Is Volvo of Audi beter?

Zowel Volvo als Audi zijn even goed in hun respectieve categorieën, maar Volvo biedt luxe met betere veiligheidsvoorzieningen tegen een veel lagere prijs.

Beide autofabrikanten zijn luxe automerken. Volvo’s belangrijkste focus is altijd luxe geweest met de beste veiligheidsvoorzieningen en minder sportieve looks en prestaties. Audi, daarentegen, biedt futuristische interieurs en hoge prestaties, maar tegen een veel hogere prijsklasse. Het hangt dus van de voorkeur van de koper af welk merk het beste bij hem past.

Volvo vs. Audi op het gebied van veiligheid

De veiligheid van auto’s kan worden onderverdeeld in twee soorten veiligheidsvoorzieningen:

 • De functies die ongelukken in de eerste plaats voorkomen.
 • De voorzieningen die een auto helpen als er toch een ongeluk is gebeurd.
  De veiligheid van Volvo en Audi is behoorlijk, maar Volvo wint altijd op het gebied van veiligheid door hun grote aandacht voor de veiligheid van de auto’s. De veiligheid van auto’s wordt gemeten door een aantal non-profit organisaties die als doel hebben om de beste auto veiligheid ratings te geven.

Volvo blinkt uit in veiligheid

Het Zweedse bedrijf Volvo legt sterk de nadruk op veiligheidsvoorzieningen en -metingen. Zij hebben hun naam gemaakt op basis van hun hooggewaardeerde veiligheidsvoorzieningen. Volvo heeft zelfs zijn eigen crashfaciliteit in Göteborg, een van de meest geavanceerde faciliteiten op het gebied van crashtests. In deze faciliteit worden gemiddeld 400 autotests per jaar uitgevoerd.

Omdat Volvo het meest geavanceerde merk is op het gebied van veiligheid, wordt de faciliteit van Volvo zelfs gebruikt door andere autofabrikanten zoals Aston Martin, Jaguar en Land Rover. De veiligheidsvoorzieningen in Volvo’s zijn altijd de beste geweest. Ze leggen zoveel nadruk op veiligheid dat ze zelfs een aantal universeel gebruikte functies hebben uitgevonden, zoals driepuntsveiligheidsgordels, opblaasbare gordijnen, dodehoekdetectiesysteem en nog veel meer.

  Audi vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Volvo’s auto’s zijn altijd beoordeeld als de beste in veiligheid en hebben vele prijzen gewonnen door de veiligheidstest organisaties. Ze hebben een gemiddelde USN veiligheidsscore van 9,90 op 10. Dit maakt hen echt een van de beste, veiligste automerken ooit.

Audi heeft degelijke veiligheidsvoorzieningen

Duitse automerken zijn altijd geweldige luxe ritten geweest met goede veiligheidsvoorzieningen. Audi is ook geen uitzondering. Ze hebben veiligheidsprijzen gewonnen en zijn beoordeeld met volledige sterren op het gebied van veiligheid. Ze hebben hun veiligheidsvoorzieningen de laatste jaren zelfs verbeterd. Audi heeft een gemiddelde USN veiligheidsscore van 9,56 op 10.

In de afgelopen jaren hadden ze een probleem met hun remsysteem. Ze hebben deze problemen echter opgelost en de kwaliteit van de remmen de laatste tijd verbeterd. Ze hebben een aantal functies geïntroduceerd zoals pre-sense bestuurdersassistentie met de reeds bestaande andere veiligheidsfuncties zoals adaptieve cruise control en een top view camera systeem. Dit alles maakt Audi auto’s behoorlijk veilig.

Volvo vs. Audi in termen van betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid van auto’s betekent de consistentie van een auto in termen van prestaties. Een goede betrouwbaarheid betekent een kleiner aantal autopechgevallen en een goed brandstofverbruik. Betrouwbaarheid is een belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een auto. De algemene klantenservice en de prijs van reparaties dragen er ook toe bij.

Volvo: Betrouwbaar met uitzonderingen

Volvo is een vrij betrouwbare optie als het gaat om het kopen van een auto. Volvo, een luxemerk, wordt niet als beste gerangschikt op het gebied van betrouwbaarheid. Het heeft een bovengemiddelde score van 127 door ReliabilityIndex, die Volvo 23 van de 40 automerken rangschikt. Consumers Reports heeft echter gemengde beoordelingen over Volvo, met bovengemiddelde scores voor de S60, V60 en XC40, maar ondergemiddelde scores voor de XC90, waardoor het een van de minst betrouwbare auto’s is.

  Beste olietoevoeging voor Audi

Audi: Decent, maar gemengde betrouwbaarheidsscores

De sportieve looks en prestaties van Audi’s maken ze vrij beroemd, maar ze hebben veel problemen gehad met betrouwbaarheid. Sommige Audi modellen hebben vrij goed gepresteerd in betrouwbaarheidsscores en de ReliabilityIndex rangschikt hen op 34 van de 40 merken. Consumer Reports rangschikt ze echter ook behoorlijk. Over het algemeen heeft Audi gemengde beoordelingen over betrouwbaarheid.

Verdict

Beide autofabrikanten bieden geweldige veiligheidsvoorzieningen, maar Volvo steekt er duidelijk bovenuit als het gaat om het aantal en de kwaliteit van de veiligheidsvoorzieningen. Beiden hebben uitzonderlijke USN veiligheidsscores, maar Volvo heeft een lichte voorsprong op Audi. Als we kijken naar de IIHS en NHTSA ratings, dan wint Volvo ook hier. Daarom wint Volvo op het gebied van veiligheid.

Beiden hebben bevredigende scores op het gebied van betrouwbaarheid. Ze zijn vooruitgegaan in het luxesegment, maar moeten nog werken aan hun betrouwbaarheid. Als we echter kijken naar alle factoren die een auto betrouwbaar maken, zoals de reparatiekosten, die 987 dollar bedragen voor Audi en 769 dollar voor Volvo, dan is Volvo duidelijk de goedkopere auto in gebruik.

Als we het hebben over interieur- en exterieurdesign, dan wint Audi in dit segment. Ze hebben een hoge focus op futuristische interieurontwerpen en een aantal van de beste exterieurontwerpen. Echter, dat gezegd hebbende, Volvo is niet te ver achter Audi in deze.

Ze produceren ook een aantal beste luxe auto’s met een goed comfort kenmerken in termen van veiligheid en doorverkoopwaarde, Volvo wint duidelijk. Volvo is ook veel goedkoper en betaalbaarder dan Audi. Hoewel, Audi wint in sommige Consumer Reports en andere sites. Daarom hangt het af van kopers dat wat ze liever. Betere veiligheid en reparatiekosten? Kies Volvo. Sportief uiterlijk en hoge prestaties? Ga voor Audi.

  Passen Audi wielen op Mercedes?

FAQ

Is Volvo beter dan Duitse auto’s?

Volvo is altijd beter geweest op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid, vergeleken met zijn Duitse tegenhangers. Volvo is ook veel goedkoper en betaalbaarder in gebruik dan zijn Duitse rivalen. Er zijn veel problemen met Audi, BMW en Mercedes, vergeleken met Volvo. Volvo presteert zelfs goed na het verlopen van de garantie, terwijl Duitse auto’s een geschiedenis hebben van problemen na een bepaalde tijd.

Wat zijn auto veiligheidsvoorzieningen?

Veiligheidsvoorzieningen in auto’s zijn er om ervoor te zorgen dat de bestuurder en de passagiers veilig blijven. Normaal gezien zijn er twee soorten: Actieve veiligheidsvoorzieningen en passieve veiligheidsvoorzieningen. Actieve veiligheidsvoorzieningen voorkomen ongevallen en passieve veiligheidsvoorzieningen voorkomen verwondingen bij een auto-ongeluk. Deze veiligheidsvoorzieningen zijn onder andere:

 • Airbags
 • Opblaasbare gordijnen
 • Hulp bij het volgen van de rijstrook
 • Veiligheidsvoorzieningen voor voetgangers
 • Gelaagd glas
 • Beter veersysteem

Wat maakt een auto beter?

Er zijn veel kenmerken die van pas komen bij de beoordeling van een auto. Iedereen koopt een auto op basis van zijn eigen behoeften en voorkeuren. Er zijn echter enkele kenmerken die een auto “beter” maken dan andere, waaronder:

 • Top veiligheidsvoorzieningen
 • Vertrouwen van mensen
 • Betaalbaarheid
 • Lage reparatiekosten
 • Beter brandstofrendement

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts