Veel voorkomende problemen met BMW 225xe

BMW 225xe Problemen

De BMW 225xe is een perfecte gezinsauto omdat hij plaats biedt aan maximaal vijf personen. Ondanks zijn compacte ontwerp voelt de 225xe aan als een BMW van achter het stuur. Maar wat zijn enkele van de veel voorkomende problemen waarmee de BMW 225xe te kampen heeft?

De BMW 225xe Active Tourer PHEV wordt geleverd met meerdere problemen die gemakkelijk kunnen worden behandeld door het BMW service center of gecertificeerde technicus. Enkele van de problemen zijn elektrische problemen, problemen met de afdekking van de brandstofklep, zwakke accu, kortsluiting door hoge accuspanning en problemen met het EVAP-systeem.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW 225xe?

Brandstofkleppendeksel probleem

Het eerste en meest voorkomende probleem dat BMW 225xe eigenaren ondervinden is het brandstofkleppendeksel probleem. Hoewel de BMW 225xe wordt geleverd met een hendel waaraan u hoort te trekken om het kleppendeksel van de brandstofklep automatisch te openen, is dat niet altijd het geval. Verschillende 225xen zijn vastgelopen en dwongen de bestuurder het heft in eigen handen te nemen.

Het tankkleppendeksel wordt geleverd met een groene draad aan de zijkant die u kan helpen het klepje naar buiten te trekken en uw auto van brandstof te voorzien. De belangrijkste reden waarom de dekking jammen zijn te wijten aan schade of slecht ontwerp. Als er mechanische schade is, zult u extra kracht moeten gebruiken om de klep open te trekken.

Problemen met de aandrijflijn

Hoewel het probleem met de aandrijflijn vaak voorkomt bij de BMW 330e, kan het zich ook voordoen bij de BMW 225xe. De aandrijflijn bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de transmissie, as, wielen en aandrijfassen die op elk moment fout kunnen gaan. Dus wanneer u een vreemd geluid uit uw auto hoort komen of de transmissie lekt, heeft de aandrijflijn de aandacht van een technicus nodig.

  Wat is het BMW-equivalent van Brabus?

Storingen aan de aandrijflijn treden gewoonlijk op bij sterk accelereren, steile hellingen of snel optrekken. De beste manier om een diagnose te stellen is de aandrijflijn te laten scannen en het probleem te verhelpen.

Elektrische problemen

BMW’s zijn synoniem met elektrische problemen. De BMW 225xe PHEV heeft ook zijn eigen elektrische problemen. Een van de meest voorkomende elektrische problemen waar eigenaars van deze PHEV mee te maken kunnen krijgen is wanneer ze rijden en de versnellingspook in R of D zetten, ze een “P is niet geselecteerd” foutmelding kunnen krijgen en weigeren te koppelen.

Afgezien van deze foutmelding hebben sommige gebruikers ook gezegd dat het spraakgestuurd systeem zichzelf herhaaldelijk activeert. Dit kan echter gemakkelijk worden verholpen door alles uit te schakelen en de auto opnieuw te starten. Zorg ervoor dat de software is bijgewerkt om dergelijke kleine problemen te voorkomen.

Zwakke batterij

Een van de grootste uitdagingen van het bezitten van een plug-in hybride auto is dat ze zwakke accu’s hebben. De BMW 225xe is geen uitzondering, want ook zijn accu is zwak. Verschillende gebruikers hebben geklaagd dat de batterij haar lading verliest na enkele kilometers afgelegd te hebben. Een gebruiker meldde dat zijn actieradius in een paar jaar was teruggelopen van 30 mijl tot 24 mijl.

Plug-in hybride auto’s zoals de BMW 225xe helpen bestuurders om minder aan benzine uit te geven. Wanneer de actieradius van de batterij echter begint af te nemen, is het belangrijk om de batterij te vervangen om te kunnen blijven genieten van minder uitgaven aan brandstof. Het enige probleem is dat de kosten voor het vervangen van een plug-in hybride batterij hoger zijn dan die van een standaard batterij.

  BMW M4 betrouwbaarheid

Kortsluiting accu met hoge spanning

Een ander veelvoorkomend probleem waar BMW 225xe gebruikers mee te maken krijgen is kortsluiting in de accu met een hoog voltage. Dit wordt normaal gesproken veroorzaakt door onzuiverheden die zich in de hoogspanningsaccu bevinden. Merk op dat hoogspanning in de BMW 225xe nodig is om de motor aan te drijven. Bovendien verhoogt de hoge spanning ook de efficiëntie.

Als uw BMW 225xe een hoogspanningsaccu kortsluiting heeft, dan moet u uw auto naar het dichtstbijzijnde BMW service center brengen voor een controle. Ook al is het probleem te repareren, het is vrij kostbaar.

Problemen met het verdampingsemissiesysteem

Zoals de meeste plug-in hybride wagens, kan ook de BMW 225xe problemen hebben met het verdampingsemissiesysteem. Het verdampingsemissiesysteem (EVAP) zorgt ervoor dat brandstofdampen worden opgeslagen en afgevoerd voordat ze in de atmosfeer terechtkomen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de brandstofefficiëntie.

Na enkele kilometers rijden met uw BMW 225xe kunt u echter EVAP-problemen krijgen. Dit is meestal te wijten aan een beschadigde slang of ontluchting, of een slecht lekdetectielampje. Maar met het juiste onderhoud en de juiste reparaties, zou dit probleem u niet mogen hinderen, zelfs niet na het rijden van een aantal kilometers.

FAQ

Is de BMW 225xe betrouwbaar?

Nee, de BMW 225xe is geen betrouwbare auto. BMW’s mogen dan hoog scoren als het gaat om brandstofefficiëntie, ze hebben veel problemen en hun reserveonderdelen zijn kostbaar. Volgens veel betrouwbaarheidsbureaus staan BMW’s op de laatste plaats. De BMW 225xe is geen uitzondering en kan vrij duur in onderhoud zijn.

  BMW X3 - Alles wat u moet weten

Zijn BMW plug-hybride accu’s duurzaam?

Ja, BMW plug-in hybride batterijen zijn duurzaam. Ze staan misschien niet op hetzelfde niveau als Tesla, maar ze kunnen meer dan 60.000 mijl afleggen. Bovendien beweert BMW dat zijn batterijpakketten meer dan 10 jaar kunnen meegaan, wat een geweldige prestatie is. Niettemin, na 10 jaar, kan de batterij zijn bereik verminderen.

Hoeveel kilometer kan de BMW 225xe op elektriciteit rijden?

Hoewel de 2021 BMW 225xe niet met een zeer krachtig batterijpakket wordt geleverd, kan hij tot 34 mijl afleggen, wat uitzonderlijk is. Dit is dezelfde actieradius als de BMW i8, die duurder en krachtiger is. Merk op dat dit bereik lager kan zijn op eerdere modeljaren.

Conclusie

De BMW 225xe mag dan een uitzonderlijke actieve tourer zijn met een plug-in hybride aandrijflijn, maar hij heeft ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Deze auto heeft een zwakke accu, problemen met het EVAP-systeem, een probleem met de klep van de brandstofklep, problemen met de aandrijflijn, kortsluiting in de accu met hoog voltage en elektrische problemen.

Over het algemeen is de BMW 225xe een praktische auto, want hij biedt nog meer bagageruimte dan de BMW i3. Bovendien is hij ruim genoeg voor zijn formaat en presteert hij uitstekend. De auto is ook betrouwbaar en zeer efficiënt. Met de juiste zorg en onderhoud, kunnen de meeste van de bovenstaande problemen worden voorkomen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts