BMW 550i – alles wat u moet weten

Wanneer u investeert in een executive sedan zoals het model BMW 550i, is het van cruciaal belang om de feiten op een rijtje te hebben, zodat u er uiteindelijk geen spijt van krijgt. De BMW 550i is zonder twijfel een van de beste sedans op de markt. Deze auto is krachtig, verfijnd, veilig, ruim en comfortabel.

We zullen elk aspect van de BMW 550i onder de loep nemen, zodat kopers een weloverwogen keuze kunnen maken. De BMW 550i is verkrijgbaar in twee modellen: 550i sedan en 550i xDrive sedan. De laatste is iets krachtiger en duurder dan de eerste.

Geschiedenis van de BMW 550i

De BMW 550i werd voor het eerst geproduceerd van 2009 tot 2013. BMW heeft de auto later opnieuw ontworpen en kwam met een nieuw model voor 2014 tot 2017. Het belangrijkste verschil tussen deze twee BMW’s was het aantal pk’s. De nieuwste BMW 550i was voorzien van 444 pk, terwijl zijn voorganger kwam met 402 pk.

Trouwens, de eerste BMW 5-Serie werd in 1972 geproduceerd. Vandaag de dag biedt BMW 5-Serie executive auto’s met de 4-deurs sedan, 5-deurs wagon, en 5-deurs fastback. Verbazingwekkend genoeg begon BMW’s drie-cijferige model naamgeving conventie met de 5-Serie, voordat het werd gebruikt voor andere namen.

Hoewel de BMW 550i een van de minst betrouwbare BMW modellen op de markt is, zijn er tot nu toe slechts 12 terugroepacties geweest, wat behoorlijk indrukwekkend is. Over het geheel genomen is de auto nog steeds onbetrouwbaar vanwege zijn motor.

Kenmerken van de BMW 550i

Uiterlijk

De BMW 550i komt met een eenvoudig maar elegant design. Dankzij kenmerken als de fraaie nierengrille, 18-inch zilverkleurige aluminium wielen, een kantelbaar glazen schuifdak en mist- of grootlicht voor. In tegenstelling tot de nieuwste sedans, hadden de oudere modellen een kleinere grille en misten ze een sportieve uitstraling. BMW heeft de grille echter opnieuw ontworpen en de auto ziet er spectaculairder uit.

  Is de BMW X6 een crossover?

Wat het interieur betreft, ziet de BMW 550i er ook nog steeds uitstekend uit, want hij is standaard voorzien van lederen zetels. Dat komt omdat het de meest geavanceerde auto in de BMW 5-Serie is. Bovendien beschikt hij over functies als bestuurders- en lendensteun, verwarmde spiegels, een navigatiesysteem en nog veel meer.

De BMW 550i executive sedan is ook groot in vergelijking met de meeste compacte sedans, want hij heeft een wielbasis van 116,9 inch, een lengte van 193,4 inch, een breedte van 73,2 inch en een hoogte van 57,6 inch.

Prestaties

Zoals eerder gezegd, is de BMW 550i 5-Serie verkrijgbaar in twee versies. De eerste uitvoering is de 505i sedan, terwijl de tweede uitvoering de 550i xDrive sedan is. Hoewel deze twee auto’s zijn voorzien van dezelfde interieur- en uiterlijke kenmerken, is de 550i xDrive krachtiger dan de BMW 550i sedan.

De basisversie, de BMW 550i sedan, wordt geleverd met een 2,0-liter turbo inline-4 benzinemotor met 8-traps automatische transmissie en achterwielaandrijving. Deze motor levert tot 240 pk en 260 lb-ft van koppel. Hij kan ook in 4,1 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft een topsnelheid van 155 mph.

De 2014 BMW 550i xDrive wordt daarentegen geleverd met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor met 8-traps automatische transmissie en vierwielaandrijving. Bovendien levert de motor tot 445 pk en 480 lb-ft koppel. Hij kan van 0 naar 60 versnellen in 3,9 seconden.

Als u dus een prestatiegericht model wilt, kies dan voor de BMW 550i xDrive. Maar als u in het begin wat geld wilt besparen en minder brandstof wilt verbruiken, kiest u voor de BMW 550i.

Comfort en Laadruimte

De BMW 550i 2014 is ook ruim en biedt plaats aan vijf personen. Hij heeft voldoende beenruimte, hoofdruimte en schouderruimte. Met 14 kubieke ft aan kofferruimte is deze auto perfect voor een gezin en picknicks. Hij kan ook worden gebruikt voor dagelijkse ritten, ongeacht zijn hoog brandstofverbruik.

  BMW M8 Gran Coupe Betrouwbaarheid

Brandstofefficiëntie

Deze auto verbruikt veel brandstof in vergelijking met andere mindere auto’s in zijn reeks. Hij komt met een EPA rating van 23 mpg in de stad en 34 mpg op de snelweg. Dit betekent dat hij een gemiddeld gecombineerd verbruik heeft van 28. Het krachtigere xDrive model heeft een EPA score van 22 mpg in de stad en 33 mpg op de snelweg.

Prijs

BMW 5 Reeks is de tweede verkopende BMW reeks na de BMW 3 Reeks. Deze reeks is echter niet goedkoop aangezien het het executive model van de reeks is. De BMW 550i heeft een basisprijs van $63.600.

FAQ

Is de BMW 550i het waard om geld aan uit te geven?

Dat hangt ervan af waar u naar op zoek bent. Als u een krachtige, geavanceerde en ruime sedan wilt, is de BMW 550i een ideale auto voor u. Maar als u op zoek bent naar een betrouwbare sedan die ook nog eens zuinig is, dan is de BMW 550i niet de perfecte auto voor u. Dit komt omdat deze auto veel brandstof verbruikt en verschillende problemen heeft.

Is de BMW 550i een betrouwbare auto?

Nee, dat is het niet. Dit komt omdat hij onder het gemiddelde scoort als het gaat om betrouwbaarheid. Bovendien registreert deze auto meer problemen dan de meeste BMW’s. Een van de belangrijkste redenen waarom de BMW 550i onbetrouwbaar is, is omdat hij is uitgerust met een compacte V8 twin-turbo motor met veel problemen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW 550i?

De BMW 550i is een geavanceerde, luxueuze en krachtige berline, maar hij heeft ook te kampen met een aantal problemen. Enkele veel voorkomende problemen die eigenaren van deze auto kunnen verwachten zijn waterpomp problemen, airco problemen, stuurgeluiden, waterpomp lekken, oververhitting van de motor, en nog veel meer.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - wat is beter?

Is het duur om de BMW 550i te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de BMW 550i is erg duur. Dit komt omdat het een van de minst betrouwbare auto’s op de markt is. Bovendien zijn BMW onderdelen en diensten zeer duur, wat betekent dat u meer dan het industriegemiddelde zult moeten betalen om uw auto te laten repareren of onderhouden.

Wat zijn de belangrijkste onderhoudsbehoeften van de BMW 550i?

Als u de levensduur van uw BMW 550i wilt verlengen en meer dan 200.000 km wilt rijden, is goed onderhoud noodzakelijk. Bovendien moet u zich houden aan de onderhoudsvoorschriften van BMW. Enkele van de belangrijkste onderhoudsbehoeftes van de BMW 550i zijn het vervangen van remblokken, het verversen van de olie, het vervangen van het oliefilter, een diagnose van de airconditioning en het uitlijnen van de wielen.

Samenvatting

De BMW 550i is de top sedan in de BMW 5-Serie. Dus als u een krachtige, comfortabele, geavanceerde en luxueuze sedan in de 5-Serie wilt, is de 550i een geweldige optie. Bovendien heeft hij twee varianten waaruit kopers kunnen kiezen, zodat ze alternatieven hebben. De BMW 550i kent echter ook een aantal uitdagingen waar de eigenaar rekening mee moet houden naarmate de auto ouder wordt.

Over het algemeen is de BMW 550i een krachtige en prestatiegerichte auto. Bovendien is hij veilig maar vrij duur. Met het juiste onderhoud en de juiste verzorging kan de BMW 550i jaren meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts