Wat is veiliger, Volvo of Audi?

Hoewel beide behoorlijk goed scoren op het gebied van veiligheidsmaatregelen, overtreft Volvo Audi in de veiligheidscategorie.

Volvo heeft zijn sporen verdiend als het gaat om veiligheidsvoorzieningen. Ze zijn hun bedrijf letterlijk begonnen om hun klanten betere veiligheid te bieden. Audi bestaat ook al een tijdje en is behoorlijk goed in veiligheidsmaatregelen. Ze kunnen echter niet echt concurreren met Volvo op het gebied van veiligheidsvoorzieningen.

Auto veiligheidsvoorzieningen

Auto veiligheid betekent in feite hoe een auto zou omgaan met elke vorm van crash. Auto veiligheid is altijd een belangrijke prioriteit geweest voor veel mensen en auto veiligheidsvoorzieningen zijn verdeeld in twee soorten, actieve veiligheidsvoorzieningen en passieve veiligheidsvoorzieningen.

Actieve veiligheidskenmerken

Actieve veiligheidsvoorzieningen bestaan uit de factoren die van pas komen voordat een auto verongelukt. Ze kunnen ook worden genoemd auto-ongeluk preventiemaatregelen. Ze omvatten zaken als het gewicht van het voertuig, het zwaartepunt, de balans en de wegligging, maar ook een betere afstelling van de bestuurdersstoel en grip op de banden.

Veiligheidsvoorzieningen die tot de actieve veiligheid worden gerekend zijn onder meer botswaarschuwing, elektronische stabiliteitscontrole, achteruitrijsensoren en een antiblokkeerremsysteem.

Passieve veiligheidsvoorzieningen

Deze voorzieningen komen van pas als een auto gecrasht is. Deze systemen worden automatisch geactiveerd bij een botsing en helpen verwondingen te beperken en veiligheid te bieden aan de inzittenden. Passieve veiligheidskenmerken zijn onder meer gelaagd glas, airbags, elektronische voetgangersbeschermingssystemen en veiligheidsgordels.

Testmethoden

Er zijn verschillende organisaties die de veiligheid van auto’s testen en beoordelen op basis van hun veiligheid en crashpreventie. Enkele gerenommeerde organisaties zijn de IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) en de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

  Wat is de beste dieselauto gemaakt door Audi?

Auto’s doorlopen een strenge testfase en worden getest met testscenario’s voor frontale, achterwaartse en zijdelingse botsingen. Deze organisaties beoordelen de auto’s vervolgens op basis van hun doeltreffendheid in deze tests.

Veiligheidsbeoordelingen Audi

Audi heeft het erg goed gedaan op het gebied van veiligheidsvoorzieningen, en ze zijn de laatste tijd behoorlijk gerangschikt. In 2021, hebben sommige Audi modellen zelfs top veiligheidsawards ontvangen van de IIHS. Acht van hun modellen zijn gerangschikt in IIHS rankings. Dit maakt Audi een behoorlijk veilig merk. De bekroonde auto’s zijn onder andere de A5 Sportsback, de Q8, de e-tron en de A6.

Audi veiligheidsvoorzieningen

Audi heeft zich de laatste tijd verbeterd in de categorie remmen. Het introduceerde ook de pre-sense rijhulptechnologie. Deze technologie maakt gebruik van camera’s en kan de bestuurder waarschuwen voor mogelijke ongevalsituaties. Bij snelheden onder 25 mph, kan het ernstige ongevallen voorkomen. Het kan ook de voetgangers beschermen wanneer de auto rijdt met snelheden tot 52 mph.

Audi’s zijn ook uitgerust met adaptieve cruise control en een top view camera systeem. Dit systeem helpt de bestuurder om een veilige afstand tot andere auto’s te bewaren. Duitse auto’s zijn altijd goed geweest op het gebied van veiligheidsmaatregelen, en Audi bewijst dat.

Volvo Veiligheidsbeoordelingen

Volvo, het verstandige Zweedse bedrijf dat het is, is altijd een handelsmerk geweest voor de veiligheid van auto’s. Veiligheid is altijd hun nummer één prioriteit geweest en hun auto’s hebben elk jaar vijf sterren gekregen. De Volvo XC90 werd door de NHTSA beloond met vijf sterren en is een van de veiligste auto’s ter wereld. Ook de IIHS heeft de Volvo V60’s dit jaar nog uitgeroepen tot top safety pick+.

  Volvo vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Volvo maakt van de veiligheid van zijn topauto’s al jaren een prioriteit met de nadruk op structurele integriteit en veiligheidsvoorzieningen. Van Volvo’s kleine line-up van zeven auto’s zijn ze allemaal onderscheiden met veiligheidsprijzen in hun eigen categorie.

Volvo-veiligheidsvoorzieningen

Volvo was de eerste autofabrikant die een aantal veiligheidsvoorzieningen uitvond, zoals:

 • Een dode hoek informatie systeem
 • Voetgangersdetectie met remsysteem
 • Drie-punts veiligheidsgordels
 • Achterwaarts gerichte kinderzitjes
  Volvo gebruikt extra sterk carrosseriemateriaal om een uitzonderlijke beschermkooi te bieden. Alle Volvo’s zijn standaard voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals:
 • Elektronische Stabiliteits Controle
 • Rolstabiliteitscontrole
 • Bestuurderswaarschuwingsregeling
 • Opblaasbare gordijnen
 • Bescherming tegen zweepslag
 • Hulp bij rijstrookcontrole

Wat is veiliger? Volvo, zeker.

Audi scoorde een gemiddelde USN veiligheidsscore van 9,56 op 10. Dat is een behoorlijk goede score op het gebied van veiligheid. Volvo scoorde echter een veel hogere gemiddelde USN Safety Score van 9,90/10. De IIHS- en NHTSA-ranglijsten hebben Volvo ook altijd als een van de beste beoordeeld.

Uiteindelijk hebben beide auto’s behoorlijk goede veiligheidsvoorzieningen en crashpreventie, maar Volvo wint gewoon de strijd. Volvo heeft een lange geschiedenis in het verzekeren van zijn klanten van de beste kwaliteit veiligheidsmaatregelen. Misschien dat Audi in de toekomst Volvo zal overtreffen, maar vooralsnog wint Volvo ruimschoots.

FAQ

Wat zijn de veiligste auto’s?

Hoewel veilige auto’s ongevallen kunnen helpen voorkomen en verwondingen tot een minimum kunnen beperken, hangt de veiligheid van de auto uiteindelijk af van de bestuurder. Er zijn enkele zeer veilige automerken zoals Volvo, Genesis of Toyota. Enkele van de veiligste modellen van verschillende automerken zijn:

 • Volvo XC90
 • Toyota Camry
 • Tesla Model 3
 • Genesis G90
 • Honda Inzicht
 • Audi A6
  Welke Volvo heeft 3 rijen?

Wat zijn de minst veilige auto’s?

Enkele van de recente automodellen die veiligheidsproblemen hebben gehad zijn:

 • Ford Fiesta- IIHS constateerde 141 verkeersdoden per miljoen.
 • Hyundai Accent- IIHS waargenomen 116 sterfgevallen per miljoen.
 • Chevrolet Sonic compacte sedan- IIHS constateerde 98 verkeersdoden per miljoen.

Wat zijn enkele veiligheidstips voor auto’s?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zelfs de veiligste auto houdt u niet veilig als u een roekeloze en onvoorzichtige bestuurder bent. Volg deze veiligheidstips om ongevallen te voorkomen.

 • Houd uw blik altijd op de weg gericht.
 • Controleer altijd uw banden voordat u een lange reis maakt.
 • Controleer uw lichten.
 • Controleer altijd het percentage brandstof of accu.
 • Wees altijd voorspelbaar en vermijd plotseling remmen.
 • Maak altijd uw veiligheidsgordel vast.
 • Gebruik altijd richtingaanwijzers.

Hoe kiest u een veilige auto?

U hebt tal van mogelijkheden om een veilige auto te zoeken. Controleer op basisveiligheidsvoorzieningen zoals ABS remmen en airbags. U kunt ook kijken naar de beoordelingen van auto’s op autobeoordelingswebsites zoals JD Power. En natuurlijk kunt u de veiligheidsbeoordelingen van de IIHS en de NHTSA bekijken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts