Welke Tesla heeft een zonnedak?

Auto’s met een zonnedak zien er niet alleen geweldig uit, maar deze functie laat ook meer natuurlijk licht binnen dan wat een typische glazen ruimte zou bieden. En omdat er meer licht in de auto komt, lijkt de cabine groter. Maar welke Tesla wordt geleverd met een zonnedak?

Op dit moment wordt er geen Tesla geproduceerd met een zonnedak. De 2012 Tesla Model S had echter twee dakopties: een panoramisch zonnedak en een conventioneel dak in aluminium carrosseriekleur. Tesla is echter gestopt met het produceren van Model S met een panoramisch zonnedak, omdat het verschillende betrouwbaarheidsproblemen had.

Sommige mensen denken nog steeds dat verschillende Teslas tot op heden met een zonnedak worden geleverd. Dit is niet correct, omdat ze meestal glazen dak en zonnedak verwarren. Tesla Model 3, Y, X, en S hebben allemaal een glazen dak. Dit dak maakt de cabine luchtig en ruimtelijk.

Is het mogelijk om een zonnedak te installeren op een Tesla Model 3, Y, of X?

Het is mogelijk om een aftermarket zonnedak te installeren op de Tesla Model 3 en Model Y. U zult echter heel wat aanpassingen moeten doen aan deze auto’s om dit mogelijk te maken. Daar komt nog bij dat u veel zult moeten uitgeven. Het zonnedak zal echter niet veel veranderen aan de restwaarde van de auto.

Niettemin, als u een aftermarket zonnedak op de Tesla Model X wilt installeren, zal dit niet mogelijk zijn. De belangrijkste reden hiervoor zijn de falcon-wing deuren. Deze deuren nemen een groot deel van het dak in beslag, waardoor het nog moeilijker wordt om iets eenvoudigs als een dakdrager te installeren.

Welk dak is beter – panoramisch zonnedak of glazen dak?

Tussen 2012 en 2018 konden mensen bij Tesla kiezen tussen een Tesla Model S met een panoramisch zonnedak of een aluminium carrosseriekleurig dak. Het zonnedak was eleganter en praktischer dan het traditionele dak met aluminium carrosseriekleur. Maar vanwege de betrouwbaarheidsproblemen besloot het bedrijf in 2016 het glazen dak te introduceren.

  Gaan Tesla's vaak stuk?

Dus, als u een dak wilt dat natuurlijk licht en lucht in de cabine toelaat, dan is het panoramisch zonnedak het beste dak. Maar als je een dak wilt dat licht binnenlaat en betrouwbaarder is, dan is het glazen dak de betere keuze. Trouwens, de huidige Tesla-modellen worden geleverd met een glazen dak.

Wilt u een Tesla met een panoramisch zonnedak, dan zult u op zoek moeten naar de 2012 Tesla Model S auto’s. Deze zijn moeilijk te vinden en ze kunnen duur in onderhoud zijn.

Kenmerken van de 2012 Tesla Model S

Uiterlijk

De 2012 Tesla Model S met panoramisch zonnedak ziet er goed uit met een moderne afwerking. Hij heeft vier varianten om uit te kiezen, waaronder de Tesla Model S sedan, performance, signature, en signature performance. Al deze varianten zijn 4-deurs sedans met achterwielaandrijving.

Net als het nieuwste Tesla Model S-gamma, heeft ook de 2012-versie een luxueus en ruim interieur. Hij biedt plaats aan 5 personen met een optionele naar achteren gerichte derde-rij stoel. Daarnaast beschikt hij over een 17-inch display, waarop bijna alles in de auto wordt bediend.

Bovendien is dit het model dat Tesla populairder heeft gemaakt en Duitse auto’s de wind uit de zeilen heeft genomen. Het is nog steeds een van de beste sedans op de markt en de beste elektrische sedan ooit gebouwd.

Prestaties

In tegenstelling tot zijn nieuwste tegenhanger was deze auto niet erg snel, maar hij was nog steeds sneller dan de concurrentie. De 2012 Tesla Model S accelereert van 0 naar 60 in 4,6 seconden, wat destijds uitstekend was. Op dit moment kan de Tesla Model S van 0 naar 60 accelereren in 2,3 seconden.

  Is Aiways net zo goed als Tesla?

FAQ

Hebben Tesla Model 3, Y, en X een zonnedak?

Nee, alleen Tesla Model S wordt geleverd met een zonnedak. Bovendien zijn alleen de 2012 tot 2018 Tesla Model S modellen voorzien van een panoramisch zonnedak. Alle Tesla Model S die na 2018 zijn gemaakt, hebben een glazen dak, net als de andere Tesla-modellen. Ja, Tesla Model X, Y, en 3 hebben glazen daken.

Hoe kan ik een Tesla Model S met een zonnedak vinden?

Als u op zoek bent naar een Tesla met een zonnedak, zult u deze moeten verwerven via particuliere eigenaren of Tesla Used Inventory. Ook al zijn privéverkopen goedkoper en sneller om een Tesla te kopen, de beste manier om een tweedehands Tesla te kopen is via Tesla Used Inventory.

In tegenstelling tot het kopen van de 2012 Tesla Model S via een particuliere eigenaar, bent u bij het kopen via de Tesla Used Inventory verzekerd van de staat van de auto. Dit komt omdat Tesla Used Inventory een 145 punten inspectie en een Used Vehicle Limited Warranty biedt.

Wat een particuliere verkoper of eigenaar niet aanbiedt, zijn foto’s van de auto. Maar omdat het inspectie en garantie van de fabrikant biedt, is het de beste optie om te voorkomen dat u een problematische auto koopt.

Maakt Tesla nog auto’s met een zonnedak?

Nee, Tesla maakt geen auto’s meer met een zonnedak. Tesla maakte vroeger Tesla Model S met twee dakopties; een panoramisch zonnedak en een aluminium carrosseriekleurig dak. In 2018 stopte het bedrijf echter met het maken van Tesla’s met zonnedaken vanwege betrouwbaarheidsproblemen.

  Wat is Tesla Summon modus?

Waarom heeft Tesla zich ontdaan van het zonnedak?

De belangrijkste reden waarom Tesla het panoramisch zonnedak heeft gedumpt, is dat het tijdens hevige regenval water lekte via het dak. Dit was voornamelijk te wijten aan een fabricagefout die ervoor zorgde dat het panoramisch schuifdak telkens wanneer het geopend of gesloten werd, zijn dichtingen beschadigde. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat Tesla terugroepacties uitvaardigde.

Hoe werkt het Tesla panoramisch zonnedak?

Het panoramisch zonnedak werd bediend door volledig instelbare instellingen vanaf het touchscreen menu of het stuurwiel in sommige scenario’s. Deze instellingen konden worden gebruikt om het zonnedak te openen of te sluiten. Het dak klapt omhoog en schuift weer terug langs de rails aan de bovenkant van de auto, terwijl aan de voorkant een kleine voorruit opengaat.

Bottom line

De enige Tesla met een zonnedak is de 2012 Tesla Model S. Tesla produceert niet langer auto’s met een zonnedak of panoramisch zonnedak. Als u dus een Tesla met zonnedak wilt, zult u moeten zoeken naar een tweedehands Tesla Model S uit 2012 met deze voorziening.

Tesla stopte met het maken van Tesla Model S auto’s met zonnedaken vanwege de betrouwbaarheidsproblemen die ze veroorzaakten. In plaats daarvan heeft Tesla gekozen voor auto’s met glazen daken, die vergelijkbare voordelen bieden als het zonnedak, maar betrouwbaarder zijn. Glazen daken zijn te vinden op Tesla Model 3, Y, X, en S.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts