Is Porsche het geld waard

Als u op zoek bent naar een luxueuze auto met een sportief tintje, dan is een Porsche waarschijnlijk het geld waard. Porsche is een zeer gerenommeerd merk, en bijna alle Porsche modellen zijn klasse leiders in een specifiek segment.

Als u een luxe sedan wilt, is de Porsche Panamera een uitstekende keuze. De Panamera kan worden uitgerust met tal van verschillende motor-opties, trim niveaus, en aanpassingsmogelijkheden die zijn ingesteld om al uw wensen te voldoen.

Als u een SUV wilt, kunt u met de Cayenne ervaren wat een sportieve luxe SUV hoort te zijn. 600pk+ motoropties, pluche leder, moderne technologie, en superieure veiligheid en betrouwbaarheid zijn slechts enkele voordelen van zowel het Porsche als het Macan SUV platform.

Als u een sportwagen wilt, moet een 911 of een Cayman/Boxster model op uw radar staan. De 911 is een van de meest iconische sportwagens aller tijden, en de middenmotor Cayman/Boxster modellen zijn niet ver daarachter.

Porsche Panamera

De Porsche Panamera is een luxe sedan Porsche vlaggenschip, en het instapmodel Panamera retails voor $ 87k. Zelfs het basismodel Panamera biedt een 325pk twin-turbo 6-cilinder motor, een 0-60mph tijd van 5,3 seconden, en een goed uitgerust, lederen interieur.

Als je $4k meer betaalt, kun je de Panamera 4 met vierwielaandrijving krijgen, of $7k meer voor het Executive model met lange wielbasis. Het volgende model in het gamma is de Panamera 4S van $105k met een 6-cilinder met dubbele turbo die 443pk levert en een tijd van 0-60mph van 4,1 seconden.

Je kunt ook kiezen tussen een paar hybride modellen, een sportiever GTS model, of de allerbeste Turbo modellen. De Panamera wordt aangeboden als sedan, of een stationwagon Gran Turismo versie als je nog meer praktische zaken wilt.

  Welke Porsche motor past in een VW Kever?

Opties zijn duur, maar dat is altijd het geval geweest met een Porsche. De betrouwbaarheid van de Panamera is inderdaad toonaangevend, er zijn volop motoropties om uit te kiezen, en ook de veiligheids- en luxevoorzieningen die de Panamera biedt, behoren tot de top van de industrie.

Porsche SUV’s

De Porsche Cayenne SUV is vrij populair, en Porsche slaagt erin om een ton van Cayenne modellen te verkopen gedurende het hele jaar. Wie een kleinere SUV wil, kan ook kiezen voor het Macan-model. Zowel de Cayenne en de Macan zijn opties het overwegen waard, en ze zijn zeker de moeite waard als je ze kunt veroorloven.

Het instapmodel van de Porsche Cayenne kost $67k, en er zijn veel verschillende motoropties om uit te kiezen, en ze zijn redelijk vergelijkbaar met de eerder genoemde Panamera sedan. U kunt ook kiezen tussen een Cayenne SUV of een Cayenne Coupe SUV vorm.

De Macan daarentegen is wat meer ingetogen en is de goedkoopste manier om in een Porsche te stappen. Maar dat wil niet zeggen dat de Macan geen echte Porsche is, want de designtaal, de betrouwbaarheid en de prestatiecijfers maken het zeker een Porsche.

Het instapmodel van de Porsche Macan kost $52.000 en heeft een viercilinder met turbo, 248 pk en een acceleratie van 0-60 km/u in 6,3 seconden. De topversie van de Macan Turbo kost $84k en heeft een 6-cilinder met dubbele turbo, 434pk en een 0-60mph tijd van 4,3 seconden.

  Zijn Porsche 996 Turbo's betrouwbaar?

Porsche 911/Cayman/Boxster

Maar de beste Porsche modellen zijn geen sedans of SUV’s, maar sportwagens. En zowel de 911 als de Cayman/Boxster modellen bieden veel waar voor het geld. De 911 is een icoon, die qua prestaties altijd boven zijn gewicht uitsteekt, en de Cayman/Boxster modellen zijn onmogelijk om mee te concurreren.

Het instapmodel 992 911 Carrera kost $101k, en de prijzen kunnen oplopen tot $220k voor de duurste 911 Turbo-modellen. Alle 911 opties zijn snel en responsief, en ze bieden allemaal een achterin geplaatste 6-cilinder motor. Het is vermeldenswaard dat alle 992 911 modellen een 0-60mph certificaat hebben in minder dan 4 seconden.

Het $60k+ 718 Cayman/Boxster platform biedt een in het midden geplaatste 4/6-cilinder motor, de optie van een PDK versnellingsbak met dubbele koppeling of een handgeschakelde versnellingsbak, een klein, wendbaar chassis, een ongelooflijk responsieve besturing en een verfijnd design. En er zijn nauwelijks concurrenten te vinden die echt kunnen concurreren met het Boxster/Cayman-platform.

Wat sportwagens betreft, is Porsche absoluut de moeite waard, want er zijn geen echte concurrenten voor wat een 911 of een Boxster/Cayman vertegenwoordigen. Wat prestaties betreft, doet een 500pk sterke 911 evenveel als een andere 700pk sterke auto, en hetzelfde verhaal geldt voor het Cayman/Boxster platform.

FAQ Sectie

Is de Porsche Taycan het geld waard?

Terwijl de wereld zich blijft richten op een elektrische toekomst, heeft Porsche zich onlangs ook bij het feest aangesloten met de Taycan. Een instapmodel van de Taycan kost $80k, en de prijzen kunnen verdubbelen voor het topmodel, de Turbo Cross Turismo.

  Maakt Porsche een minivan?

De Taycan is ongeëvenaard als het gaat om elektrische vierdeurs sportwagens. Ook al biedt de Tesla Model S in sommige opzichten meer, wat de rijervaring betreft gaat de Taycan aan kop. De Porsche Taycan is inderdaad een Porsche, en de verkoop hitlijsten van de Taycan bevestigen verder het feit dat de Taycan zeker het geld waard is.

Hoeveel waardevermindering Porsche modellen verdragen?

Duitse luxewagens zijn duur, maar sommige verliezen ook een ton van waarde na 3-5 jaar van eigendom. Porsches, vooral de Panamera, Macan, Cayenne modellen, hebben een hoge waardevermindering, maar de waardevermindering is nog steeds niet zo overdreven als bij sommige andere vergelijkbare Duitse merken.

De Porsche 911 modellen daarentegen kunnen zelfs na 3-5 jaar in waarde stijgen of een stabiele waarde behouden. Kiest u voor een gelimiteerde 911, dan is de kans groot dat u de auto een paar jaar later kunt verkopen zonder veel geld te verliezen. De Cayman/Boxster modellen zijn ook redelijk stabiel, en de limited edition modellen zijn qua waarde vergelijkbaar met de gelimiteerde 911 modellen.

Is er iets dat Porsche biedt wat andere merken gewoon niet bieden?

Een grote onderscheidende factor is betrouwbaarheid, want Porsche biedt een superieure betrouwbaarheid in vergelijking met elk ander Duits luxe automerk. Porsches zijn ook een stuk zeldzamer en meestal sneller en spannender en begeerlijker.

Porsche is een ongelooflijk sterk merk met een zelfverzekerde identiteit. Combineer dat met toonaangevende techniek, geweldige motoren en betrouwbaarheid en het is moeilijk om tegen de aanschaf van een Porsche te zijn als je de middelen hebt om dat te doen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts