Is Porsche Cayenne hetzelfde als VW Touareg?

De Porsche Cayenne en de VW Touareg worden beide door hetzelfde bedrijf en dezelfde fabriek gemaakt. Ze hebben dus veel gelijkenissen. Maar is de Porsche Cayenne hetzelfde als de VW Touareg?

Nee, Porsche Cayenne kan een aantal kenmerken hebben die vergelijkbaar zijn met VW Touareg, maar het is niet hetzelfde als VW Touareg. Dit komt omdat Porsche Cayenne iets luxueuzer is en beter presteert dan VW Touareg. Bovendien, Porsche Cayenne is een van de performance merken van Volkswagen, terwijl VW Touareg een mainstream merk is.

Porsche Cayenne en VW Touareg zijn gezamenlijk ontwikkeld. Als gevolg daarvan zijn ze gebouwd op hetzelfde platform en delen ze veel onderdelen. Maar net als Audi is de Porsche Cayenne een prestatiegerichte auto, terwijl de VW Touareg een mainstream auto is. Dus, de Cayenne wordt geleverd met meer geavanceerde functies met betere prestaties dan de Touareg.

Porsche Cayenne is ook een van de best verkochte luxe SUV’s op de markt. Dit is vooral te danken aan zijn uitzonderlijke prestaties. Toch, als het aankomt op rijkwaliteiten, heeft Volkswagen Touareg misschien een streepje voor op zijn broer. Bovendien biedt de VW Touareg betere off-road prestaties dan de Porsche Cayenne.

Wat zijn enkele overeenkomsten tussen de Porsche Cayenne en de VW Touareg?

Zoals eerder vermeld, zijn zowel de Porsche Cayenne als de Volkswagen Touareg gebouwd op hetzelfde platform en delen ze veel onderdelen en kenmerken. Deze auto’s hebben vergelijkbare uiterlijke proporties, hoewel de Porsche Cayenne iets groter is.

Niettemin hebben beide auto’s een vergelijkbare lay-out en positionering van de bedieningselementen. De middenconsole van deze auto’s wordt bijvoorbeeld beheerst door een TV-scherm met audio- en satellietnavigatiesystemen. Bovendien hebben beide compacte SUV’s bekerhouders en een enorme opbergruimte achter de versnellingspook.

  Is Porsche het geld waard

Verder zijn beide auto’s voorzien van lederen zetels, hoewel echt leder optioneel is in de Volkswagen Touareg en standaard in de Cayenne. De Volkswagen Touareg wordt geleverd met kunstleer, wat geen echt leer is maar er wel elegant uitziet.

Wat zijn enkele van de verschillen tussen de Porsche Cayenne en de VW Touareg?

Exterieur design

De Volkswagen Touareg en de Porsche Cayenne mogen dan wel van dezelfde fabriek afkomstig zijn, toch hebben ze heel wat verschillen. Het eerste verschil is hun grootte. De Porsche Cayenne heeft een wielbasis van 114 inch, een lengte van 193 inch, een breedte van 78,1 inch en een hoogte van 66,8 inch.

De Volkswagen Touareg daarentegen heeft een wielbasis van 113,9 inch, een lengte van 188,8 inch, een breedte van 76,4 inch en een hoogte van 68,2 inch. Aan de hand van deze afmetingen is de Porsche Cayenne iets langer, terwijl de VW Touareg iets hoger is.

Interieur

Wat de binnenruimte betreft, is de VW Touareg groter dan de Porsche Cayenne, omdat zijn carrosserie daar de voorkeur aan geeft. De Porsche Cayenne is daarentegen iets kleiner omdat zijn carrosserie veel ruimte inneemt. De Touareg heeft een meer traditioneel SUV design, terwijl de Cayenne meer weg heeft van een grotere hatchback.

De Porsche Cayenne heeft een krap interieur omdat de afgeronde daklijn en de schuin aflopende achterkant veel ruimte innemen. Toch bieden beide auto’s plaats aan maximaal 5 passagiers, wat perfect is voor een gezin. En als het op laadruimte aankomt, is de VW Touareg nog steeds de beste.

Comfort

Zoals vele luxewagens, zijn de Porsche Cayenne en de VW Touareg twee uitstekende luxewagens met comfortabele zetels en een algemeen comfortabel interieur. Maar ook al bieden deze twee wagens plaats aan 5 personen, de VW Touareg biedt het meeste comfort. Dankzij zijn ruime interieur.

  Porsche vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Bovendien beschikt deze wagen over meer standaardvoorzieningen dan de Porsche Cayenne. Zo heeft hij standaard verwarmde voorstoelen, een verwarmd stuurwiel, privacy glass achter en een hands-free liftgate. De Porsche Cayenne daarentegen heeft verwarmde voorzetels en een verwarmd stuurwiel als optie.

Prestaties

Op het gebied van prestaties is de Porsche Cayenne veel beter dan de Volkswagen Touareg. Deze auto wordt geleverd met een 3.0-liter V-6 motor die tot 335 pk en 332 lb-ft koppel levert. De VW Touareg heeft daarentegen een 3,6-liter motor die goed is voor 280 pk en 266 lb-ft koppel.

Bovendien is de Porsche Cayenne sneller dan de VW Touareg, want hij accelereert van 0 naar 60 in 5,9 seconden en heeft een topsnelheid van 152 mph. De VW Touareg accelereert van 0 naar 60 in 7,4 seconden en heeft een topsnelheid van 143 mph.

Technologische kenmerken

Beide SUV’s zijn uitgerust met de beste technologische snufjes, maar de VW Touareg is uitgerust met meer high-end standaard snufjes. Zo wordt het VW Touareg basismodel geleverd met een 8-inch scherm, infotainmentsysteem, 60 GB harde schijf, en 3D turn-by-turn routebeschrijving.

Extra functies die u zult vinden op deze auto zijn onder andere een autonome parkeerassistent, SiriusXM radio, HomeLink universele garagedeuropener, en ParkPilot. Merk op dat de meeste van deze functies standaard zijn op de VW Touareg, terwijl sommige van hen optioneel zijn op de Porsche Cayenne.

Veiligheid

Volkswagen als bedrijf geeft prioriteit aan veiligheid en zijn auto’s staan bekend als zeer veilig. Dit geldt ook voor VW, Audi, en Porsche. Niettemin, de Volkswagen Touareg wordt geleverd met veel veiligheidsvoorzieningen als standaard, terwijl Porsche Cayenne heeft veel functies als optie.

  Is de Porsche Boxster een vrouwenauto?

Enkele van de meest voorkomende veiligheidsvoorzieningen zijn dodehoek-bewaking, actieve cruise control, forward collision warning en semi-autonome rijstrookverandering.

FAQ

Worden de Porsche Cayenne en de VW Touareg op dezelfde locatie gebouwd?

Ja, de Porsche Cayenne en de Volkswagen Touareg worden op dezelfde locatie gebouwd. Beide auto’s worden in Bratislava, Slowakije gebouwd, naast de Audi Q7. Daarom hebben ze zoveel gelijkenissen. Andere Porsche modellen worden echter in Leipzig, Duitsland gebouwd.

Op welke auto’s is de VW Touareg gebaseerd?

De VW Touareg is gebaseerd op high-end auto’s zoals de Porsche Cayenne, de Lamborghini Urus en de Bentley Bentayga. Het is dus een zeer krachtige en comfortabele auto. Als u de beste ervaring wilt, kies dan een hogere uitvoering om te genieten van top-notch functies en prestaties.

Is Porsche Cayenne een goede auto?

Ja, de Porsche Cayenne is een goede auto voor wie op zoek is naar een krachtige en luxueuze middelgrote SUV. Deze SUV heeft een luxueus interieur, een mooi design en een krachtige motor. Toch is hij niet ideaal voor terreinrijden.

Samenvatting

Uit bovenstaande informatie blijkt duidelijk dat Porsche Cayenne en VW Touareg broers zijn, maar het zijn niet dezelfde auto’s. Porsche Cayenne is luxueuzer met uitstekende prestaties, terwijl VW Touareg soepeler rijdt met een ruime cabine en kofferbak. Daarenboven is de Porsche Cayenne iets duurder dan de VW Touareg.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts