Porsche Cayenne Turbo / Turbo S Betrouwbaarheid

De Porsche Cayenne is een middelgrote luxueuze sport utility auto geproduceerd door het merk Porsche sinds 2002, met Noord-Amerikaanse verkoop vanaf 2003. Dit is de eerste Porsche met V8-motor sinds 1995. Om te concurreren met de Mercedes-Benz ML 63 AMG, bouwde Porsche in 2006 een Turbo en Turbo S versie van de originele Cayenne. Zowel de Turbo als de Turbo S zijn uitgerust met een automatische transmissie, een sperdifferentieel en een in hoogte verstelbare offroad-ophanging.

Overzicht

Porsche Cayenne Turbo en Porsche Cayenne Turbo S zijn de topversies van de Cayenne met krachtige motoren en verbeterde instelmogelijkheden. Onder de motorkap van de Turbo ligt een twin-turbo V-8 met 541 pk. Een gecombineerde elektromotor en verbrandingsmotor leveren 670 pk aan de S E-Hybrid. Met zo’n verfijnd rijgedrag heeft u niet eens door dat u in een SUV rijdt, want deze SUV’s zijn zo gemakkelijk te besturen.

Betrouwbaarheid

Sommige vroege Cayenne Turbo modellen werden geplaagd door gebarsten plastic koelvloeistofleidingen, waardoor de motor oververhit kon raken. U.S. News & World Report beoordeelde de Cayenne Turbo met 3,5 uit 5 voor betrouwbaarheid, wat betekent dat de 2006 Porsche Cayenne Turbo S ook zeer betrouwbaar is, mits goed onderhouden en onderhouden. De turbomotor is krachtig en soepel. Zoals met alle V8 Cayenne motoren in de beginjaren, heeft hij wel wat problemen.

Veiligheid

Zowel op de Turbo als op de Turbo S is een lange lijst van rijhulptechnologieën standaard, waaronder een waarschuwing bij voorwaartse botsing, automatische noodstop en parkeersensoren voor en achter. Er zijn ook een paar actieve rijhulpmiddelen beschikbaar, waaronder een nachtzichtsysteem, adaptieve cruise control en lane-keeping assist.

  Cadillac SRX Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Na vijf jaar heeft de Porsche Cayenne een afschrijving van 54% en een restwaarde van $44.223. Cayennes zijn Porsche’s meest populaire SUV, en er worden er dan ook veel van verkocht.

Onderhoud en reparatie

Porsche Cayenne Turbo en Turbo S autobezitters kunnen rekenen op ongeveer $1.200 aan onderhoudskosten per jaar.

FAQ

Hoeveel zitplaatsen heeft de Porsche Cayenne Turbo/Turbo S?

De Porsche Cayenne Turbo/Turbo S is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Aandrijving op alle wielen

Wat is het vermogen van een Porsche Cayenne Turbo/Turbo S en heeft hij een turbo?

De Porsche Cayenne Turbo/Turbo S heeft 541 pk en 567 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 4.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Porsche Cayenne Turbo/Turbo S heeft 21 X 9,5 inch aluminium voorwielen en 21 X 11 inch aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts