BMW 225xe – Alles wat u moet weten

BMW 225xe

Niet iedereen houdt van een grote auto. Sommigen geven de voorkeur aan kleine, maar efficiënte en krachtige auto’s, zoals de BMW 225xe active tourer plug-in hybride auto.

In tegenstelling tot de meeste MPV’s levert de BMW 225xe uitzonderlijke prestaties en rijeigenschappen, en is hij een van de snelste. Hij beschikt ook over een ruime cabine en laadruimte, ondanks dat er wat ruimte overblijft voor de plug-in hybride motor. Daarvoor koppelt hij de standaard 1,5-liter driecilinder turbobenzinemotor aan een kleine elektromotor.

De combinatie van de elektromotor en de benzinemotor maakt deze auto niet alleen krachtiger, maar zorgt ook voor een betere actieradius, meer efficiëntie en een zuiniger verbruik. En omdat er minder brandstof wordt verbruikt, stoot hij ook minder gassen uit in de atmosfeer, waardoor het een milieuvriendelijke optie is.

Geschiedenis van de BMW 225xe

De BMW actieve tourer is een plug-in hybride auto met een 1,5-liter turbo driecilinder benzinemotor die is afgeleid van de zescilinder motoren en een synchrone elektromotor. Hij is ook uitgerust met een lithium-ion batterijpakket en is mechanisch verwant aan de MINI Countryman.

De BMW 225xe active tourer PHEV is sinds 2015 tot op heden in productie. Hij wordt eveneens in Leipzig Duitsland gemaakt en is eveneens verwant aan de BMW X1, BMW X2, EN Mini Clubman. Met de combinatie van elektromotor en motor levert deze auto een uitstekend vermogen en kan hij een langere afstand afleggen dan de BMW 225i.

Kenmerken van de BMW 225xe

Uiterlijk

De BMW 225xe PHEV is een mooie actieve tourer met een korte en hoge vorm. Het is een van de kleinste MPV’s op de markt, maar hij is elegant vormgegeven. Bovendien wordt hij geleverd met een mooi en luxueus interieur dat u het BMW-gevoel zal geven. Hij heeft ook vijf deuren en vele fantastische functies.

  Waarom u geen BMW moet kopen

Prestaties

Verbazingwekkend genoeg wordt de BMW 225xe geleverd met dezelfde elektromotor en hetzelfde accupakket als de BMW i8. De motor levert een totaal van 134 pk en 164 lb-ft koppel. De elektromotor daarentegen levert in totaal 87 pk en 122 Nm koppel.

Een combinatie van de twee levert echter een uitzonderlijke 221 pk en 284 lb-ft koppel op. Daardoor kan hij in slechts 6,7 seconden van 0 naar 60 accelereren en haalt hij een topsnelheid van 160 km/u. Dat is sneller dan de meeste van zijn concurrenten zoals de Skoda Yeti of Toyota Prius+.

Comfort en laadruimte

Zoals eerder vermeld, biedt de BMW 225xe plaats aan vijf personen. Ook al heeft de plug-in hybride motor wat ruimte in beslag genomen, de auto is nog steeds zeer comfortabel. Dankzij de 56,7-inches heupruimte voor en achter in de auto.

Behalve over een ruime cabine beschikt de auto ook over een royale laadruimte die zelfs groter is dan die van de BMW i3. Hij heeft een totaal van 400 liter achter de achterbank en 1350 liter met de achterbank opgeklapt. U kunt uw bagage dus kwijt in de bagageruimte.

Brandstofefficiëntie

De BMW 225xe is een zeer zuinige en zuinige auto. Dankzij de combinatie van de 3-cilinder benzinemotor en de elektromotor. Hij heeft een brandstofrendement van 142. Mpg, wat uitstekend is. Dat betekent dat u veel brandstof bespaart en het milieu minder belast.

  2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne - Wat is beter?

Prijs

Als u de BMW 225xe vergelijkt met zijn concurrenten zoals de Skoda Yeti, en Seat Alhambra, zult u merken dat hij vrij duur is. Hij beschikt echter over meer geavanceerde functies dan zijn rivalen. De basisprijs van de BMW 225xe ligt rond de 45.000 dollar. Als u voor de M Sport-versie gaat, zult u dus meer moeten betalen.

FAQ

Is de BMW 225xe het kopen waard?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een plug-in hybride MPV wilt met een grote efficiëntie, minder uitstoot, uitzonderlijke prestaties en een uitstekende actieradius, dan is de BMW 225xe een uitstekende keuze. Maar als u een grotere tourer wilt die ook betrouwbaarder en gemakkelijker te onderhouden is, is de 225xe niet de auto voor u.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW 225xe?

Voor u in een tweedehands BMW 225xe investeert, is het belangrijk enkele problemen op te merken waarmee u onderweg waarschijnlijk te maken krijgt. Enkele van de problemen die u moet verwachten zijn brandstofkleppendeksel problemen, hoge accuspanning kortsluitingen, elektrische problemen, zwakke accu, en problemen met het EVAP systeem.

Is het goedkoop om de BMW 225xe te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de BMW 225xe is vrij duur. Dit komt omdat hij meer problemen ontwikkelt dan andere auto’s in zijn klasse. Bovendien behoren BMW onderdelen tot de duurste, wat de onderhoudskosten opdrijft. Bovendien rekenen BMW service centers en monteurs veel, wat de onderhoudskosten ook kan opdrijven.

Hoe werkt de BMW 225xe?

De BMW 225xe werkt ofwel op batterijen, ofwel op benzine, ofwel gecombineerd. Aangezien deze auto een plug-in hybride auto is, is hij uitgerust met BMW eDrive en een 1,5-liter driecilinder TwinPower Turbo motor die efficiëntie en een grotere actieradius biedt. U kunt gewoon overschakelen naar het vermogen van uw voorkeur, afhankelijk van de behoeften van de auto.

  Veel voorkomende problemen met BMW 550i

Hoe lang duurt het om de BMW 225xe op te laden?

Gemiddeld duurt het 2,5 uur om op te laden. Maar als u een snellere lader hebt, is de batterij van 7,7 kWh in minder dan 2 uur opgeladen. Als u een type 2-aansluiting hebt, kunt u de auto thuis of op het werk opladen. Dat is uitstekend, want sommige plug-in hybride auto’s doen er meer dan 4 uur over om volledig op te laden.

Conclusie

Al met al is de BMW 225xe een leuke plug-in hybride MPV met actieve touringfunctie, want hij is ruim, efficiënt, krachtig en zeer zuinig. Toch heeft hij ook een paar problemen waar je rekening mee moet houden, zoals een zwakke accu, elektrische problemen, problemen met de aandrijflijn en problemen met de klep van de brandstofklep.

Als u de vervuiling wilt verminderen en wat geld wilt besparen op brandstof, zal de BMW 225xe PHEV u daarbij helpen. Bovendien is hij ook compact en gemakkelijk te besturen in de stad. En als u een familiemens bent, is deze auto ook praktisch en zeer geschikt voor picknicks omdat hij over voldoende laadruimte beschikt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts