BMW 116i – Alles wat u moet weten

BMW 116i

BMW is een toonaangevende producent van luxe auto’s met uitzonderlijke prestaties en rijeigenschappen. Of u nu kiest voor een grote auto zoals de BMW X7 SUV, of voor een kleine zoals de BMW 116i, u zult nog steeds genieten van het rijgedrag en de luxueuze kenmerken van BMW.

De BMW 116i is een 5-deurs hatchback met vele fascinerende kenmerken. Hij heeft een eenvoudig maar elegant design dat de aandacht trekt. Ook het interieur is luxueus en biedt plaats aan maximaal vijf passagiers. Ondanks zijn kleine motor presteert deze compacte hatchback uitstekend en concurreert hij gunstig met onder meer de Mercedes A-Klasse.

Geschiedenis van de BMW 116i

De BMW 116i maakt deel uit van de BMW 1-Serie, die in 2004 op de markt werd gebracht. Bovendien was het een van de eerste modellen die onder de 1-Serie werden geproduceerd. Andere modellen waren de 116d, 118i, 118d, 120i, 120d, 123d, en 130i.

Bovendien werd de BMW 116i geproduceerd tussen 2004 en 2011, voordat hij werd vervangen door de BMW F20, die werd geproduceerd van 2011 tot 2019. Bovendien was de 2004 tot 20011 116i uitgerust met een N45, motor, die betrouwbaar en krachtig was voor zijn grootte. Let op: de 116i is de benzineversie, terwijl de 116d de dieselversie is.

Kenmerken van de BMW 116i

Uiterlijk

De BMW 116i komt met een eenvoudig maar elegant exterieurdesign. Dankzij de vloeiende lijnen en de gebogen koplampen ziet hij er spectaculair uit. Het interieur is ook luxueus met kwaliteitsmaterialen en een gestroomlijnd infotainmentsysteem. Bovendien beschikt hij over een ruime cabine en een ruime laadruimte voor uw bagage.

  Beste BMW voor een vrouw

Prestaties

Deze auto is aangedreven door drie verschillende motoren gedurende de 7 jaar dat hij in productie was. Van 2004 tot 2011 werd hij aangedreven door een 1,6-liter N45 inline-4 motor. Deze motor levert een maximum van 114 pk en 111 lb-ft koppel. Van 2007 tot 2011 werd hij uitgerust met een 1,6-liter N43 inline-4 motor.

De N43-motor was iets krachtiger dan de N45-motor en leverde een maximum van 121 pk en 118 lb-ft koppel. Van 2009 tot 2011 werd de auto uitgerust met een 2,0-liter N43 inline-4 motor die maximaal 121 pk en 136 lb-ft koppel leverde.

Comfort en laadruimte

Laat u niet misleiden door het kleine formaat van de BMW 116i. Deze auto is zeer ruim en biedt plaats aan maximaal vijf personen. En omdat het een hatchback is, zullen lange mensen de cabine comfortabel vinden omdat ze niet in hun stoel hoeven te zakken om te voorkomen dat ze de weg raken zoals in een sedan.

Bovenop de ruime cabine heeft deze compacte hatchback ook een ruime laadruimte waar een handvol bagage in past. Bovendien kan de achterbank worden opgeklapt als hij niet in gebruik is, om de laadruimte te vergroten.

Brandstofefficiëntie

Deze auto is zeer zuinig met een verbruik van ongeveer 50 mpg, wat zeer indrukwekkend is. Hij heeft dezelfde brandstofefficiëntie als de BMW 114i en 118i. Zijn grotere broers en zussen met grotere motoren zoals de 120i hebben een score van 47,1 mpg en het 125i model heeft 42,2 mpg.

Prijs

Met een basisprijs van rond de 32.000$ is de BMW 116i zeer betaalbaar. U kunt zelfs een goedkopere deal krijgen als u de tweedehandsmarkt opgaat. Niettemin, als u besluit om van de tweedehandsmarkt te plukken, zorg ervoor dat u een betrouwbare auto krijgt aangezien u uw zuurverdiende geld niet in de reparatiewerkplaats wilt uitgeven.

  Wat is het BMW M sportpakket?

FAQ

Is de BMW 116i het kopen waard?

Als u de ultieme rijervaring wilt, maar u kunt zich de duurdere BMW modellen niet veroorloven, dan is de BMW 116i de perfecte auto voor u. Bovendien is hij comfortabel en zuinig, wat betekent dat u niet veel aan brandstof zult uitgeven. Maar als u liever een krachtigere en ruimere auto heeft, dan is de BMW 116i niet voor u.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 116i?

Als u al een BMW 116i hebt of er een wilt kopen, is het belangrijk dat u weet met welke problemen u te maken kunt krijgen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De meest voorkomende BMW 116i problemen zijn defecte stuurbekrachtiging, deurgreep problemen, brandstofpomp defect, lekkende EGR module, afslaan van de motor, en nog veel meer.

Hoewel deze problemen vaak voorkomen bij de BMW 116i, komen ze niet allemaal voor bij een enkel model. Sommige kunnen voorkomen op het modeljaar 2004, terwijl andere op het modeljaar 2008 kunnen voorkomen. Als u uw auto goed onderhoudt en onderhoudt, zult u de meeste van deze problemen niet ervaren.

Is de BMW 1 Reeks goed voor dagelijks rijden?

Ja, de BMW 1 Reeks, of meer specifiek, de BMW 116i is een goede dagelijkse bestuurder. Dit komt omdat de wagen compact is en gemakkelijk in het verkeer past. Ook parkeren is geen probleem, want de auto neemt weinig ruimte in. En omdat de auto een RWD systeem heeft, rijdt hij prettiger dan een auto met een FWD systeem.

  Wanneer is de BMW 3 Serie carrosserie stijl veranderd?

Hoe voelt het om in de BMW 116i te rijden?

De nieuwste BMW 1-Reeks is standaard voorzien van voorwielaandrijving. Dat is echter niet het geval bij de oude BMW 116i, die is uitgerust met een achterwielaandrijving. Daarom rijdt hij stabieler en sneller dan een BMW 1 Reeks met FWD systeem.

Welke auto is beter – BMW 1 Reeks of Mercedes A-Klasse?

De Mercedes A-Klasse hatchback en de BMW 1 Reeks hatchback zijn beide uitstekende auto’s met uitstekende prestaties en comfort. Als u echter op zoek bent naar comfort, luxe en weelde, dan is de Mercedes A-Klasse de auto voor u. Maar als u prestaties, een betere wegligging en een lager brandstofverbruik wilt, is de BMW 1-Serie de beste.

Samenvatting

Over het algemeen is de BMW 116i een elegante, krachtige, praktische, comfortabele en betrouwbare auto. Maar zoals elke auto heeft hij ook een aantal problemen die gebruikers kunnen verwachten, zoals een defecte brandstofpomp, transmissie problemen, deurklink problemen, en motor problemen.

In tegenstelling tot de nieuwste auto’s, wordt deze auto geleverd met een achterwielaandrijving, wat van vitaal belang is in moeilijke omstandigheden zoals sneeuw of ijs. Over het geheel genomen is het een uitstekende auto met veel uitzonderlijke kenmerken om geïnteresseerde kopers te bieden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts