Veel voorkomende problemen met BMW E46

BMW E46 problemen

De BMW E46 mag dan niet meer in productie zijn, maar het is nog steeds een van BMW’s meest iconische auto’s aller tijden. Gemaakt tussen 1997 en 2006, ziet deze auto er elegant en luxueus uit, en heeft een uitstekende wegligging. Hij heeft echter ook verschillende problemen die gebruikers zijn tegengekomen tijdens hun bezit. Maar wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen met de BMW E46?

Veel voorkomende problemen met de BMW E46 zijn defecte achterste subframe steunen, lagere controle-arm en bussen problemen, aandrijflijn problemen, transmissie problemen, Vanos problemen, PCV defect, oliefilter huis pakking defect, falende koelsysteem, elektrische ramen problemen, brandstofpomp problemen, versleten aandrijvingen flex schijf, en nog veel meer.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW E46?

Onderste controle armen & bussen problemen

Dit is een van de belangrijkste problemen die BMW E46 eigenaren met hoge kilometerstanden ondervinden. Dit probleem komt normaal op nadat de auto meer dan 80.000 mijl heeft afgelegd. Sommige van de tekenen van een slechte onderste controle-armen & bussen zijn klungelend of rammelend geluid van de voorkant van het stuur bij het rijden over kleine hobbels of grindwegen. Vervang de slechte of defecte lagere controles en bussen.

Defecte achterste subframe steunen

Een ander veel voorkomend probleem bij de E46 zijn de defecte achterste subframe steunen. Na een aantal kilometers te hebben afgelegd, scheuren de steunen of raken ze versleten, waardoor de auto onderweg gaat schuiven. Dit is gevaarlijk en onveilig voor de bestuurder en inzittenden van de auto. Vervang de slechte achterste subframe steunen.

PCV defect en verstopping

Dit probleem komt vaak voor bij de BMW E46 modellen met M54 en M52 6-cilinder motoren. De PCV of positieve carterventilatie raakt defect nadat ze verstopt is geraakt door gelekte olie uit de ontluchtingsopeningen. Om verdere ernstige motorproblemen te vermijden, moet de PCV regelmatig worden vervangen.

  BMW 116i - Alles wat u moet weten

Problemen met de aandrijflijn

BMW E46 modellen met AWD systeem hebben veel problemen met de aandrijflijn. De meest voorkomende is een totale uitval van de vooras. Een ander veel voorkomend probleem is de gescheurde vooras. Als u merkt dat uw AWD BMW E46 deze problemen heeft, laat ze dan onmiddellijk repareren. Bovendien zijn ze vrij lastig te verhelpen.

Vanos problemen

BMW E46 modellen met dubbele Vanos motoren, zoals 320i, 325i, en 330i hebben veel Vanos problemen. De meeste van deze problemen zijn gekoppeld aan de Vanos afdichtingen, die sneller verslechteren. Een van de meest voorkomende tekenen van een slechte Vanos is een lager toerentalbereik en een hoger brandstofverbruik. Vervang de slechte Vanos.

Problemen met elektrische ramen

Als u de elektrische ramen vaak gebruikt, zullen ze na verloop van tijd defect raken. Dit komt door de goedkope kunststof rails in de katrol waar de kabel overheen loopt. Deze zal losraken en niet meer goed functioneren. Vervang de rails om het probleem op te lossen.

Defecte pakking van oliefilterbehuizing

Dit is een veel voorkomend probleem bij alle BMW modellen. BMW’s hebben zwakke motorpakkingen die sneller barsten of slijten en olie lekken. De pakking van de oliefilterbehuizing is geen uitzondering, want ook die gaat na verloop van tijd stuk en begint olie te lekken. Vervang de slechte pakking van de oliefilterbehuizing.

Transmissieproblemen

Transmissie problemen in de BMW E46 komen vaak voor bij de M3 modellen. Dit is te wijten aan de sequentiële handgeschakelde versnellingsbak waarmee ze zijn uitgerust. De belangrijkste boosdoener achter de transmissie problemen in dit model is de falende pomp die de versnellingen activeert. Het verhelpen van dit probleem is vrij omslachtig en u zult de auto naar een professionele monteur moeten brengen.

  BMW Z4 betrouwbaarheid

Brandstofpomp storingen

Ook al komt dit probleem niet vaak voor, het komt toch voor bij de oude BMW E46. Dus, wanneer uw auto meer dan 120k mijl raakt, moet u de brandstofpomp nauwlettend in de gaten houden. Sommige van de tekenen van een slechte brandstofpomp zijn vermogensverlies, dode motor, lagere brandstofefficiëntie, en moeilijk starten. Los het probleem op door de slechte brandstofpomp te vervangen.

Falend koelsysteem

Er zijn zo veel dingen die mis kunnen gaan met het koelsysteem van de BMW E46. Als de temperaturen extreem hoog zijn, begint u dezelfde symptomen te ervaren als een geblazen koppakking. Enkele van de meest voorkomende onderdelen die defect raken in het koelsysteem zijn de thermostaat, de waterpomp en de expansiepomp. Vervang de beschadigde onderdelen.

FAQ

Is de BMW E46 een betrouwbare auto?

Als u het heeft over betrouwbaarheid als het gaat om gebruikte BMW modellen, dan is de BMW E46 de beste optie. Niet alleen is deze auto betrouwbaar, maar hij is ook leuk om te rijden en ziet er elegant uit. Het is de beste gok voor een persoon die op zoek is om te beginnen met BMW. Over het algemeen is de betrouwbaarheid gemiddeld, wat in orde is, maar niet beter dan de meeste van zijn concurrenten.

Is het duur om de BMW E46 te onderhouden?

Als u de onderhoudskosten van een BMW 46 vergelijkt met die van andere tweedehands BMW’s, zult u merken dat hij vrij goedkoop is. Maar als u het vergelijkt met het marktgemiddelde, is de BMW E46 nog steeds behoorlijk duur in onderhoud. Niettemin presteert deze auto nog steeds goed en gaat hij langer mee als hij goed onderhouden wordt. U zult dus meer dan gemiddeld moeten uitgeven om deze sportcoupé op de weg te houden.

  Veel voorkomende problemen met de BMW iX3

Na hoeveel kilometer begint de BMW E46 problemen te krijgen?

Dat hangt af van hoe goed u de wagen onderhoudt. Vanaf 30.000 mijl kunt u met kleine problemen te maken krijgen. Maar bij goed onderhoud kunnen serieuze problemen pas na meer dan 100.000 kilometer optreden. En met de juiste zorg en het juiste onderhoud, zal de BMW E46 u meer dan 200.000 mijl geven.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij de BMW 3 Reeks?

De BMW E46 is de vierde generatie van de BMW 3 Reeks. Deze serie kent diverse problemen, maar de meest voorkomende zijn olielekkages, defecte motorkoeling, montageproblemen met de achterlichten en stuurwieltrillingen bij het remmen. Ondanks de diverse problemen is de BMW 3-Serie een van de meest betrouwbare BMW series.

Samenvatting

De BMW E46 is een van de meest betrouwbare en goed presterende gebruikte BMW modellen op de markt. Maar zoals verwacht, heeft deze auto ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn voordat ze erin investeren. Niettemin zijn de meeste problemen niet ernstig en kunnen ze gemakkelijk worden beheerd of vermeden door de juiste zorg en onderhoud.

Merk op dat sommige tweedehands BMW E46 modeljaren betrouwbaarder zijn of minder problemen hebben dan andere modeljaren. Over het geheel genomen wordt de BMW E46 stilaan iconisch en hij presteert nog steeds uitstekend.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts