Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

De BMW 335i is een betrouwbare auto als hij goed wordt onderhouden.

Elke auto kan betrouwbaar blijken te zijn als hij goed wordt onderhouden. De BMW’s zijn meestal niet het meest betrouwbare Duitse autobedrijf, maar het heeft zijn eigen voordelen. De E92 335i heeft veel problemen gehad en had een aantal slechte betrouwbaarheids opmerkingen. Echter, indien goed onderhouden, kan deze auto u gemakkelijk meer dan 200.000 mijl geven.

BMW E92 335i

De 335i was het coupé model van de BMW 3-serie. Dit was de 5e generatie van de serie en hij werd gelanceerd in 2006, bijna na twee jaar na de introductie van de auto. Het 2-deurs coupé ontwerp van de auto was zeer sportief, ondersteund door zijn zeer snelle twin-turbo N54 of N55 motor.

Het design van de auto was sterk verbeterd ten opzichte van het coupé model van de vorige generatie. Deze auto had nieuwer vormgegeven koplampen en achterlichten. Dit was ook het laatste 3-serie coupé model, en daarna werd het overgegeven aan de 4-serie BMW’s. Het was ook een van de laatste 5e generatie 3-serie modellen die verkocht werden.

Specificaties

De auto was een compacte executive BMW met een iDrive operatief systeem. Het iDrive besturingssysteem omvatte het nieuwe infotainmentsysteem met display vooraan, en had verschillende nieuwe functies zoals navigatie. De auto kwam ook met push-start optie. Het interieur van de auto was opgefrist en had houten bekleding op het dashboard en de deuren.

De auto werd aangedreven door de twin-turbo 3.0 L 6-cilinder BMW N54 of N55 motor. Dit was een van de snelste motoren van BMW in die tijd. De prestaties van de auto zijn van topklasse BMW niveau. De wegligging in bochten en de tractie van de auto op de weg is geweldig.

  Zijn Porsche 996 Turbo's betrouwbaar?

De twin-turbo motor zorgt voor 0 tot 60 mph in slechts 5.6s, met zijn topsnelheid van 155 mph. U kunt nog steeds genieten van de auto’s zware koppel van 248 Nm. Hij had ook een vierwielaandrijvingsoptie, die voor nog betere grip op de weg zorgde. Over het geheel genomen is de 335i inderdaad een sportwagen en kon er op de prestaties van de auto worden vertrouwd.

Betrouwbaarheid

De auto wordt niet de meest betrouwbare BMW genoemd. De auto had veel problemen, maar als hij netjes wordt onderhouden, is hij betrouwbaar genoeg gebleken. Ook de 335i kreeg van RepairPal een zeer benedengemiddelde beoordeling van 2,0 op 5. Toch is dat nog geen slechte beoordeling als je hem vergelijkt met andere BMW’s, want BMW staat niet echt bekend om zijn betrouwbaarheid.

Als we echter kijken naar de meningen en ervaringen van mensen met de auto, dan is de auto niet zo betrouwbaar. Door zijn lange aanwezigheid op de markt, zijn de onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar, en u kunt ze zelf monteren. Als u zich niet bekommert om het onderhoud van de auto, dan zal dat voor veel problemen zorgen.

Onderhoud

De 335i heeft een zeer hoge jaarlijkse onderhoudskost van $1030, maar als u echt zoveel zou spenderen, dan zou de wagen zo vlot lopen als een nieuwe. Het is nog steeds niet zo veel in vergelijking met andere BMW’s. De onderdelen en het onderhoud van de auto zijn ook wat duur, zoals u in de lijst kunt zien:

 • Anti-lock remsysteem inspecties – rond de $99
 • Algemene diagnose – ongeveer $110
 • Vervanging koplampschakelaar – rond $280
 • Vervanging van de venster schakelaar – rond de $245
  Het onderhoud en reparatie werken kunnen kosten u veel, maar dan kan het afhangen van de auto die je zou kopen. Je moet kijken voor een auto die goed is onderhouden en had regelmatig onderhoud en olie verversen. Dit alles kan worden voorkomen door de 335i tijdig te onderhouden en te repareren.
  Maakt BMW een auto met vierwielaandrijving?

Veiligheid

De betrouwbaarheid van een auto hangt ook af van de veiligheid van de auto. Gelukkig blinken de Duitse auto’s uit op het gebied van veiligheid en hebben ze goede ratings op het gebied van veiligheid. Ook de 335i is geen uitzondering en kreeg extreem goede veiligheidsscores. De IIHS gaf deze hele generatie goede beoordelingen en hij werd gekozen voor de “Top Safety Pick” award.

Motorsport

De auto heeft ook korte tijd meegedaan aan motorraces. De auto bleek zeer betrouwbaar te zijn in deze races en won zelfs races zoals het wereldkampioenschap toerwagens in 2006 en 2007. De motor van de auto is een beest en het kan u voorzien van een zeer bevredigende rit.

Opvolger

De gehele E90 serie werd vervangen door de 3-serie F30 en F31 modellen, maar het coupé 335i model werd vervangen door de 4-serie F32 model. De 3-serie stopte met het coupé- en cabriomodel in 2013 en deze werden overgedragen aan de 4-serie.

Conclusie

De auto is betrouwbaar genoeg afhankelijk van je zorg voor de auto en het rijden. Mensen hebben met veel minder problemen in deze auto gereden en vonden hem zeer betrouwbaar. Echter, velen hebben dezelfde 335i gereden en ondervonden grote problemen, zelfs na 50.000 mijl. Daarom kan het u wat geld kosten, maar als u hoge prestaties wilt, dan is het een goede aankoop.

FAQ

Wat zijn de meest betrouwbare BMW 3-series auto’s?

De BMW 3-serie is een oudere serie. Ze produceren compacte executive auto’s sinds 1975, en ze zijn vrij beroemd om hun high-performance motoren en algehele betere rijervaring. Echter, in termen van betrouwbaarheid, sommige zijn minder betrouwbaar dan anderen en de lijst is als volgt:

 • 1986 E30 M3
 • 2001 M3 E46 GTR
 • 2008 E90 M3
 • 2021 G20 330i
 • 1985 E30 325i
  Porsche vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Waarom is de betrouwbaarheid van een auto belangrijk?

De betrouwbaarheid van een auto heeft betrekking op hoe lang de auto meegaat en hoe vaak de auto onderhoud nodig heeft. Goede betrouwbare auto’s kosten u veel minder en ze hebben veel minder defecten. De veiligheid van een auto wordt ook in betrouwbaarheid uitgedrukt en iedereen zou naar de veiligheidskenmerken van de auto moeten kijken.

Niet iedereen vindt het leuk om tijd door te brengen in een service station en wil dat hun auto gewoon werkt elke keer als ze hem nodig hebben. Betrouwbaardere auto’s zijn uiteindelijk consistenter en u hoeft minder tijd te besteden aan het repareren van uw auto.

Zijn BMW motoren goed?

BMW motoren zijn zeker een van de beste in de wereld. BMW produceert deze motoren met jaren van onderzoek en ontwikkeling. Deze motoren worden ook gebruikt in verschillende motorraces, wat hun extreme efficiëntie bewijst. Ze gaan ook langer mee en hebben een levensduur van meer dan 250.000 mijl.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts