2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne – Wat is beter?

Het kiezen van de beste middelgrote luxe SUV is een hele uitdaging, want er zijn verschillende opties om uit te kiezen. De meeste SUV’s zijn uitgerust met eersteklas materialen, hightech interieurs, luxueuze kenmerken en uitzonderlijke prestaties. Maar welke SUV is beter tussen de 2022 BMW X5 en 2022 Porsche Cayenne?

Als u een stijlvolle, prestatiegerichte en luxueuze auto wilt, dan is de Porsche Cayenne de beste keuze. Maar als u op zoek bent naar ruimte, veiligheid, comfort en een vlotte rit, dan is de BMW X5 de betere optie. Trouwens, de Porsche Cayenne stuurt ook beter, maar de BMW X5 is goedkoper.

Welke auto is beter – Porsche Cayenne of BMW X5?

Uiterlijk

Als u van het traditionele doosdesign van SUV’s houdt, zult u de voorkeur geven aan het exterieurdesign van de BMW X5. Maar als u van een modern en sportief design houdt, zal de Porsche Cayenne uw ideale midsize SUV zijn. Al met al ziet de Porsche Cayenne er beter uit, en is het een van de best uitziende auto’s in zijn klasse.

Wat het interieur betreft, zien beide auto’s er elegant en luxueus uit. De Porsche Cayenne springt er echter uit, maar de BMW X5 is ruimer. Bovendien beschikken beide auto’s over tal van hightech en luxueuze voorzieningen die de inzittenden zullen vermaken en comfortabel houden.

De BMW X5 is iets groter met een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,3 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 68,7 inch. De Porsche Cayenne heeft een wielbasis van 114 inch, een lengte van 193,7 inch, een breedte van 78,1 inch en een hoogte van 66,8 inch.

  Is de BMW 328i betrouwbaar?

Prestaties

Porsche Cayenne en BMW X5 behoren tot de best presterende SUV’s in hun klasse. Deze mid-size luxe crossover SUV’s hebben krachtige motoren die uitzonderlijke prestaties leveren. Beide auto’s hebben drie motoropties, met een basismotor, prestatiemotor, en plug-in hybride.

BMW X5 heeft de xDrive40i/sDrive40i, xDrive45e Plug-in Hybrid, en M50i. De Porsche Cayenne heeft een V-6 motor, een twin-turbo V-6 motor en een Plug-in Hybrid. Al deze auto’s presteren uitstekend, waarbij de basis- en Performance Porsche Cayenne beter presteren dan respectievelijk het basis- en Performance model van de BMW X5.

Het basismodel van de Porsche Cayenne levert tot 355 pk, terwijl de basis BMW X5 tot 335 pk levert. Bij de Performance modellen levert de Porsche Cayenne Turbo GT 631 pk en accelereert hij van 0 naar 60 in 3,5 seconden. Terwijl de BMW X5 M tot 600 pk levert en in 3,7 seconden van 0 naar 60 kan accelereren.

Comfort en Laadruimte

Als u iemand bent die veel reist en een wendbare en ruime rit wenst, is de X5 de ideale auto voor u. De BMW X5 heeft niet alleen een krachtigere motor, maar biedt ook een grotere laadruimte dan de Porsche Cayenne. Bovendien heeft hij ook een derde-rij optie, die de Porsche Cayenne niet heeft.

Bovendien zijn de zetels van de BMW X5 comfortabeler dan die van de Porsche Cayenne, maar de zetels van de Porsche Cayenne zijn luxueuzer en luxueuzer dan die van BMW. Dit komt omdat Porsche Cayenne’s zetels krapper zijn in vergelijking met BMW X5 zetels.

Prijs

Porsche Cayenne is iets duurder dan BMW X5. Echter, als u hun basismodellen vergelijkt, zult u merken dat het BMW X5 basismodel meer functies biedt dan het Porsche Cayenne basismodel. Dus, u krijgt meer waarde door de BMW X5 te kopen dan de Porsche Cayenne.

  Porsche vs. BMW: Betrouwbaarheid

Bijvoorbeeld, de Porsche Cayenne die voor ongeveer $70.350 wordt verkocht mist veel van de rijhulpfuncties die standaard zijn op het BMW X5 basismodel, dat voor ongeveer 61.190 wordt verkocht. Over het geheel genomen hebben deze twee auto’s veel voorzieningen gemeen, en is het een kwestie van voorkeur en budget.

FAQ

Welke auto is betrouwbaarder – BMW X5 of Porsche Cayenne?

Dit is een lastige, want beide auto’s scoren laag in betrouwbaarheidsbeoordelingen. De Porsche Cayenne is echter iets betrouwbaarder dan de BMW X5 omdat hij minder problemen registreert. Daar komt nog bij dat BMW onderdelen tot de duurste behoren, wat betekent dat X5 gebruikers iets meer aan reparaties zullen moeten uitgeven dan Porsche Cayenne eigenaren.

Welke auto is sneller – BMW X5 of Porsche Cayenne?

De Porsche Cayenne is de snellere wagen. De BMW X5 M presteert weliswaar uitstekend, maar de Porsche Cayenne Turbo is nog altijd sneller. De BMW X5 heeft een topsnelheid van 177 mph en kan van 0 naar 60 accelereren in 3,8 seconden. De Porsche Cayenne Turbo daarentegen heeft een topsnelheid van 186 km/u en accelereert van 0 naar 60 in 3,5 seconden.

Wat is de hoge kilometerstand voor Porsche Cayenne?

Porsche Cayenne is een van de mooiste luxemerken op de markt. Ze maken ook high-end, luxe en stijlvolle auto’s. De Porsche Cayenne is een van de meest betrouwbare Porsche modellen op de markt. Indien goed onderhouden, kan hij meer dan 200.000 mijl meegaan. Maar gemiddeld gaat hij tussen de 150.000 en 250.000 mijl mee.

  Beste fietsdrager voor een Porsche Boxster

Welke auto gaat langer mee – Porsche Cayenne of BMW X5?

Van buitenaf gezien lijkt de BMW X5 misschien duurzamer dan de Porsche Cayenne. Integendeel, de Porsche Cayenne gaat langer mee dan de BMW X5. De meeste BMW X5 modellen gaan bijvoorbeeld iets meer dan 100.000 mijl mee, terwijl de meeste Porsche Cayenne modellen iets meer dan 150.000 mijl meegaan.

Als u dus wilt investeren in een tweedehands auto met veel kilometers op de teller, is de Porsche Cayenne wellicht de beste keuze.

Welke auto is duurder in reparatie en onderhoud – Porsche Cayenne of BMW X5?

BMW X5 en Porsche Cayenne behoren tot de duurste middelgrote luxe SUV’s om te repareren en te onderhouden. Echter, de BMW X5 heeft meer problemen dan de Porsche Cayenne. Bovendien zijn BMW X5 onderdelen duurder om aan te schaffen dan Porsche Cayenne.

Samenvatting

BMW X5 en Porsche Cayenne zijn enkele van de best presterende middelgrote SUV’s op de markt. Niettemin is de BMW X5 het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een ruime, comfortabele, veilige en soepele rit. Aan de andere kant is de Porsche Cayenne het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een snelle, luxueuze en stijlvolle SUV met hoge prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts