Is de BMW E46 betrouwbaar?

De BMW E46 wordt beschouwd als een betrouwbare auto om te kopen, zelfs na zoveel tijd.

De BMW E46 is de 4e generatie van de BMW 3-serie, gemaakt in 1997. De auto is betrouwbaar genoeg om zelfs te kopen na een decennium na zijn stopzetting, in 2006. De E46 had verschillende modellen en het was een van de meest succesvolle lanceringen door BMW. Het succes van de auto is te danken aan de hoge bouwkwaliteit en betrouwbaarheid.

BMW E46

De E46 komt uit de compacte executive klasse van de BMW 3-serie. Hij werd gelanceerd in 1997 en gedurende zijn hele bestaan waren er verschillende carrosserie stijlen beschikbaar. Ze hadden het kenmerkende BMW design van die tijd, dat ook te zien was in de BMW 5-serie.

De vierde generatie, E46, had een sterk verbeterd chassis, dat als 70% stijver dan de vorige generatie op de markt werd gebracht. De auto BMW’s vlaggenschip-niveau handling ervaring en was ook beschikbaar in een All-wheel-drive optie. De E46 werd stopgezet in 2006 en werd vervangen door de vijfde generatie 3-serie modellen, de BMW E90.

Modellen

De E46 was een zeer succesvolle auto, dus BMW maakte vele carrosserie vormen en modellen om te verkopen gedurende zijn bestaan. De auto werd aangeboden in 5 carrosserie stijlen:

 • 2-deurs coupé
 • 2-deurs cabriolet
 • 3-deurs hatchback
 • 4-deurs sedan
 • 5-deurs station wagon
  De E46 had vele modellen, en hij was beschikbaar in zowel benzine- als dieselmodellen. Als u op zoek bent om een gebruikte E46 te kopen, dan moet u alle modellen van de E46 bekijken en beslissen welke het beste bij u past. Dit zijn de benzinemodellen van de auto’s met hun motoren:
 • 316i – had een 4-cilinder 1,8 L BMW M43 motor en 4-cilinder 1,8 L BMW N46 motor
 • 318i – had een 4-cilinder 1.9 L BMW M43 motor en een 2.0 L 4-cilinder BMW N46 motor
 • 320i – had een 6-cilinder 2.2 L BMW M54 motor
 • 323i – had een 6-cilinder 2.5 L BMW M52 turbomotor
 • 325i – had een 6-cilinder 2.5 L BMW M54 motor
 • 328i – had een 6-cilinder 2.8 L BMW M52 turbomotor
 • 330i – had een 6-cilinder 3.0 L BMW M54 motor
 • M3 – had een 6-cilinder 3.2 L BMW S54 motor
  De auto was ook verkrijgbaar in diesel modellen en dat waren:
 • 318d – had een 4-cilinder 2.0 L BMW M47 motor
 • 320d – had een 4-cilinder 2.0 L BMW M47 motor
 • 330d – had een 6-cilinder 3.0 L BMW M57 motor
  De E46 werd ook aangeboden in de M serie van BMW, die zelfs in vele motorraces te zien was en ook zeer succesvol was. Er was ook een high-performance Alpina model van deze auto, die bekend stond als de “Alpina B3”. De meest betrouwbare van alle modellen wordt echter beschouwd als de 330i, vanwege zijn late introductie en dat gaf BMW de gelegenheid om aan een aantal gebreken te werken.
  Range Rover vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Prestaties

De E46 is beroemd om zijn extreem krachtige rijgedrag en superieure handlijn. De auto had een 6-cilinder, die zeer snel was en nog steeds behoorlijk snel is. Het M3 model van de auto was zelfs het high-performance model en het is nog sneller dan andere modellen. De auto is nog steeds behoorlijk betrouwbaar op het gebied van prestaties, dus u kunt een goede BMW ervaring krijgen.

Betrouwbaarheid

U kunt nog steeds veel uit deze auto halen aangezien dit een vrij veel betrouwbare BMW is. Sommige modellen hadden wat problemen met lekkende klepstelen, maar als u het beste model wilt, ga dan voor een goed onderhouden 330i. De bouwkwaliteit is echt stevig en de motor heeft een lange levensduur.

Het 330i model verbeterde ook de problemen met het kraken van het subframe. Daarnaast is de E46 een bekende en goed gekochte auto, waardoor je online alle soorten hulp krijgt. De auto is ook bekend bij de monteurs, dus je krijgt je auto gemakkelijk gerepareerd als het krijgt problemen. andere dan dat, de auto is vrij betrouwbaar, dus je hoeft geen zorgen te maken over dat.

Dingen om naar te kijken

Elke auto heeft na een jaar of 10 wel wat verzorging nodig. Als u op zoek bent om deze schoonheid te kopen, dan moet je kijken naar een aantal dingen, die zou bespaart u wat geld. Het eerste wat je moet weten is, hoe meer kilometers, hoe kwetsbaarder de auto is. Kijk voor een auto met zo weinig mogelijk kilometers.

  Beste BMW voor een roadtrip

Sommige oudere modellen zoals 323 en 328 hadden problemen met subframe scheuren, dus kijk daar naar. De 318 had wat problemen met lekkende klepstelen. Ons beste advies is om het 330i model te kopen en te proberen de waterpomp, thermostaat, en de ventilatorkoppeling te vervangen indien mogelijk. Voor de rest had de auto geen grote problemen om naar te zoeken.

Conclusie

De auto is een van de meest betrouwbare BMW’s op de markt. Het is vrij bekend in de markt ook, dus je zult geen problemen krijgen in het onderhoud en reparatie van uw auto. De motor is ook zeer solide en zal gemakkelijk veel meer jaren meegaan, afhankelijk van de kilometerstand van de auto. Daarom is de E46 een betrouwbare BMW.

FAQ

Wat is het meest betrouwbare model van de BMW E46?

Volgens de meningen van de mensen en persoonlijke ervaringen wordt de 330i beschouwd als het meest betrouwbare model van de E46. De 330i had veel minder problemen met subframe scheuren en andere lekkage problemen. De motor is ook oerdegelijk en snel genoeg om veel auto’s van deze leeftijd te verslaan.

Heeft de BMW E46 races gewonnen?

De BMW E46 heeft aan vele motorraces deelgenomen. De E46 320i won het seizoen 2004 van het European Touring Car Championship en het seizoen 2005 van het World Touring Car Championship, gereden door Andy Priaulx. De auto won ook het Aziatische toerwagenkampioenschap van ’06, gereden door Franz Engstler. In het algemeen was de auto te zien in vele Europese, Britse, Amerikaanse en Russische races.

  Wat zijn de beste SUV's qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Hoeveel zou de E46 nu kosten?

De auto was destijds duur, maar gelukkig worden deze auto’s snel afgeschreven. Het M-model van de auto is echter nog steeds vrij duur en kan u boven de 15.000 dollar kosten. U kunt de gewone modellen echter voor minder dan $10.000 krijgen. Dit is vrij goed als je een BMW auto wilt ervaren en je hebt ook weinig budget.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts