezen bestuurders worden bestuurd. Als u echter wilt weten welke types van auto’s de neiging hebben om de hoogste veiligheidsreferenties te bieden, moet u zeker kijken naar SUV’s, minivans en sedans.

Dit zijn de veiligste auto’s op de markt omdat ze groot zijn en ze hebben de neiging om de hoogste hoeveelheid van de veiligheid kit te houden, zowel uit de fabriek en indien volledig uitgerust.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts