Welke auto heeft het beste zonnedak?

Een zonnedak is een vernuftig stukje technologie dat het interieur van een auto minder somber en aangenamer maakt. Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan een kleiner of een groter zonnedak, een dak dat open kan of een vast dak, in dit artikel vindt u de beste zonnedaken die vandaag de dag beschikbaar zijn op moderne auto’s.

De Tesla Model 3 is een auto met het beste zonnedak ter wereld op dit moment, omdat de Model 3 standaard wordt geleverd met een enorm zonnedak. Als u echter een meer betaalbare auto wilt die toch een indrukwekkend zonnedak biedt, moet u zeker eens kijken naar de compacte Ford Fiesta hatchback.

Als u een ruime, maar relatief compacte auto met een heerlijk zonnedak wilt, moet u zeker eens kijken naar de Volvo V60. De onlangs uitgebrachte Hyundai Tucson biedt een groot schuif panoramisch zonnedak dat zowel massief als openbaar is, wat tegenwoordig niet zo gebruikelijk is bij massieve zonnedaken.

En als u op zoek bent naar luxe, dan heeft de Ferrari GTC4 Lusso het mooiste panoramische zonnedak van alle luxe sportauto’s die te koop zijn. De BMW X7 heeft een functie die “BMW SkyLounge” heet en die ongelooflijk sfeervolle verlichting integreert in een gigantisch panoramisch zonnedak.

Tesla Model 3

Als het op grote zonnedaken aankomt, doet bijna geen enkel ander merk het zoals Tesla. De Tesla Model 3 heeft virtueel een panoramisch zonnedak als het dak zelf, maar het is niet te openen. Geen enkel ander merk dan Tesla heeft zo’n groot glazen dak gemaakt, en als je bedenkt dat het standaard wordt geleverd, is het geen wonder dat de Model 3 de taart steelt.

  Wat is de levensduur van een hybride auto?

Naast een indrukwekkend glazen dak, is de Model 3 de beste EV op de markt op dit moment omdat hij aanzienlijk minder kost dan de meeste van de concurrentie, terwijl hij nog steeds meer biedt dan de meeste van de concurrentie. Dat gezegd zijnde, kunt u gebruik maken van Tesla’s Supercharger netwerk dat nog steeds het allerbeste is in de industrie.

Ford Fiesta

Je hoeft geen enorme bedragen uit te geven om een auto met een groot zonnedak te krijgen, en de Ford Fiesta is er om dat te bevestigen. De Fiesta biedt een groot openklapbaar zonnedak, wat niet zo gebruikelijk is op auto’s die zo klein zijn als deze. Vanuit het oogpunt van waarde, de Fiesta biedt de beste zonnedak van alle auto’s hier vermeld.

Naast het zonnedak zelf, is de Fiesta een geweldige kleine auto voor in de stad. Met de keuze uit een aantal krachtige motoren is de Fiesta ook pittig genoeg om op de snelweg te rijden. De betrouwbaarheid is meer dan behoorlijk en dat geldt ook voor de standaarduitrusting. Dat gezegd hebbende, moet je wel extra betalen voor het pannendak.

Volvo V60

Volvo is een merk dat bekend staat om het maken van auto’s op executive-niveau met een streepje voor wat betreft veiligheid. De V60 is praktisch, ziet er goed uit, zit vol mooie materialen, heeft een mooi interieurdesign en biedt bovendien een groot en openklapbaar zonnedak. Hoe u ook over Volvo als merk denkt, u kunt niet ontkennen dat de nieuwere Volvo’s allesbehalve indrukwekkend zijn.

De betrouwbaarheid is geweldig en dat geldt ook voor de brandstofefficiëntie. Toch is de V60 niet zo leuk om in te rijden, zeker niet als je hem vergelijkt met sommige van zijn Duitse rivalen. Bovendien loopt Volvo nog steeds achter op de Duitsers als het gaat om AWD.

  Wat is de snelste gezinsauto?

Ferrari GTC4 Lusso

Vrijwel elke auto op deze lijst biedt een groot panoramisch glazen dak, maar geen enkele auto naast de GTC4 Lusso heeft zo’n groot glazen paneel zonder enige vorm van versteviging in het midden. Dit betekent dat de Lusso het grootste glazen paneel van alle auto’s op deze lijst heeft.

Het paneel op de GTC4 Lusso kost echter maar liefst 32.000 euro en is daarmee het duurste panoramadak op deze lijst.

BMW X7

De BMW X7 is een full-size luxe SUV 7-zitter kolos die luxe en comfort combineert met sportiviteit en technologie. Geen enkele auto op deze lijst biedt zo’n geavanceerd zonnedak als dat van de X7. Dankzij de geïntegreerde sfeerverlichting ziet het “SkyLounge”-zonnedak in de X7 er oogverblindend cool uit.
Afgezien van het pannendak zelf, is de X7 een geweldige SUV. Van alle 7-zits SUV’s die op dit moment op de markt zijn, is de X7 een van de allerbeste die er zijn.

FAQ Sectie

Welke auto heeft het duurste zonnedak?

Hoewel Ferrari u $32.000 vraagt voor een glazen dak, is dat bij lange na niet de duurste optie op de huidige automarkt. Die eer gaat naar de Bugatti Chiron hypercar van miljoenen dollars, die u kunt krijgen met een “SkyView” panoramisch glazen dak van 150 dollar, wat absurd klinkt.

Het klinkt absurd omdat de glazen panelen niet zo groot of indrukwekkend zijn. Ze kunnen niet worden geopend en ze bestaan uit twee kleinere glazen dakpanelen. Ze zien er wel mooi uit, maar niet $150k mooi.

  Zijn auto's met zonnedaken de moeite waard?

Wat is het verschil tussen een zonnedak en een panoramisch dak?

Er zijn geen verschillen tussen een zonnedak en een panoramisch dak op zich, maar mensen hebben de neiging om ze anders te zien, afhankelijk van hun gezichtspunt. Het is vermeldenswaard dat de allereerste zonnedaken niet eens van glas waren, maar dit soort daken zijn al lang in de vergetelheid geraakt.

De meeste moderne auto’s hebben ofwel een kleiner glazen paneel dat in een of andere vorm kan worden geopend, ofwel een groter glazen paneel dat gedeeltelijk kan worden geopend, ofwel een massief glazen paneel dat meestal niet kan worden geopend. Een moonroof is ook precies hetzelfde, maar mensen hebben de neiging te geloven dat dit allemaal verschillende zijn.

Moet ik een auto met een zonnedak kopen?

Dat hangt ervan af wat u het belangrijkst vindt aan een auto. Als u waarde hecht aan prestaties, bent u beter af zonder, want een zonnedak verhoogt het zwaartepunt van uw auto en vermindert ook de structurele integriteit als het zonnedak niet voldoende geschoord is.

Als het u echter niet om de prestaties te doen is, zorgt een auto met een zonnedak ervoor dat het interieur een stuk lichter aanvoelt. Als je dat koppelt aan extra ventilatie en een iets beter uitziende auto, is een zonnedak een zeer goede optie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts