Porsche vs. Lexus: Betrouwbaarheid

Zowel Porsche als Lexus hebben altijd aan de top van de auto-industrie gestaan als het gaat om betrouwbaarheid en betrouwbaarheid. J.D. Power positioneerde Lexus als het meest betrouwbare merk op de markt met gemiddeld 106 problemen, en op de tweede plaats komen Porsche en Toyota met gemiddeld 108 problemen.

Al acht jaar op rij is Lexus de onbetwiste kampioen op het gebied van betrouwbaarheid, ook al is het aantal gerapporteerde problemen per voertuig blijven stijgen, van 99 tot 106. Het Lexus moedermerk Toyota staat ook al lange tijd aan de absolute top.

Porsche, daarentegen, was tot een tiental jaar geleden of zo, een gemengd bedrijf. Sindsdien is Porsche erin geslaagd om zijn gestage betrouwbaarheid in meer recente jaren te handhaven, en de Porsche 911 wordt vaak genoemd als het meest betrouwbare automodel op de planeet.

Tussen de twee is Lexus een betrouwbaarder merk, maar Porsche is een zeer goede tweede. Zozeer zelfs dat het onderhoud van beide merken van essentieel belang is voor een goede betrouwbaarheid. Als u voor uw auto zorgt, zorgt hij ook voor u.

Lexus: Betrouwbaarheid en luxe gecombineerd

De belangrijkste reden waarom Lexus zo betrouwbaar is, is dat het veel van zijn onderdelen deelt met moederbedrijf Toyota. Omdat Lexus een luxemerk is, ligt het niveau van uitvoering en ontwikkeling aanzienlijk hoger in vergelijking met Toyota.

Wanneer auto’s worden gemaakt, worden zij aan een groot aantal tests en kwaliteitscontroles onderworpen. Een luxemerk heeft een hoger prijskaartje, wat betekent dat het merk meer geld heeft om mee te spelen tijdens dergelijke tests en ontwikkelingsstadia.

Toyota maakt enkele van de beste motoren die ooit het licht zagen, en een belangrijke reden waarom Lexus altijd de hitlijsten aanvoert, is dat veel andere luxemerken niet zo betrouwbaar zijn. Toyota geeft de voorkeur aan betrouwbaarheid en een lange levensduur boven luxe en complexiteit.

  Is het de moeite waard om een Porsche Macan te kopen?

Wanneer je zo’n betrouwbaar platform combineert met luxe en technologische complexiteit, dan krijg je een Lexus. Een andere reden waarom Lexus zo betrouwbaar is, is dat Lexus er niet op gebrand is om zijn systemen bij elke nieuwere generatie te veranderen. Als het niet kapot is, waarom zou je het dan repareren?

Porsche is de nieuwe koning van de betrouwbaarheid

Nog niet zo lang geleden waren Porsches niet betrouwbaar. Pas de laatste tien jaar is het merk erin geslaagd om hoger op de betrouwbaarheidslijsten te komen. Volgens mensen die daadwerkelijk bij Porsche hebben gewerkt, komt dat doordat het personeel van Porsche heel, heel erg zijn best doet om betrouwbaar te zijn.

Hoewel je zou verwachten dat elk luxemerk dit doet, is dat gewoon niet waar. De meeste luxemerken zijn vooral gericht op efficiëntie, technologie en het verplaatsen van eenheden. Ze geven niet zoveel om betrouwbaarheid op lange termijn als Porsche.

Dat komt omdat de Porsche klantenkring anders is. Mensen die Porsches kopen, met name 911’s, zijn autoliefhebbers en die hebben de neiging veel meer zorg aan hun auto te besteden dan de gemiddelde Mercedes Benz S-Klasse eigenaar doet.

In die zin is een S-Klasse zoiets als een stuk gereedschap dat wordt vervangen nadat het nieuwere model is uitgekomen, terwijl een 911 bijna altijd zal worden gewaardeerd en bewaard door een liefhebber. Dit betekent dat de liefde en de zorg die een 911 krijgt, de pan uit rijzen in vergelijking met de overgrote meerderheid van de andere Duitse luxemerken.

  Zijn Porsche 996 Turbo's betrouwbaar?

Hoe duur zijn Porsche en Lexus in onderhoud?

Betrouwbaarheid is niet goedkoop. Zowel Lexus als Porsche modellen staan erom bekend een klein fortuin te kosten als het op onderhoud aankomt. In de eerste 3 jaar is dat misschien niet zo’n probleem als de auto nog onder de garantie valt, maar later zijn de onderhoudskosten bij Porsche en Lexus echt hoog.

Tussen deze twee zijn Porsches duurder in onderhoud in de meeste scenario’s. Porsches zijn duurder in aankoop en in onderhoud, vooral de meer prestatiegerichte modellen. Doorheen de gamma’s bieden beide merken gelijkaardige voertuigen aan.

De Porsche 911 is bijvoorbeeld een grand tourer sportwagen met een 3-4L flat-six motor, en de Lexus LC500 is ook een grand tourer sportwagen die wordt aangeboden met een natuurlijk aangezogen V8 of een hybride aandrijflijn. Beide zijn duur, maar de 911 heeft de LC500 al tientallen keren overkocht, en over het algemeen is de 911 veel beter.

FAQ

Wat zijn de meest en minst betrouwbare Lexus modellen?

Hoewel Lexus over het algemeen betrouwbaar is, is er nogal wat verschil tussen bepaalde modellen. De meest betrouwbare Lexus modellen zijn de Lexus IS, Lexus GS, en de Lexus LS. Alle drie zijn ze de vaandeldragers van de betrouwbaarheid van Lexus en de reden waarom Lexus in zo’n hoog aanzien staat als het om betrouwbaarheid gaat.

Aan de andere kant is bijvoorbeeld de Lexus RX niet zo betrouwbaar als een van deze drie. Toch ligt de RX nog steeds boven de betrouwbaarheidsnorm, wat alleen maar bevestigt dat andere luxemerken qua betrouwbaarheid bij Lexus in de verste verte niet in de buurt komen.

  Zijn Porsches duur in onderhoud?

Wat zijn de meest en minst betrouwbare Porsche modellen?

De Porsche Boxster was en is nog steeds een beetje een mengelmoes als het op betrouwbaarheid aankomt. Een compacte Porsche sportwagen roadster met middenmotor lijkt wel een probleemoplosser, maar het niveau van de problemen is ook niet zo erg als bij sommige concurrerende modellen van andere merken.

Aan de andere kant is de 911 de koning van de betrouwbaarheid van Porsche. En dat is ook wel te verwachten, want het 911 platform is al tientallen jaren oud, en een gemiddelde 911 eigenaar onderhoudt een 911 naar behoren.

Hoe nauwkeurig zijn grafieken en enquêtes over de betrouwbaarheidsindex van merken?

Sommigen trekken de legitimiteit van dergelijke enquêtes in twijfel omdat ze veel te wijdverspreid zijn om op één enkel individu van toepassing te zijn. En het enige waar wij om geven is hoe betrouwbaar onze auto is. En dat is sterk afhankelijk van verschillende aspecten.
Maar wees gerust, als je je auto goed onderhoudt, zal een Lexus of een Porsche sport/luxe auto je nooit in de steek laten. Doen ze dat wel, zorg er dan voor dat u dit meldt, zodat de enquêtes de ware stand van zaken kunnen weergeven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts