BMW X5 – Alles wat u moet weten

BMW X5 is een van de beste middelgrote luxe SUV’s op de markt. Deze auto heeft uitstekende prestaties en een uitzonderlijk rijgedrag. Hij is ook zeer luxueus met high-end technologische voorzieningen. Bovendien heeft hij een toonaangevend infotainmentsysteem en biedt hij plaats aan maximaal zeven passagiers.

Ondanks zijn fantastische eigenschappen is het belangrijk om de voor- en nadelen van de BMW X5 te begrijpen voordat u erin investeert. Wij hebben alles voor u op een rijtje gezet wat u moet weten over de BMW X5, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Geschiedenis van de BMW X5

BMW X5 is een mid-size luxe crossover SUV geproduceerd door BMW. Deze auto maakte zijn debuut in 1999 als het E53 model. Bovendien was het BMW’s eerste SUV en was hij uitgerust met een vierwielaandrijving. Bovendien heeft het model van de eerste generatie de optie om te kiezen tussen een handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Momenteel is de BMW X5 aan zijn 5e generatie toe. De eerste generatie werd gemaakt tussen 2000 en 2006, de tweede generatie tussen 2007 en 2013, de derde generatie tussen 2014 en 2018, en de vierde en huidige generatie begon in 2019 tot heden.

Kenmerken van de BMW X5

Uiterlijk

De BMW X5 is een fraai ogende auto met classy kenmerken die hem onderscheiden van mainstream SUV’s. Dankzij kenmerken als een grote nierengrille, een panoramisch glazen zonnedak, grote lichtmetalen wielen met BMW-branding, en adaptieve LED-koplampen. Hoewel hij er elegant uitziet, hebben de Audi Q7 en Porsche Cayenne een wendbaarder uiterlijk dan de X5.

Wat interieurdesign en afwerking betreft, kan de BMW X5 zich meten met de besten. Toch is hij niet beter dan de Mercedes GLE, Audi RS Q8, of Genesis GV80. Die hebben een iets verfijnder interieur dan de X5. Niettemin heeft hij het beste infotainmentsysteem en heeft alleen de GLE meer geavanceerde technologie.

  BMW Z4 - alles wat u moet weten

De BMW X5 wordt geleverd met eerste, tweede en derde rij zitplaatsen. De stoelen op de eerste en tweede rij zijn zeer comfortabel en bieden zonder problemen plaats aan volwassenen. De optionele derde-rij zitplaats is echter vrij krap en alleen geschikt voor kinderen.

Het interieur van de X5 is van topklasse met tal van luxueuze voorzieningen. Enkele van deze voorzieningen zijn verwarmbare voorstoelen, automatische klimaatregeling met twee zones, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen, een lederen dashboard, een elektrisch bediende achterklep en nog veel meer.

Prestaties

BMW staat bekend om zijn ultieme rijervaring. De BMW X5 is een waar bewijs van dit gezegde. De wagen is een van de best presterende in zijn klasse. Hij is krachtiger dan de Mercedes-Benz GLE, Volvo XC90 en Genesis GV80.

De BMW X5 heeft drie verschillende aandrijflijnen; sDrive40i/xDrive40i, xDrive45e, en M50i. De basismodellen zijn de sDrive40i, wat staat voor een achterwielaandrijving, en xDrive40i, wat staat voor een vierwielaandrijving. De xDrive45e is een plug-in hybride, terwijl de M50i de prestatievariant is.

De basismodellen leveren een maximum van 335 pk en 331 lb-ft koppel. Ze kunnen van 0 naar 60 accelereren in 4,8 seconden en hebben een topsnelheid van 151 mph. Het plug-in hybride model levert een maximum van 389 pk en 443 lb-ft koppel. Hij kan van 0 naar 60 rijden in 4,7 seconden en heeft een topsnelheid van 146 mph.

De BMW X5 M50i, het prestatiemodel, levert maximaal 523 pk en 553 Nm koppel. Hij heeft ook een topsnelheid van 155 mph en kan in 3,8 seconden van 0 naar 60 accelereren. Dat is sneller dan veel van zijn concurrenten.

  BMW Z4 VS Porsche Boxster - wat is beter?

Merk op dat alle drie de aandrijflijnen zijn uitgerust met een automatische 8-versnellingsbak en een vierwielaandrijving.

Comfort en laadruimte

Als u een luxueuze middelgrote crossover SUV wilt, is de BMW X5 een uitstekende keuze. Hij is zeer ruim met veel laadruimte. De enige auto die qua ruimte en comfort met hem concurreert is de Mercedes GLE, die vergelijkbare specificaties heeft.

De BMW X5 wordt geleverd met een optie voor een derde rij, maar die is wat krap en alleen geschikt voor kinderen.

Brandstofefficiëntie

De BMW X5 is een van de zuinigste wagens in zijn klasse. Met zijn zes-in-lijn motor gaat deze auto de strijd aan met de viercilinder Mercedes GLE en de viercilinder Audi Q7. Hij heeft een EPA-waardering van 21 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 23 mpg.

Veiligheid

Het is ook een van de veiligste auto’s op de markt, ook al komt de Mercedes GLE met iets meer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Deze auto heeft standaard een automatische noodstop, een waarschuwing bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook en dodehoekbewaking met kruisverkeerswaarschuwing.

Prijs

De prijs van de BMW X5 is bijna gelijk aan die van zijn naaste concurrent, de Mercedes GLE-Klasse. De basisprijs van de BMW X5 bedraagt 60.600 dollar, terwijl de basisprijs van de Mercedes-Benz GLE-Klasse 57.000 dollar bedraagt. Dus, de X5 is duur met een paar dollars. Maar als het op reparatie en onderhoud aankomt, is de GLE veel goedkoper.

FAQ

Is de BMW X5 een goede investering?

De BMW X5 kan een goede investering zijn als u een krachtige, veilige, luxueuze, comfortabele en ruime mid-size luxe crossover SUV wilt. Maar als u op zoek bent naar een meer betrouwbare mid-size SUV met een stijlvol en high-end interieur, dan is de BMW X5 niet voor u.

  BMW Z4 betrouwbaarheid

Is de BMW X5 een betrouwbare auto?

Dat hangt af van het bouwjaar en model. Niettemin heeft deze auto veel problemen in vergelijking met zijn concurrenten. Daarom scoort hij iets onder het gemiddelde op het gebied van betrouwbaarheid. Daar komt nog bij dat de meeste modeljaren onbetrouwbaar zijn en slechts enkele betrouwbaar. Hij is dus onbetrouwbaar.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X5?

De BMW X5 mag dan een krachtige en luxueuze middelgrote SUV zijn, hij komt met een overvloed aan problemen. Deze omvatten oververhitting van de motor, afslaan van de motor, ontslaan van de motor, slijtage van de deurgrepen, verlies van remkracht, krakende achterklep, en nog veel meer.

Conclusie

Over het algemeen, de BMW X5 is een van de beste mid-size luxe SUV’s voor het geld. Hij is krachtig, ruim, leuk om te rijden, veilig, en met zeer geavanceerde functies. Hij is ook krachtig en slechts een paar concurrenten verslaan hem, zoals de Audi Q7 en Porsche Cayenne.

Hoewel deze SUV veel positieve eigenschappen heeft, is het ook het minst betrouwbare BMW model op de markt. Al bij al presteert hij uitzonderlijk goed en biedt hij waar voor zijn geld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts