Hoe lang gaat een Volvo-motor mee?

Met de juiste zorg en tijdig onderhoud kunnen Volvo-motoren meer dan 20 jaar of meer dan 200.000 mijl meegaan.

Volvo’s zijn altijd beroemd geweest om hun duurzaamheid en veiligheid. De oude Volvo-modellen uit de jaren ’80 en ’90 worden vandaag de dag nog steeds door veel mensen gebruikt. Met de juiste zorg zijn de motoren ontworpen om een lange tijd mee te gaan, dankzij hun superieure materiaal en indeling.

Lange levensduur van de motor

De kwaliteit van de motor is absoluut belangrijk bij de aankoop van een auto. Het stelt klanten in staat een auto langer te gebruiken, en het helpt ook bij de verkoop van een auto. Als iemand een tweedehandsauto koopt, moet hij zich zorgen maken over veel dingen zoals de duurzaamheid van de motor, de ongevalgeschiedenis, de geschiedenis van grote reparaties en nog veel meer. Er zijn veel factoren die de levensduur van de motor beïnvloeden.
Hypothetisch gezien is er geen absolute levensduur van een motor. De levensduur van motoren is gebaseerd op vele factoren, waaronder:

 • Het gebied waarin u woont. Als u bijvoorbeeld in een gebied met veel terrein woont, zal de motor niet zo lang meegaan in vergelijking met een vlak gebied.
 • Het type auto. Vrachtwagenmotoren gaan hoogstwaarschijnlijk minder lang mee dan automotoren.
 • Het belangrijkste is de hoeveelheid moeite die u doet om het leven van uw motor te verlengen door tijdig olie te verversen en onderhoud uit te voeren.

Volvo-motoren

Volvo maakt al jaren zijn eigen motoren. De motoren die ze produceren zijn straight engines. Ze zijn zeer zuinig in brandstofverbruik en hebben sterk gietijzer. De indeling en warmteafvoersystemen zijn behoorlijk in hun motoren. Volvo richt zich op minder cilinders, maar met hoge prestaties.

  Is de Volvo XC90 het geld waard?

Lange levensduur

De motoren van Volvo zijn behoorlijk betrouwbaar. Veel oudere motoren in auto’s uit de jaren 1980 draaien nog steeds zonder grote problemen. Mensen hebben de levensduur van Volvo motoren op vele forums gemeld. Gemiddeld gaan de motoren meer dan 200.000 mijl mee. Er zijn echter ook enkele uitzonderingen. Het VEA-programma van Volvo heeft een aantal echt duurzame motoren voortgebracht.
Er zijn twee soorten Volvo benzinemotoren: 1.5 liter en 2.0-liter motoren. De motoren die zij produceren zijn alle viercilindermotoren, behalve de driecilindermotoren die zij voor Geely maken. Enkele recent geproduceerde motoren zijn

 • B3154T – gebruikt in de XC40 T3 sinds 2019
 • B3154T2 – gebruikt in de XC40 T3 sinds 2020
 • B3154T3 – gebruikt in de XC40 T2 sinds 2019
 • JLH-3G15TD – gebruikt door meerdere autofabrikanten.
 • B4154T4 – gebruikt in de 2015-2018 V40, en de S60
  Volvo biedt zijn klanten ook premium zorg aan voor het welzijn van de motor van de auto. Volvo service care is een van de beste in het tevreden stellen van hun klanten. Ze helpen hun klanten door persoonlijke contactnummers te geven van technici die op tijd service kunnen verlenen. Service 2.0 is een recent initiatief van Volvo om de klanten te helpen en het hen gemakkelijker te maken.
  Zij hebben ook de Lifetime Parts & Labor Warranty geïntroduceerd, waarbij u één keer betaalt voor een vervangen onderdeel en er daarna nooit meer voor hoeft te betalen. Dat alles en het tijdig verversen van de olie zorgen ervoor dat de motoren langer meegaan.
  Wat is veiliger, Volvo of Audi?

Kilometerstand

Volvo is recordhouder in het Guinness Book World Records voor wat betreft de levensduur in kilometers. Volvo staat zelfs op de eerste en derde plaats in dit record. De reden hiervoor is hun 100 jaar ervaring in het maken van sterke motoren die gebouwd zijn om lang mee te gaan en de tand des tijds te doorstaan.
De reden dat hun motoren zo lang meegaan, is hun kracht. De kracht zit zelfs in hun embleem, dat een alchemistisch symbool voor ijzer is. Dit definieert hun belangrijkste prioriteit bij het maken van de motoren die stevig en duurzaam zijn.
De klanten die het Guinness Book World Records haalden, hebben respectievelijk een Volvo 1800-S uit 1966 en een 979 245 GL wagon. Zij meldden dat het geheim achter zoveel kilometers en een lange levensduur gewoon het regelmatig verversen van de olie en het volgen van het opgegeven onderhoudsschema is.

Volvo-motoren zijn gemaakt om lang mee te gaan

Volvo maakt ongetwijfeld een van de beste en duurzaamste motoren op de markt. Ze staan er ook om bekend. De oudere motoren waren een succes volgens veel tevreden klanten, en de nieuwere motoren onder het VEA-programma zijn ook een succes. De T6-motor van de S60 is gerangschikt als de beste motor die Volvo heeft geproduceerd en ook als een van de beste motoren ter wereld op dit moment.
Daarom hebben de Volvo-motoren absoluut de neiging om lang mee te gaan. Een goede verzorging kan hun leven nog langer maken. Als iemand van een bepaalde Volvo wil genieten, dan kan hij daar jaren plezier van hebben, als hij maar goed voor de auto zorgt.

  Volvo vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

FAQ

Voor welke bedrijven maakt Volvo motoren?

Volvo-motoren staan bekend om hun levensduur en uithoudingsvermogen. De auto’s zelf hebben een lange levensduur dankzij hun briljante engineering en buitengewone materiaal. Daarom zijn er enkele andere bedrijven die motoren van Volvo kopen. Dit zijn onder andere:

 • Proton
 • Lynk en co
 • Geely
 • London EV Company (LEVC)

Wat zijn enkele van de langst meegaande motoren?

De levensduur van een motor hangt normaal af van de gebruiker en de omgeving. Maar ook de vervaardiging en het gebruikte materiaal zijn enkele van de belangrijkste redenen. Dit zijn enkele van de beste en duurzaamste motoren die ooit zijn geproduceerd:

 • Bentley’s fabelachtige 6¾-liter V8-motor – gemaakt in 2020
 • Opel CIH – gemaakt van 1965 tot 1998
 • Rover V8-motor – gemaakt van 1960 tot 2006
 • AMC Straight Six – gemaakt van 1964 tot 2006
 • Citroën 2CV – gemaakt van 1948 tot 1990

Wat zijn de beste manieren om een automotor gezond te houden?

Er zijn veel manieren om uw motor gezond en goed lopend te houden. Sommige mensen gebruiken hun motor zelfs meer dan 10 jaar. Er zijn echter ook veel mensen die hun motor al na een veel kortere periode stuk krijgen.
De manier waarop u uw auto gebruikt en hoe vaak u hem binnenbrengt voor onderhoud, maken een enorm verschil in hoe lang hij meegaat. Hier zijn enkele manieren om uw motor gezond te houden:

 • Ververs de olie regelmatig
 • Controleer op lekken
 • Controleer altijd het motorlampje
 • Vervang altijd de bougie volgens het aanbevolen schema
 • Vervang het oliefilter
 • Vervang het luchtfilter

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts