BMW X3 – Alles wat u moet weten

BMW X3

BMW is een van de top automerken die een verscheidenheid aan automerken en modellen aanbiedt. Hoe dan ook, de BMW X3 is een van de beste auto’s ooit gemaakt door BMW. Het is een uitstekende all-round auto, omdat hij wordt geleverd met een high-end interieur, een comfortabele cabine, een high-performance motor, fantastische rijeigenschappen, en hij is betrouwbaar.

Bovendien is de BMW X3 de best verkochte BMW SUV op de markt. Er is keuze uit drie versies: de sDrive30i, xDrive30i en M40i. De sDrive30i is het basismodel en wordt geleverd met achterwielaandrijving. De xDrive30i wordt geleverd met vierwielaandrijving en de M40i is de prestatietrim.

Als u in koude gebieden woont, is de BMW X3 xDrive30i de beste optie, omdat hij goed overweg kan met gladde oppervlakken, zoals besneeuwde wegen en ijzige oppervlakken. De M40i daarentegen is beter voor wie snelheid en kracht wil.

Geschiedenis van de BMW X3

De BMW X3 is een compacte luxe crossover SUV gemaakt door BMW. Deze auto werd geïntroduceerd in 2003, 4 jaar na de introductie van de BMW X5. Bovendien is de BMW X3 gebaseerd op het platform van de BMW 5-Serie. Sinds zijn introductie is de auto in zijn derde generatie, die ook een aantal van de meest duurzame BMW X3’s aller tijden omvat.

De BMW X3 werd ontworpen om compacter te zijn dan de BMW X5. Hij heeft echter vergelijkbare kenmerken en rijervaring. De eerste generatie werd geproduceerd tussen 2003 en 2011, de tweede generatie tussen 2011 en 2017, en de derde generatie van 2017 tot heden.

Kenmerken van de BMW X3

Uiterlijk

De BMW X3 is goed ontworpen om gunstig te concurreren met andere compacte SUV’s in hun klasse. Hij heeft een grote nierengrille ingeklemd tussen twee LED-koplampen. Hij heeft ook grote wielen die hem een sportieve look geven. Het interieur van de BMW X3 is ook van topklasse met een van de beste infotainment voorzieningen.

  Wat is de beste BMW serie?

Met een wielbasis van 112,8 inch, een lengte van 185,9 inch, een breedte van 74,7 inch en een hoogte van 66 inch is deze auto geschikt voor zowel lange als korte personen.

Prestaties

De BMW X3 is een high-performance auto. Bovendien is hij verkrijgbaar in drie verschillende varianten, zodat kopers de auto van hun voorkeur kunnen kiezen. De eerste variant is de BMW sDrive30i, terwijl de tweede variant de BMW xDrive30i is.

De derde variant is de BMW M40i, die is het performance model. Het komt 3.0-liter inline-6 motor met een totaal van 382 pk en 369 lb-ft van koppel. In tegenstelling tot de basistrims die in 6,2 seconden van 0 naar 60 accelereren, doet dit model daar slechts 4,4 seconden over. Hij is dus sneller en krachtiger.

Comfort en Laadruimte

Omdat de BMW X3 een compacte SUV is, is hij perfect voor een gezin van vijf. De auto is niet te groot of te klein voor een ideaal gezin. Dankzij het totale passagiersvolume van 101,4 kubieke meter, 40,3-inches beenruimte voor en 36,4-inches beenruimte op de tweede rij. Beide auto’s zijn uitgerust met een 2,0-liter viercilindermotor die 248 pk levert.

De auto biedt niet alleen veel passagiersruimte, maar heeft ook een grote laadruimte zodat u al uw spullen veilig kunt meenemen op reis. Hij beschikt over 28,5 kubieke meter ruimte achter de tweede rij, terwijl hij een totaal van 62,7 kubieke meter heeft met de achterbank neergeklapt.

Brandstofefficiëntie

In tegenstelling tot de meeste auto’s in zijn klasse, is de BMW X3 zeer zuinig met brandstof. Hij heeft een EPA score van 21 mpg in de stad, 28 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 24 mpg. Zijn CO2-uitstoot is ook laag met een totaal van 7,3 ton per jaar.

  BMW VS Volkswagen betrouwbaarheid - wat is beter?

Prijs

De BMW X3 is redelijk geprijsd, gezien alle voorzieningen waarmee hij is uitgerust. De BMW sDrive30i heeft een basisprijs van $44.600, terwijl de xDrive30i voor ongeveer $44.600 gaat, en de BMW M40i voor ongeveer $58.700. Dus als u een sportievere uitvoering met extra vermogen wilt, kunt u extra betalen voor de M40i.

FAQ

Is de BMW X3 betrouwbaar?

In vergelijking met andere BMW series is de X3 een zeer betrouwbare auto. Maar als u hem vergelijkt met andere auto’s in zijn klasse, is deze auto niet zo betrouwbaar. Dit komt omdat de auto met verschillende problemen komt die ook vrij kostbaar zijn om te verhelpen. Het resultaat is dat hij niet erg betrouwbaar is, maar wel iets boven het gemiddelde scoort.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen van de BMW X3?

De BMW X3 is een uitstekende compacte SUV met top-notch en geavanceerde functies. Deze auto komt echter ook met een aantal problemen waar u van op de hoogte moet zijn, zodat u voorbereid bent om ermee om te gaan. Enkele van die problemen zijn olielekkage, rammelen & lekken van het schuifdak, zwaar sturen, verlies van remkracht en nog veel meer.

Wat is een hoge kilometerstand bij de BMW X3?

De BMW X3 is een uitstekende compacte SUV met uitzonderlijke functies. Niettemin, als u van plan bent om een tweedehands BMW X3 van hoge kwaliteit te kopen, is het van vitaal belang te weten hoeveel kilometers hij heeft afgelegd. Dit komt omdat een BMW X3 met meer dan 100.000 mijlen meer problemen heeft dan een met minder dan 100.000 mijlen.

  BMW i8 betrouwbaarheid

Is de BMW X3 een goede wagen?

Ja, de BMW X3 is een fijne auto als u een compacte SUV wilt die makkelijk in de stad te rijden is, maar ook comfortabel, ruim, uitstekend presteert, en praktisch is. Het luxueuze interieur straalt luxe uit en de zeer geavanceerde technologische voorzieningen maken hem veilig en leuk om te rijden.

Is de BMW X3 goedkoop in onderhoud?

Nee, de BMW X3 is niet goedkoop in onderhoud. Dit komt door de verschillende problemen waarmee deze auto te maken krijgt, vooral wanneer hij meer dan 100.000 mijl rijdt. Bovendien zijn de kosten van reserveonderdelen hoog, wat betekent dat u meer geld moet uitgeven. En met het dure BMW onderhoud kan deze auto u veel kosten om hem rijdend te houden.

Samenvatting

De BMW X3 is een uitstekende allround compacte SUV. Dankzij het comfortabele en chique interieur, de krachtige motor, het wendbare weggedrag, het strakke design, de veiligheidsvoorzieningen en de royale laadruimte. Toch kent hij ook enkele problemen, zoals olielekkages, verlies van remvermogen, oververhitting van de motor en nog veel meer.

Bovendien wordt de BMW X3 verkocht voor een uitzonderlijke prijs en kunt u kiezen tussen achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, afhankelijk van uw behoeften. De AWD variant is goed voor mensen in droge gebieden, maar niet in koude gebieden waar het sneeuwt. Al met al is het een leuke auto met een uitstekend brandstofverbruik.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts