Porsche Cayenne betrouwbaarheid

Porsche Cayenne betrouwbaarheid

De Cayenne is een serie van middelgrote luxe crossover sport utility voertuigen, geproduceerd door de Duitse autofabrikant Porsche sinds 2002 en aangeboden in Noord-Amerika vanaf 2003. De Porsche Cayenne is een goed ontworpen SUV. Deze Duitse luxe middelgrote SUV wordt geleverd met een groot aantal machtige motoren en een nauwkeurig afgestelde ophanging die hem sportwagen-achtige prestaties geeft. Ondanks zijn snelheid en wendbaarheid behoudt hij een gedempt rijgedrag.

Overzicht

De Porsche Cayenne is de eerste auto met V8-motor sinds 1995, toen de Porsche 928 uit productie werd genomen. Bovendien is de middelgrote luxe crossover SUV verkrijgbaar met vierwielaandrijving. De eerste Porsche met vier deuren en de eerste off-road variant sinds de Super en Junior tractoren uit de jaren 1950. De Cayenne is verkrijgbaar met een 3,0-liter V6-turbomotor met 335 pk. Andere varianten, zoals de S-, GTS-, Turbo- en Turbo GT-modellen, kunnen worden besteld met krachtigere motoren. Hij kan in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en heeft een topsnelheid van 152 km/u.

Betrouwbaarheid

Van de Porsche Cayenne-modellen zijn de betrouwbaarste jaren 2009, 2019 en 2018. Er zijn slechts een paar klachten en geen enkele die ernstig zijn geweest. Hoewel 2020 ook betrouwbaar is, zijn de gegevens niet overtuigend omdat het een recent model is. Voor 2022 wordt voorspeld dat de Porsche Cayenne een betrouwbaarheidsscore van 81 op 100 zal halen volgens de J.D. Power Reliability Rating.

Veiligheid

Met een perfecte score van 5 sterren van Euro NCAP en een indrukwekkende score van 95% voor de veiligheid van volwassen inzittenden, scoort de nieuwe Cayenne goed.

Afschrijvingspercentage

In 5 jaar tijd zal een Porsche Cayenne 54% afschrijven en bij doorverkoop $44.223 waard zijn. Daarmee is hij de winnaar van de 2021 Luxury Utility segment award voor de Hoogst Behouden Waarde.

Onderhoud en reparatie

Porsche Cayenne is zeker een exclusieve auto, en zijn onderhoudsbehoefte zal waarschijnlijk hoger zijn dan die van de meeste SUV’s. In de eerste tien jaar van de levensduur van de Porsche Cayenne zullen onderhoud en reparaties ongeveer $20.552 kosten. Dit heeft ertoe geleid dat sommige eigenaren deze auto hebben verwaarloosd door het onderhoud aan een binnenlandse SUV te vergelijken met de duurdere eisen die aan de Cayenne worden gesteld.

  Porsche vs. Lexus: Betrouwbaarheid

FAQ

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Porsche Cayenne?

De Cayenne is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: All Wheel Drive

Hoeveel pk heeft een Porsche Cayenne en heeft hij een turbo?

De Cayenne heeft 335 pk en 332 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Cayenne heeft 19 X 8.5 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 9.5 inch Aluminium Achterwielen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Porsche Cayenne?

  • Defecte brandstofpomp veroorzaakt geen start of stilstand
  • Koelvloeistof lekkage uit thermostaat behuizing
  • Problematische bandenslijtage
  • Lekkage van koelvloeistof uit de thermostaatbehuizing
  • Defecte brandstofpomp veroorzaakt geen start of geen stilstand
  • Remblokken en rotoren kunnen voortijdig verslijten.

Wat is het probleem met de Porsche Cayenne?

Motorstoringen, elektrische problemen en kapotte kunststof koelvloeistofleidingen zijn de meest voorkomende problemen die gemeld worden.

Wat is beter Porsche Cayenne of Range Rover?

Zowel het merk Porsche als Land Rover staan bekend om het produceren van krachtige motoren en haarfijne prestaties. Het basismodel van de Porsche Cayenne heeft een krachtigere motor dan de Range Rover, terwijl de Range Rover meer motoropties en meer pk’s biedt.

Gaan Porsches vaak stuk?

Porsche reparaties zijn goedkoper dan die van andere sportwagenmerken, zoals Ferrari’s. Porsches zijn robuust en gaan niet vaak stuk. U hoeft minder uit te geven aan reparaties als u regelmatig onderhoud pleegt.

Hoeveel kilometer gaan Porsche Cayennes mee?

Zolang uw Cayenne in goede staat wordt gehouden en u er verantwoord mee rijdt, moet u de levensduur kunnen verlengen tot meer dan 200.000.

Is de Porsche Cayenne het waard?

De Cayenne SUV is een uitstekende keuze. Deze Duitse middelgrote luxe SUV is sportwagenwaardig dankzij zijn krachtige motoren en afgestemde onderstel. Hij is wendbaar en snel, maar biedt toch een comfortabele rit.

Houdt de Porsche Cayenne zijn waarde?

De Cayenne heeft een afschrijving van 54% over 5 jaar, met een restwaarde van $54.223 over 5 jaar. Porsche’s stap in SUV’s heeft zijn vruchten afgeworpen. Ze verkopen tonnen Cayennes. Maar hun waarde is niet zo hoog als die van de 911’s.

Hoe vaak moet ik de olie van een Porsche Cayenne verversen?

Regelmatig olie verversen is van essentieel belang om uw motorolie een belangrijke rol te laten spelen in uw auto. Om de 20.000 mijl of om de twee jaar moet de olie in de Porsche Cayenne worden ververst.

  Lexus GS Betrouwbaarheid

Heeft de Porsche Cayenne een VW-motor?

Het basismodel heeft een VW 3.2-L VR6-motor met 250 pk (184kW/247 pk). Porsche’s inlaatspruitstuk is onderscheidend, maar de motor is verder grotendeels identiek aan de VW-motor.

Is de Cayenne V6 betrouwbaar?

U.S. News & World Report beoordeelde de algemene betrouwbaarheid van de Cayenne van de eerste generatie met 3,5 punten op 5. De tweede-generatie basis Cayenne modellen hadden V6 motoren die vergelijkbaar waren met de eerste-generatie modellen, maar ze werden gedimensioneerd tot 3,6 liter.

Welke olie gebruikt een Porsche Cayenne?

Mobil 1 is de wereldwijde partner van Porsche voor oliesamenwerking. Zij leveren de olie voor zowel onze racemotoren als onze standaardmodellen. Mobil 1 high performance motorolie is nu verkrijgbaar in alle Porsche auto’s.

Wat is beter Porsche of Audi?

Het Audi-gamma is een goede plaats om uw zoektocht te beginnen. Beide merken staan bekend om hun kwaliteit en stijl. Porsche staat echter bekend om zijn superieure prestaties. Porsche biedt snellere laadtijden, hogere topsnelheden en meer off-road functies.

Welk jaar moet een Porsche Cayenne vermeden worden?

Vermijd Porsche Cayenne Jaar Modellen 2004 en 2011. Hoewel de meeste Porsche Cayennes veilig kunnen worden aangeschaft, kunt u de jaarmodellen 2004-2011 het beste vermijden. Er zijn meldingen dat de 2004 Porsche Cayenne talrijke problemen had met de elektrische onderdelen, de koeling en de aandrijflijn.

Wat breekt er aan de Porsche Cayenne?

Wolfraamcarbide is niet corrosief en roest niet. Hoe aantrekkelijk deze rem ook mag zijn, zijn belangrijkste eigenschap is zijn prestatie. Porsche’s Surface Coated Brake (PSCB) is een wereldprimeur en behoort nu tot de standaarduitrusting van de Porsche Cayenne Turbo.

Heeft een Cayenne een distributieriem of een distributieketting?

Alle Porsche voertuigen maken gebruik van distributiekettingen. Hoewel sommige distributieriemen tot 160.000 mijl meegaan, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, zijn er geen garanties over hun levensduur.

Heeft de Cayenne 7 zitplaatsen?

De Porsche Cayenne biedt plaats aan vijf personen. De standaard Cayenne Coupé is ontworpen voor vier personen. Achteraan kan een extra achterbank worden bijgeplaatst.

  Wat is de kleinste Porsche SUV?

Klappen de achterbanken van de Cayenne plat?

Elke Cayenne beschikt over 27,1 kubieke meter bagageruimte achterin en is uitgerust met 40/20/40 neerklapbare achterbank, die u kunt neerklappen om ruimte te maken voor vracht terwijl u achterpassagiers vervoert.

Wat zijn comfortzetels achteraan in de Cayenne?

Als optie zijn er ook comfortzetels beschikbaar vanaf de niet-coupé Cayenne. Om de hoofdruimte te vergroten, zijn de achterzetels lager in de carrosserie van de coupé geplaatst. Het laadvolume bedraagt 22 kubieke meter, en 54 kubieke meter wanneer de achterzetels neergeklapt zijn. Coupé Turbo modellen hebben iets minder.

Heeft Porsche Cayenne verwarmde zetels?

De verwarmde zetels op de voorste rij van de 2021 en 2022 Porsche Cayenne hebben standaard verwarming. Voor de achterste rij zijn verwarmde zetels als optie verkrijgbaar. Naast het comfort dat de zetels bieden, is er ook een klimaatcontrolesysteem met vier zones dat de temperatuur in het interieur van de Porsche Cayenne regelt.

Is Porsche Cayenne ruim?

De Cayenne is een grote SUV en daarom is het niet verwonderlijk dat er genoeg ruimte is voor de langste volwassenen. Zelfs met het dak, dat veel plaats inneemt, is er voldoende hoofdruimte en de voorzetels kunnen een beetje verplaatst worden om plaats te bieden aan lange benen.

Heeft de Porsche Cayenne een derde rij?

Porsche’s meest succesvolle en populaire auto’s, de Macan en Cayenne, zijn uitgegroeid tot opmerkelijke sportwagens. Porsche heeft geen drie-rij crossover die gebruikt kan worden voor familietransport.

Heeft de Cayenne adaptieve cruise control?

De 2022 Porsche Cayenne is leverbaar met vele veiligheidstechnologieën, zoals adaptieve cruise control, lane departure warning, lane-keeping assistance, Porsche InnoDrive, en Night Vision Assist. Deze voorzieningen zijn echter meestal duurder dan de andere.

Heeft de 2022 Porsche Cayenne geventileerde stoelen?

Er zijn veel opties voor voorstoelen, zoals elektrisch verstelbare stoelen, verwarmde of geventileerde voorstoelen en masserende achterstoelen. U kunt ook een verwarmde stuurkolom en verwarmde voorzetels krijgen. De voorzetels zijn ruim genoeg om u tijdens het rijden op uw plaats te houden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts