Wat zijn de beste SUV’s qua veiligheid en betrouwbaarheid?

SUV’s zijn de perfecte voertuigen om off-road te rijden. Dankzij hun uitstekende bodemvrijheid en krachtige aandrijflijnen. Maar welke SUV’s zijn het best op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid?

Op basis van de meeste veiligheids- en betrouwbaarheidsbeoordelingen zijn de veiligste en betrouwbaarste SUV’s op de markt: Lexus NX, Honda CR-V, Subaru Crosstrek Hybrid, Chevrolet Equinox, Kia Soul, Buick Encore, en Mazda CX-5. Naast betrouwbaar zijn deze auto’s ook comfortabel en vervoeren ze zowel mensen als vracht.

Hier is een lijst van de beste SUV’s voor veiligheid en betrouwbaarheid:

Lexus NX

De Lexus NX is een van de mooiste en best presterende compacte SUV-modellen op deze lijst. Behalve dat deze SUV zeer betrouwbaar is, kreeg hij een perfecte beoordeling op het gebied van crashtests van zowel de IIHS als de NHTSA. Dit is een indicatie dat hij veilig is. Een nieuwe Lexus NX kost ongeveer 38.600 dollar.

Enkele veiligheidsvoorzieningen van de Lexus NX zijn: lane keep assist, blind-spot warning, lane departure warning, adaptive cruise control, automatisch grootlicht, pre-collision warning en nog veel meer. De auto is ook ruim en zuinig in vergelijking met andere auto’s in zijn klasse.

Subaru Crosstrek Hybrid

Subaru behoort tot de betrouwbaarste en veiligste automerken op de markt. De Subaru Crosstrek Hybrid is de meest betrouwbare Subaru SUV op de markt. Hij heeft een gemiddelde jaarlijkse reparatiekost van ongeveer $600, wat gemiddeld is. Toch is deze auto ook veilig, want hij wordt geleverd met een aantal van de beste veiligheidsvoorzieningen.

Deze plug-in hybride SUV heeft functies zoals dode hoek bewaking, achteruit automatisch remmen, voetganger detectie, achterste cross-traffic waarschuwing, en nog veel meer. Wat hem nog veiliger maakt, is dat hij is uitgerust met Subaru’s EyeSight-suite die functies bevat als botswaarschuwing, adaptieve cruisecontrol en waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook.

  Is de BMW E46 betrouwbaar?

Honda CR-V

Honda staat al lang bekend om zijn veilige en betrouwbare auto’s. Naast de Honda CR-V is ook de Honda HR-V een veilige en betrouwbare SUV. De Honda CR-V wordt standaard geleverd met functies als dual-zone climate control, dodehoek-monitoring, verwarmde voorstoelen en een 7,0-inch touchscreen.

Met een basisprijs van ongeveer $28.000 is dit model de perfecte gezinsauto omdat hij ook ruim en comfortabel is. En met een AWD-systeem, zult u geen problemen hebben om off-road te cruisen. De kleine SUV is ook zuinig met brandstof, wat belangrijk is als u wat extra munten wilt besparen.

Toyota RAV-4

Toyota RAV-4 is erg populair bij jonge gezinnen en chauffeurs. De belangrijkste reden hiervoor is zijn veiligheid en betrouwbaarheid. Volgens de IIHS kreeg deze kleine SUV goede cijfers voor zijn crashtests. Dat is te danken aan zijn uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen zoals dodehoekmonitor, kruisverkeerswaarschuwing, remassistent en lane-keeping assist.

Mazda CX-5

Een andere subcompacte SUV met uitstekende veiligheids- en betrouwbaarheidsbeoordelingen is de Mazda CX-5. Hoe knap deze SUV er ook uitziet, hij beschikt ook over betere rijeigenschappen en een comfortabel interieur. Hij heeft enkele van de beste veiligheidsvoorzieningen in zijn klasse, waaronder adaptieve cruise control, waarschuwing bij onbedoeld verlaten van de rijstrook, waarschuwing voor botsing met de voorzijde en lane-keep assist.

Nissan Rogue

Als u een nieuwe bestuurder bent en een van de veiligste SUV’s op de markt wilt, dan is de Nissan Rogue een uitstekende keuze. Met een basisprijs van $33.400, wordt deze 5-zitter geleverd met tonnen veiligheidsvoorzieningen die de bestuurder en voetgangers veilig houden. Dankzij functies zoals automatische noodstop met voetgangersdetectie en dodehoekwaarschuwing.

## Kia Soul

De Kia Soul biedt kopers veel waar voor hun geld. Het is ook een van de meest betrouwbare en veiligste SUV’s op de markt met een uitstekende basisprijs van $ 22.900. Afgezien van zijn unieke design, kunnen kopers vertrouwen op deze auto omdat het een ton van de veiligheidsvoorzieningen zoals rear cross-traffic alert, lane-keeping assist, en dode hoek botsing waarschuwing biedt.

  Kun je te zwaar zijn voor een auto?

Buick Encore

De Buick Encore is niet alleen uniek ontworpen, maar biedt ook comfort en ruimte aan de gebruikers. Hij heeft een maximale laadruimte van 48,4 kubieke meter, wat uitzonderlijk is. Bovendien is hij zeer veilig omdat hij is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een automatische noodstop, een waarschuwingssysteem voor botsingen en een volgafstandsindicator.

Chevrolet Equinox

Het komt niet als een verrassing dat er minder Amerikaanse auto’s op deze lijst staan. De Chevrolet Equinox is er echter één van. Het is een van de veiligste en betrouwbaarste compacte SUV’s op deze lijst. Met een basisprijs van $ 24.000, krijg je veel veiligheidsvoorzieningen, waaronder forward collision warning, voetgangersdetectie, en nog veel meer.

Volvo XC60

Volvo bouwt een aantal van de veiligste en meest betrouwbare luxe auto’s op de markt. Veel Volvo-eigenaren hebben veel lof voor verschillende Volvo-modellen, waarbij de Volvo XC60 eruit springt. Dit model heeft vele crashtests doorstaan en wordt zelfs door Consumer reports hoog gewaardeerd.
Enkele van de veiligheidsvoorzieningen waar de Volvo XC60 over beschikt zijn dode hoek bewaking, automatische noodstop, forward collision warning, road departure mitigation, en nog veel meer. Hij heeft ook een luxueus en ruim interieur dat comfort biedt.

## FAQ

### ### Welke SUV heeft de minste problemen?
Toyota 4Runner is een van de SUV’s met de minste gerapporteerde problemen. Volgens veel gebruikers juichen ze deze SUV toe omdat hij weinig problemen heeft om zich zorgen over te maken tijdens zijn levensduur. Deze auto wordt op de voet gevolgd door de Lexus RX, en de Subaru Forester.

  Cadillac vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

### Wat moet u zoeken in een SUV?

Naast veiligheid en betrouwbaarheid moet u ook rekening houden met het brandstofverbruik, de aandrijving, de wegligging, de prestaties en de laadruimte. Kilometerstand is erg belangrijk, vooral als u van plan bent off-road te gaan. Ten slotte moet u ook rekening houden met comfort, want niet alle SUV’s zijn ruim.

### Wat is het verschil tussen een compacte en subcompacte SUV?

Een subcompacte SUV is kleiner dan een compacte SUV. Hij offert laadruimte, zitruimte en motorvermogen op en heeft minder voorzieningen dan een compacte SUV. Toch zijn subcompacte SUV’s behoorlijk goedkoper en zuiniger dan compacte SUV’s.

### Welke automerken staan bovenaan de lijst van meest betrouwbare en veiligste auto’s?

De automerken waar consumenten veel vertrouwen in hebben als het gaat om betrouwbaarheid en veiligheid zijn Toyota, Subaru, en Honda. Lexus hebben we niet genoemd omdat het onder Toyota valt. Desalniettemin, als het gaat om de veiligste en meest betrouwbare luxe automerken, staat Lexus bovenaan de lijst.

## Samenvatting

Met duizenden SUV’s op de markt, is het vinden van de beste SUV nooit een gemakkelijke zaak. Er zijn veel SUV’s met hightech en geavanceerde functies. Ze zijn echter niet allemaal veilig en betrouwbaar. Maar met de bovenstaande lijst hoeft u niet meer te zoeken, want de modellen die we hebben uitgelicht zijn betrouwbaar en bewezen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts