Porsche vs. BMW: Betrouwbaarheid

Zowel Porsche als BMW maken al lang deel uit van de club van de beste luxe automerken. Qua luxe en comfort zijn ze redelijk vergelijkbaar in dit segment. Ook op het gebied van prestaties en wenselijkheid zijn ze vergelijkbaar.

Maar waar ze wel in verschillen is de betrouwbaarheid, want Porsche is inderdaad ongeëvenaard door zijn Duitse luxe rivalen, mits goed onderhouden. Sommige specifieke Porsche modellen zoals de 911 of de Cayman/Boxster worden meestal ook gekocht door autoliefhebbers die beter voor hun auto’s zorgen.

De betrouwbaarheid en duurzaamheid van Porsche zijn de laatste jaren iets afgenomen door de toename van het aantal beschikbare modellen, en sommige populairdere Cayenne- en Macan-modellen zijn niet zo robuust als een 911. Maar als ze goed worden onderhouden, bieden Porsches meestal wel een betere betrouwbaarheid.

Dat wil niet zeggen dat BMW’s geen behoorlijke betrouwbaarheid bieden, het is gewoon niet op hetzelfde niveau als Porsche. Deze wagens worden efficiënt gemaakt, maar ze zijn moeilijk om aan te werken. Ze zijn meestal niet gemaakt met het idee dat een gewoon iemand aan hun auto kan werken, maar vereisen gespecialiseerde monteurs.

Porsche betrouwbaarheid

Als je een onbevooroordeelde blik werpt, op grotere schaal, is de betrouwbaarheid van Porsche zeker een van de sterke punten van het merk. De betrouwbaarheidsbeoordelingen zijn altijd bovengemiddeld geweest.

Een luxe auto is doorgaans een stuk complexer dan een gewone consumentenauto. Dit betekent dat een Porsche of een BMW altijd meer mogelijkheden biedt dan een Honda of Toyota. De grotere complexiteit leidt ertoe dat luxe auto’s vaker onbetrouwbaar zijn.

Een paar jaar geleden was de betrouwbaarheid van Porsche een beetje twijfelachtig, maar de laatste berichten suggereren dat Porsche inderdaad terug is voor de titel betrouwbaarheid. Porsche heeft een toppositie verdiend in de J.D. Power Dependability Study met een stellaire 5-sterren betrouwbaarheidsbeoordeling.

  Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

Sommige modellen zoals de Cayenne of de Panamera doen het niet zo goed, maar de 911, Cayman/Boxster modellen wel. Zo goed zelfs dat ze het merk nog steeds naar een toppositie hebben weten te stuwen. Dat is indrukwekkend, want een paar jaar geleden stond Porsche nog nergens aan de top.

Veel voorkomende Porsche problemen

Enkele van de meer voorkomende problemen waar Porsche eigenaren meestal mee te maken krijgen zijn olielekkages. Soms kan Porsche olie lekkage een pijn zijn om te repareren als ze komen van achterste hoofdafdichtingen, wat betekent dat je de transmissie eruit moet halen om erbij te kunnen.
Andere problemen, zoals een bijna of helemaal niet werkende accu, kunnen sommige Porsche modellen soms teisteren, maar dat komt meestal omdat er niet zo vaak met Porsche modellen wordt gereden.
Als u de koppeling van een handgeschakelde Porsche overbelast, kan het ook gebeuren dat u de koppeling vroegtijdig moet vervangen.

BMW betrouwbaarheid

BMW’s daarentegen kunnen niet tippen aan Porsche wat betrouwbaarheid betreft. BMW heeft veel luxe auto’s met veel functies ontwikkeld. Net als bij andere vergelijkbare auto’s zul je bijna nooit een luxemerk tegenkomen dat ook betrouwbaar is, behalve Lexus natuurlijk.
BMW scoort meestal lager dan Porsche op bijna alle recente betrouwbaarheidstabellen. Maar er zijn veel schommelingen tussen de verschillende charts. BMW staat op nummer 8 van de JD Power ranglijst, terwijl Porsche de eerste plaats inneemt.
BMW heeft enigszins de reputatie onbetrouwbaar te zijn en sommige mensen geloven ook dat BMW het meeste geld verdient aan onderdelen en onderhoud, en niet aan de kosten van een nieuwe auto. Zij denken dat BMW’s met opzet onbetrouwbaar zijn om zo meer geld te verdienen, maar dit is tamelijk ongegrond omdat BMW’s gemiddelde eigendoms-/onderhoudskosten hebben.
Een BMW mag dan onbetrouwbaarder zijn dan een Porche, het kost minder om een BMW te onderhouden. Als u het onderhoud in aanmerking neemt, is de prijs van een BMW of een Porsche enigszins vergelijkbaar. Ongeacht het merk of model, goed onderhoud zal de betrouwbaarheid van elke auto waarschijnlijk verhogen.

  Is een Porsche Boxster een goede dagelijkse bestuurder?

Veel voorkomende BMW problemen

Veel voorkomende BMW problemen zijn problemen met het koelsysteem van de motor, olielekkage, trillingen aan het stuur, slijtage van het interieur en sommige elektrische problemen. De meeste BMW eigenaars krijgen met deze problemen te maken als ze hun auto voor een aanzienlijke tijd bezitten, maar dat is te verwachten bij bijna elk automerk.
Sommige van deze problemen kunnen vrij goedkoop worden verholpen, en voor sommige moet u uw auto naar een servicewerkplaats brengen. Het is ook vermeldenswaard dat sommige modelspecifieke problemen hier niet worden vermeld.
Laat deze problemen u niet ontmoedigen om een BMW te kopen, als het uw droomauto is. Als u uw auto onderhoudt zoals aanbevolen, zult u waarschijnlijk jarenlang plezier hebben van een BMW.

FAQ Sectie

Hoe lang gaan BMW en Porsche modellen mee?

Ook al beschouwen sommigen deze wagens soms als onbetrouwbaar, als u uw Porsche of BMW goed onderhoudt, kunnen ze honderdduizenden kilometers meegaan. En dat is het geval met veel Duitse auto’s, waaronder Audi, VW en Mercedes.
Soms lijken ze te duur om te onderhouden, en dat ze veel te vaak stuk gaan, maar het is ook niet ongewoon om verhalen te horen over een Mercedes, Porsche, BMW, of Audi met 200k-mijl. Deze auto’s zijn het geld waard.
Als de afschrijving u verleidt om na een paar jaar zo’n auto te kopen, zorg er dan gewoon voor dat hij in goede staat is en goed onderhouden wordt, en wie weet hoe lang hij mee kan gaan.

  Zijn Porsches duur in onderhoud?

Hoe is het onderhoud van BMW en Porsche?

Porsches gaan niet zo vaak stuk als BMW’s, maar als ze stuk gaan, zijn ze duurder om te repareren. Sommigen menen zelfs dat de hogere onderhoudskosten van een Porsche de bovengemiddelde betrouwbaarheid enigszins teniet doen.
De jaarlijkse onderhoudsfacturen van een Porsche bedragen soms meer dan $1-2k, terwijl de jaarlijkse onderhoudsfacturen van een BMW iets goedkoper zijn. Het hangt ervan af wat er gerepareerd moet worden, maar over het algemeen zou een BMW jaarlijks minder onderhoudskosten moeten hebben.

Moet ik een Porsche of een BMW kopen?

Sommigen zouden kunnen argumenteren in de logica achter het kiezen voor een Porsche of een BMW, in plaats van een meer betrouwbaar model zoals Lexus, bijvoorbeeld. Lexus modellen staan steevast bovenaan de hitlijsten voor betrouwbaarheid en duurzaamheid in het luxe segment. Maar er zijn geen Japanse merken die serieus kunnen bieden wat BMW, Audi, Mercedes en Porsche doen.
U moet zich door dit artikel niet laten ontmoedigen als u een BMW of een Porsche wilt kopen. Als u uw best doet en de auto’s goed onderhoudt, zijn het allebei geweldige merken. Misschien wilt u voor een Porsche gaan als u waarde hecht aan een sterkere merknaam of meer sportieve opties, of gaat u voor BMW als u de voorkeur geeft aan snelle sedans of SUV’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts